Nieuws
Winterse lucht boven de Paarlemoervijver REGENBOOGBUURT - Oker (geel), koraal (rood, roze en oranje) en cinnaber (een donkerrode kleur van een mineraal) zijn... Fonds voor Bijzondere Noden Almere houdt spreekuur in bibliotheek STAD CENTRUM – Het Fonds voor Bijzondere Noden is sinds deze maand één keer per veertien dagen aanwezig... Line dance sociaal belangrijk voor ouderen Door Kirsten Thuis-WoudenbergSTEDENWIJK – ‘Een lief mens’, ‘erg sociaal’ en ‘attent’, zo omschrijven deelnemers van de line danceles... Gezellige zondagen DE MEENTEN – Om de saaie zondagmiddag voor veel Havenaren van middelbare leeftijd wat plezieriger te maken start... Utrechts kamerkoor Multiple Voice in Goede Rede HAVEN CENTRUM - Vocaal Ensemble Multiple Voice geeft op zaterdag 3 februari een koorconcert in Goede Rede met... Video: line dancen voor ouderen Video: Anneke Lit geeft al 30 jaar line danceles aan ouderen. Meer video's op: www.adwtv.nl    Almeerse fitnessinstructeur Sander Hoek in tv-programma ALMERE – De Almeerse Sander Hoek is naast gitarist bij de meezingband Rock-A-Oke ook fitnessinstructeur. Op die manier... Afsluitingen fietspaden zijn Almeerders doorn in het oog Door Kirsten Thuis-WoudenbergALMERE – De vele afgesloten fietspaden zijn het CDA een doorn in het oog. De partij... Reuzenwaterlelie Almere Jungle opnieuw in bloei HOUT – In augustus 2016 bloeide de reuzenwaterlelie van Almere Jungle al, toen nadat hij pas een maand... Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond...

Kleurenschema als leidraad
Badmintonvereniging AviAir Almere trots op kweekvijver

Door Wesley Verboom
PARKWIJK – Liefst 220 jeugdspelers nemen wekelijks het badmintonracket ter hand. Het is de immense kweekvijver waaruit badmintonvereniging AviAir Almere kan vissen. Het wordt bijna vergeten, maar achter het competitiegeweld van het vlaggenschip gaat een gedegen jeugdopleiding schuil.

Met meer dan zestig nationale- en enkele Europese jeugdtitels in vijftien jaar wordt meteen een stuk duidelijker waarom het de eerste selectie ook dit jaar weer lukt om mee te doen om het kampioenschap van Nederland. “Sebastiaan Li is één van de spelers uit het eerste, die in de jeugd heeft gespeeld”, vertelt Radjes Rosiek. “Maar bijvoorbeeld ook trainer Erik Staats.”
Rosiek is lid van de jeugdcommissie. Wanneer hem wordt gevraagd of hij een verklaring voor het succes van de jeugdopleiding heeft, steekt hij enthousiast van wal. “Dat komt enerzijds doordat wij als vereniging inzetten op plezier en verantwoord bewegen. Anderzijds krijgen de jongens en meisjes met meer talent een gevarieerd programma voorgeschoteld, waarin ook aandacht is voor concentratie en conditie, en trainen zij onder leiding van gediplomeerde trainers. Binnen de club hebben wij zo’n vijf trainers met de hoogste papieren, daarmee zijn wij als badmintonvereniging uniek.”
Met die verklaring is slechts een gedeelte van het succes ontleed. Wie weleens heeft gebadmintond weet namelijk dat de club werkt met een kleurenschema. “Dat is zo’n 25 jaar geleden tot in de kleinste details opgezet door ervaren badmintonners. Het draait niet zo zeer om het kleurenschema, maar meer om de gedachte die erachter zit. En dat is dat de jeugdopleiding wordt gevormd door op elkaar afgestemde technieken en vaardigheden, zowel qua slaan als qua lopen. Daarnaast trainen alle selectieteams volgens dezelfde principes”, verklaart Radjes, die benadrukt dat het vooral draait om plezier. “Dat is het belangrijkste, dan komt de rest vanzelf.”
Radjes vermeldt ten slotte dat twee jeugdtalenten geselecteerd zijn voor de Europese Jeugdkampioenschappen en twee andere waarschijnlijk mogen mee doen aan de Jeugd Olympische Spelen in 2018, wordt vervolgd!
Artikel geplaatst op: 27 december 2017 - 07:00

Gerelateerd

Delen