Nieuws
Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond... Zieke Lorena (9) opent de beurs ALMERE – De Almeerse Lorena (9) opende afgelopen maandagochtend de beurs in Amsterdam. De leerlinge van De Klaverweide,... Narcissen laten zich nu al zien STAD - Als narcissen bloeien is het voorjaar begonnen, is een oude wijsheid. Maar kennelijk is die wijsheid... 'Poëtische geluidssculpturen' door Echte Mensen STAD CENTRUM – Echte Mensen, een multimediale samenwerking van Hans Timmermans, Mario Withoud en Leon van Egmond, treedt... [UPDATE maandag 22 januari] Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk VERZETSWIJK – In een flat aan de Kapitein de Langestraat heeft zondagavond 21 januari rond 19.00 uur een... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles... Leerlingen Artecollege krijgen ICT-les op MBO  Door Robert Mienstra ALMERE – Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO College in... Laatste Expeditiemiddag voor groep 8 ALMERE - De leerlingen van groep 8 van de basisschool staan weer voor een lastige keuze. Voor 1... Feestelijke opening Trajectlokaal Oostvaarders College BUITEN - Het Oostvaarders College is dit schooljaar gestart met trajectbegeleiding voor havo/vwo leerlingen met ASS (autismespectrumstoornis) en...

Almeerse architectuur in het donker

STAD CENTRUM - Speciaal voor de feestdagen organiseert VVV Almere stadswandelingen 'by night'. Ontdek de bijzondere architectuur in het sfeervol verlichte centrum van Stad tijdens een wandeling met gids van 19.00 tot 20.30 uur. Wie nog niet heeft meegewandeld heeft nog een kans. Donderdag 28 januari is alweer de laatste stadswandeling van dit jaar.
Ontdek de bijzondere architectuur in het sfeervol verlichte winkelcentrum. (Foto: Jody Ferron)

De stad staat bol van de moderne gebouwen die ontworpen zijn door wereldberoemde, hedendaagse architecten. In Almere Centrum zijn, op loopafstand van elkaar, ruim twintig monumentale panden van de toekomst te vinden. Het winkelende publiek loopt vaak achteloos langs deze fraaie bouwwerken, zonder te beseffen hoe bijzonder de ontwerpen en hoe beroemd de bedenkers daarvan zijn.
Hedendaagse architectuur

Wie door het centrum van Almere loopt en omhoog kijkt, wordt verrast door de hedendaagse architectuur van Almeerder René van Zuuk, en andere bekende Nederlandse architecten als Rem Koolhaas en Herman Hertzberger. Maar ook internationale architectenbureaus uit Tokio, Londen, Bordeaux, Parijs en Zürich hebben hun handtekening in Almere achtergelaten. Niet zo verwonderlijk dat Almere op de derde plaats staat van architectuursteden in Nederland – na Rotterdam en Amsterdam – en zelfs op de eerste plaats bij de European New Towns.
Speciaal voor de feestdagen biedt VVV Almere de stadswandeling aan met 50 procent korting. Deelname kost dan 3 euro per persoon. Aanmelden via: info@vvvalmere.nl; maximaal vijftien personen per avond. Verzamelen bij VVV Almere aan de Diagonaal 199.
Artikel geplaatst op: 22 december 2017 - 11:12

Gerelateerd

Delen