Toppers van de Toekomst - 
Handbalkeepster Yara ten Holte

Topsport Flevoland stelt in deze maandelijkse rubriek de Almeerse sporttoppers aan u voor in een interview. Deze maand: handbalkeepster Yara ten Holte.

Handbalkeepster Yara ten Holte: "De top is voor mij spelen bij een buitenlandse club en uiteindelijk doorstromen naar het grote Oranje." (Foto: Kristian Giesen)


Ze is goed in het stoppen van vrije schotkansen van de tegenstander. Snelle spelhervattingen en spelinzicht zijn haar belangrijkste pluspunten. En: ze blijft altijd zichzelf, binnen en buiten het veld.
Handbal, turnen, tennis en judo, de 6-jarige, energieke Yara deed het allemaal. Uiteindelijk moest ze een keuze maken en is ze voor handbal gegaan. Na vijf jaar besloot Yara om keepster te worden. Nu, zeven jaar later, speelt de studente bewegingswetenschappen bij Morrenhof Jansen Dalfsen en in Jong Oranje. “Ik ging van de jeugddivisie naar de eredivisie en dat was een hele grote stap. Ik was één van de jongsten, maar ik kwam door de selecties heen.” Vakanties schieten er vaak bij in en als de trainingen bij de club stilliggen, zijn er altijd weer stages of trainingen met Jong Oranje. “Veel vrije tijd heb ik daardoor niet, maar ik krijg er zoveel moois voor terug dat ik het er heel graag voor over heb.”

Behaalde prestaties


En dat is te begrijpen als je al drie keer landskampioen van de eredivisie bent geworden, drie keer de beker hebt gewonnen en twee keer de supercup. Met als hoogtepunt het uitgeroepen worden tot de beste keepster in de eredivisie. “Dat was een erg bijzonder moment. Vooral om ik toen 17 jaar oud was. En aan het einde van het seizoen wonnen we ook nog de beker”, aldus een trotse Yara.

Toekomst


Net als haar sportheld, topkeepster Jokelyn Tienstra werkt Yara hard om de top te halen. “Helaas is Jokelyn op veel te jonge leeftijd overleden, maar zij zal altijd een inspiratie voor mij blijven”, vertelt Yara. “De top is voor mij spelen bij een buitenlandse club en uiteindelijk doorstromen naar het grote Oranje om daar in EK’s en WK’s te spelen. En het liefst natuurlijk op de Olympische Spelen.”
Voorlopig zit ze op de goede weg omhoog.

Artikel geplaatst op: 09 januari 2018 - 13:37

Gerelateerd

Delen