Nieuws
Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond... Zieke Lorena (9) opent de beurs ALMERE – De Almeerse Lorena (9) opende afgelopen maandagochtend de beurs in Amsterdam. De leerlinge van De Klaverweide,... Narcissen laten zich nu al zien STAD - Als narcissen bloeien is het voorjaar begonnen, is een oude wijsheid. Maar kennelijk is die wijsheid... 'Poëtische geluidssculpturen' door Echte Mensen STAD CENTRUM – Echte Mensen, een multimediale samenwerking van Hans Timmermans, Mario Withoud en Leon van Egmond, treedt... [UPDATE maandag 22 januari] Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk VERZETSWIJK – In een flat aan de Kapitein de Langestraat heeft zondagavond 21 januari rond 19.00 uur een... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles... Leerlingen Artecollege krijgen ICT-les op MBO  Door Robert Mienstra ALMERE – Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO College in... Laatste Expeditiemiddag voor groep 8 ALMERE - De leerlingen van groep 8 van de basisschool staan weer voor een lastige keuze. Voor 1... Feestelijke opening Trajectlokaal Oostvaarders College BUITEN - Het Oostvaarders College is dit schooljaar gestart met trajectbegeleiding voor havo/vwo leerlingen met ASS (autismespectrumstoornis) en...

In gesprek met de bewoners van Corrosia in Haven

Door Bianca Kramer
Inmiddels is het twee jaar geleden dat een groep jongeren het vernieuwde Corrosia aan de Markt in Haven betrokken. Naast het theater, de bibliotheek, buurthuis en expositieruimte, zijn er zestien studio’s waar creatieve Almeerders wonen. Doel van de woongroep was destijds het verlevendigen van het oudste Almeerse stadsdeel. Een geruime tijd later is het tijd voor een update. Hoe gaat het nu met de inwoners van Corrosia?
In de woongroep in Corrosia is altijd veel dynamiek, vergadering zijn dan ook zelden rustig. (Foto: Bianca Kramer)

In twee jaar gebeurt er veel, en zeker in een levendige omgeving als in Corrosia. Een deel van de oorspronkelijke bewoners is alweer verhuisd en er zijn uiteraard nieuwe mensen bij gekomen. Als woongroep is er altijd veel dynamiek, vergaderingen zijn dan ook zelden rustig, als het al lukt om iedereen bij elkaar te krijgen. Maar de sfeer in de groep is over het algemeen goed: “Mijn buurman en ik hebben een gezamenlijk droppot in de gang staan”, zegt muzikant Tim lachend. Verder is er een groeps-whatsapp en als er iets naar boven getild moet worden, dan is er altijd wel iemand die kan helpen."
Binding

De groep is enorm divers: van muzikanten, sporters, artiesten en schrijvers. Allemaal hebben ze in elk geval één ding gemeen: binding met Almere Haven. De locatie wordt door iedereen genoemd als 'dikke plus' en ook roept het voor sommigen een gevoel van nostalgie op: “Ik heb hier mijn eerste optreden bij Kinderen voor Kinderen gedaan”, zegt Natasja. Lois en haar vriend Rik komen regelmatig bij het café beneden en bij de tentoonstellingen. “Mijn vriend komt regelmatig in Corrosia, ook vanwege zijn werk. En sinds kort is hij ambassadeur van het theater, dus gaan we naar meer voorstellingen en proberen we andere mensen mee te krijgen.”
Gezamenlijke projecten zijn nog niet van de grond gekomen. De wil is er wel, maar met een diverse groep is het sowieso al lastig plannen. Onderling wordt er wel vaker samengewerkt. Toch zijn sommigen van mening dat de woongroep minder goed werkt dat van te voren de bedoeling was.
Artikel geplaatst op: 27 december 2017 - 09:04

Gerelateerd

Delen