Nieuws
Winterse lucht boven de Paarlemoervijver REGENBOOGBUURT - Oker (geel), koraal (rood, roze en oranje) en cinnaber (een donkerrode kleur van een mineraal) zijn... Fonds voor Bijzondere Noden Almere houdt spreekuur in bibliotheek STAD CENTRUM – Het Fonds voor Bijzondere Noden is sinds deze maand één keer per veertien dagen aanwezig... Line dance sociaal belangrijk voor ouderen Door Kirsten Thuis-WoudenbergSTEDENWIJK – ‘Een lief mens’, ‘erg sociaal’ en ‘attent’, zo omschrijven deelnemers van de line danceles... Gezellige zondagen DE MEENTEN – Om de saaie zondagmiddag voor veel Havenaren van middelbare leeftijd wat plezieriger te maken start... Utrechts kamerkoor Multiple Voice in Goede Rede HAVEN CENTRUM - Vocaal Ensemble Multiple Voice geeft op zaterdag 3 februari een koorconcert in Goede Rede met... Video: line dancen voor ouderen Video: Anneke Lit geeft al 30 jaar line danceles aan ouderen. Meer video's op: www.adwtv.nl    Almeerse fitnessinstructeur Sander Hoek in tv-programma ALMERE – De Almeerse Sander Hoek is naast gitarist bij de meezingband Rock-A-Oke ook fitnessinstructeur. Op die manier... Afsluitingen fietspaden zijn Almeerders doorn in het oog Door Kirsten Thuis-WoudenbergALMERE – De vele afgesloten fietspaden zijn het CDA een doorn in het oog. De partij... Reuzenwaterlelie Almere Jungle opnieuw in bloei HOUT – In augustus 2016 bloeide de reuzenwaterlelie van Almere Jungle al, toen nadat hij pas een maand... Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond...

Niki Wories neemt afscheid van SKN

ALMERE – De Almeerse kunstschaatster Niki Wories maakt niet langer deel uit van de Stichting Kunstrijden Nederland (SKN), een initiatief van ex-wereldtopper Joan Haanappel.
Voor Niki Wories is het tijd om haar eigen pad te volgen. (Archieffoto: aangeleverd)

Haanappel wilde met het oprichten van de Stichting Kunstrijden Nederland in 2010 een begin maken aan de wederopstanding van deze sport in Nederland, met begeleiding en financiën. Wories, al jaren in de top van het Nederlandse kunstrijden, traint en woont inmiddels in Canada om zich optimaal voor te bereiden op het bereiken van haar grote droom: deelname aan de Olympische Spelen. Een superlastige opgave, omdat de limieten van het NOC*NSF veel strenger zijn dan de internationale eisen voor deelname.
Wories werd de afgelopen seizoenen geplaagd door fysieke tegenslag maar gelooft nog altijd in haar Olympische droom. Gezien de faciliteiten die ze in Canada heeft maakt ze niet langer gebruik van de diensten van SKN. Via Facebook laat Wories weten dat ze bij de stichting leerzame jaren heeft gehad. “Ik heb vooral aan het begin veel kampen mee mogen maken en altijd veel geleerd. We hebben een gelijk doel, Nederland terug naar de Olympische spelen. Hetzelfde doel - maar de weg er naartoe - zie ik toch net wat anders. Desalniettemin respecteer ik alles wat Stichting Kunstrijden Nederland probeert te bereiken. Maar nu is het tijd om mijn eigen weg te gaan. Ik heb de afgelopen paar jaren veel over mezelf geleerd, ben gegroeid als persoon en heb een andere kijk gekregen op veel dingen. Laten we hopen dat ons gelijke doel hoe dan ook uitkomt, want dat is waar het uiteindelijk om gaat.”
Artikel geplaatst op: 02 januari 2018 - 11:56

Gerelateerd

Delen