Niki Wories neemt afscheid van SKN

ALMERE – De Almeerse kunstschaatster Niki Wories maakt niet langer deel uit van de Stichting Kunstrijden Nederland (SKN), een initiatief van ex-wereldtopper Joan Haanappel.
Voor Niki Wories is het tijd om haar eigen pad te volgen. (Archieffoto: aangeleverd)

Haanappel wilde met het oprichten van de Stichting Kunstrijden Nederland in 2010 een begin maken aan de wederopstanding van deze sport in Nederland, met begeleiding en financiën. Wories, al jaren in de top van het Nederlandse kunstrijden, traint en woont inmiddels in Canada om zich optimaal voor te bereiden op het bereiken van haar grote droom: deelname aan de Olympische Spelen. Een superlastige opgave, omdat de limieten van het NOC*NSF veel strenger zijn dan de internationale eisen voor deelname.
Wories werd de afgelopen seizoenen geplaagd door fysieke tegenslag maar gelooft nog altijd in haar Olympische droom. Gezien de faciliteiten die ze in Canada heeft maakt ze niet langer gebruik van de diensten van SKN. Via Facebook laat Wories weten dat ze bij de stichting leerzame jaren heeft gehad. “Ik heb vooral aan het begin veel kampen mee mogen maken en altijd veel geleerd. We hebben een gelijk doel, Nederland terug naar de Olympische spelen. Hetzelfde doel - maar de weg er naartoe - zie ik toch net wat anders. Desalniettemin respecteer ik alles wat Stichting Kunstrijden Nederland probeert te bereiken. Maar nu is het tijd om mijn eigen weg te gaan. Ik heb de afgelopen paar jaren veel over mezelf geleerd, ben gegroeid als persoon en heb een andere kijk gekregen op veel dingen. Laten we hopen dat ons gelijke doel hoe dan ook uitkomt, want dat is waar het uiteindelijk om gaat.”
Artikel geplaatst op: 02 januari 2018 - 11:56

Gerelateerd

Delen