Nieuws
Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk   Zondagavond rond zeven uur heeft er een steekpartij plaatsgevonden in een flat in Verzetswijk.   Het incident vond... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles... Laatste Expeditiemiddag voor groep 8 ALMERE - De leerlingen van groep 8 van de basisschool staan weer voor een lastige keuze. Voor 1... Ondersteuning voor havo/vwo leerlingen met autismespectrumstoornisFeestelijke opening Trajectlokaal Oostvaarders College BUITEN - Het Oostvaarders College is dit schooljaar gestart met trajectbegeleiding voor havo/vwo leerlingen met ASS (autismespectrumstoornis) en... Echnaton start sportieve vmbo-leerafdeling ALMERE – Scholengemeenschap Echnaton is gestart met een nieuwe leerafdeling binnen het vmbo. Bij ‘Sportleerbedrijf Echnaton’ worden leerlingen... Sociale huurwoningen in Floriadewijk blijven ALMERE – Het college moet vasthouden aan het uitgangspunt dat 30 procent van de huizen in de toekomstige... Autoluwe Floriadewijk zorgt voor twijfel ALMERE - Het plan om de toekomstige Floriadewijk autoluw te maken zorgt voor verdeeldheid bij de gemeenteraad. Het... Gemeente wil dat ProRail platen station veiliger maakt Wethouder Tjeerd Herrema wil dat ProRail maatregelen gaat nemen bij het station Almere Centrum. Donderdag raakten daar tijdens... Stormschade: Dak kantine Sporting Almere weggewaaid Op het complex van Almere City FC is het dak van het gebouw van Sporting Almere naar beneden...

De Groene Kathedraal op eerste plaats in bomen Top 8

ALMERE – De Groene Kathedraal staat op de eerste plaats in de Top 8 bomen van Flevoland. De Bomenstichting heeft recent de ‘Bomen van de Ereklasse’ geïntroduceerd. Daarin krijgen de oudste, mooiste en meest bijzondere bomen van Nederland een plaats.
De Groene Kathedraal. (Foto: Simen Brunia)

Iedere maand wordt de ‘Top 10’ van één van de provincies bekend gemaakt. In de maand december was Flevoland aan de beurt. Een Top 10 zit er voor deze jonge provincie nog niet in. Oude bomen zijn er nauwelijks in dit nieuwe land en slechts enkele bomen zijn opgenomen in het Landelijk Register van Monumentale Bomen. Het is dus een Top 8 geworden.
De Topbomen worden per provincie gekozen op basis van schoonheid, omvang, soort, en een ‘bijzonder verhaal’. Belangrijke eis is ook dat ze zichtbaar moeten zijn voor iedereen. Met deze Topbomen vraagt de Bomenstichting aandacht voor de bijzondere plaats van bomen in de natuur en cultuur.
De Groene Kathedraal werd in 1987 geplant. Op de derde plaats in de Top 8 staat een Almeerse Dodoensiep uit 1972. Op de zesde plaats is een Almeerse Plataan uit ongeveer 1924 te vinden.
Meer informatie: www.bomenstichting.nl
Artikel geplaatst op: 18 december 2017 - 11:25

Gerelateerd

Delen