Nieuws
Winterse lucht boven de Paarlemoervijver REGENBOOGBUURT - Oker (geel), koraal (rood, roze en oranje) en cinnaber (een donkerrode kleur van een mineraal) zijn... Fonds voor Bijzondere Noden Almere houdt spreekuur in bibliotheek STAD CENTRUM – Het Fonds voor Bijzondere Noden is sinds deze maand één keer per veertien dagen aanwezig... Line dance sociaal belangrijk voor ouderen Door Kirsten Thuis-WoudenbergSTEDENWIJK – ‘Een lief mens’, ‘erg sociaal’ en ‘attent’, zo omschrijven deelnemers van de line danceles... Gezellige zondagen DE MEENTEN – Om de saaie zondagmiddag voor veel Havenaren van middelbare leeftijd wat plezieriger te maken start... Utrechts kamerkoor Multiple Voice in Goede Rede HAVEN CENTRUM - Vocaal Ensemble Multiple Voice geeft op zaterdag 3 februari een koorconcert in Goede Rede met... Video: line dancen voor ouderen Video: Anneke Lit geeft al 30 jaar line danceles aan ouderen. Meer video's op: www.adwtv.nl    Almeerse fitnessinstructeur Sander Hoek in tv-programma ALMERE – De Almeerse Sander Hoek is naast gitarist bij de meezingband Rock-A-Oke ook fitnessinstructeur. Op die manier... Afsluitingen fietspaden zijn Almeerders doorn in het oog Door Kirsten Thuis-WoudenbergALMERE – De vele afgesloten fietspaden zijn het CDA een doorn in het oog. De partij... Reuzenwaterlelie Almere Jungle opnieuw in bloei HOUT – In augustus 2016 bloeide de reuzenwaterlelie van Almere Jungle al, toen nadat hij pas een maand... Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond...

Aandacht voor brandveiligheid
Almere in spoor van studentenstad Nijmegen

Door Wesley Verboom
MUZIEKWIJK – “Het zou mooi zijn als het Keurmerk KamerVerhuur & Veiligheid (KKVV) in heel Almere wordt geïntroduceerd”, zegt Hans Degenaar. Degenaar is eigenaar van DMGO Vastgoed, die woningen en studentenkamers in de stad verhuurt. Een bezorgde vader zette hem met vraag hoe het zit met de brandveiligheid van de studentenkamer van zijn zoon, aan het denken.
Hans Degenaar verhuurt studentenkamers in Almere. Hij wil dat alle kamers in Almere het Keurmerk KamerVerhuur & Veiligheid (KKVV) krijgen, zodat het voor studenten duidelijk is dat studentenwoningen voldoen aan brandveiligheidseisen. (Foto: aangeleverd)

De vraag van de bezorgde ouder zette Degenaar opnieuw aan het denken. “Een jaar of vijf geleden dacht ik al aan het introduceren van een keurmerk voor brandveiligheid, maar ik vond het vreemd om als slager je eigen vlees te keuren. Op een gegeven moment kwamen we via internet in contact met het Keurmerk KamerVerhuur & Veiligheid (KKVV). Na een eerste gesprek beseften wij dat we hiermee moesten starten. Niet voor ons, maar vooral voor ouders en (aankomende) studenten”, zegt Degenaar, die vanuit de gemeente ook positieve reacties kreeg. Niet gek, want uit onderzoek van de studentenbond in 2016 bleek dat veel studentenhuizen niet voldoen aan de minimale brandveiligheidseisen.
Degenaar: “Het keurmerk wordt ondersteund door een app, waarmee je direct kunt communiceren met de huurder. Dat maakt hem enorm toegankelijk en draagt bij aan veilige woonomgeving, waardoor Almere als studentenstad veilig kan groeien.”
Keurmerk

Het initiatief voor het keurmerk komt van een kamerverhuurder in Nijmegen. Daar is het keurmerk, dat bestaat uit een drietal niveaus van brandveiligheid, omarmd door de gemeenteraad. Het keurmerk wordt (landelijk) ondersteund door Nationale Nederlanden, Brandweer Nederland, Vastgoed Belang (Branchevereniging voor particuliere beleggers in vastgoed) en verschillende gemeenten. De directe aanleiding was een brand in een studentenhuis in Leeuwarden in 2013. Een student kwam daarbij om het leven.
Vanaf 2013 zijn pandeigenaren zelf verantwoordelijk voor de brandveiligheid.
Artikel geplaatst op: 03 januari 2018 - 12:42

Gerelateerd

Delen