Nieuws
Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond... Zieke Lorena (9) opent de beurs ALMERE – De Almeerse Lorena (9) opende afgelopen maandagochtend de beurs in Amsterdam. De leerlinge van De Klaverweide,... Narcissen laten zich nu al zien STAD - Als narcissen bloeien is het voorjaar begonnen, is een oude wijsheid. Maar kennelijk is die wijsheid... 'Poëtische geluidssculpturen' door Echte Mensen STAD CENTRUM – Echte Mensen, een multimediale samenwerking van Hans Timmermans, Mario Withoud en Leon van Egmond, treedt... [UPDATE maandag 22 januari] Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk VERZETSWIJK – In een flat aan de Kapitein de Langestraat heeft zondagavond 21 januari rond 19.00 uur een... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles... Leerlingen Artecollege krijgen ICT-les op MBO  Door Robert Mienstra ALMERE – Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO College in... Laatste Expeditiemiddag voor groep 8 ALMERE - De leerlingen van groep 8 van de basisschool staan weer voor een lastige keuze. Voor 1... Feestelijke opening Trajectlokaal Oostvaarders College BUITEN - Het Oostvaarders College is dit schooljaar gestart met trajectbegeleiding voor havo/vwo leerlingen met ASS (autismespectrumstoornis) en...

Commentaar

 Lek

Door Marcel Beijer

Midden in de komkommertijd kwam Almere DEZE WEEK twee keer kort achter elkaar met groot nieuws rond camping Waterhout en zeilschool Haddock. De krant baseerde zich daarbij op anonieme bronnen die informatie lekten uit besloten vergaderingen, geleid door wethouder Tjeerd Herrema. Die was dan ook des duivels dat de informatie die hij vertrouwelijk aan de raadsleden had verstrekt op straat was komen te liggen. Hij pakte zijn verlies en met een paar weekendjes extra onderhandelen met Waterhout was alles weer oké.

PvdA en D66, de braafste jongetjes uit het college-klasje, lieten het er echter niet bij zitten. Zij wilden tot op de bodem uitzoeken wie de vertrouwelijke informatie naar deze krant gelekt had. (Daarmee overigens de verdenking vilein van zichzelf af schuddend). Besloten werd bureau Berenschot in te schakelen om de onderste steen boven te krijgen.
En wat iedereen kon vermoeden: dat lukte niet, hoe briljant ze bij Berenschot ook zijn. Het kan namelijk iedereen geweest zijn. Sommige raadsleden bleken de geheime informatie zelfs ’s avonds gezellig met hun partner te hebben gedeeld. Ook ambtenaren kunnen uit de school klappen, of…. Nou ja… noem maar op.

Nu weet iedereen dat een bureau als Berenschot haar werk niet voor een goede fles wijn en een ferme handdruk verricht. De Pavlov-reactie van D66 en PvdA was dus niks anders dan een hele dure vorm van symboolpolitiek. Benieuwd of iemand in de politiek ze daarvoor nog ter verantwoording roept.

 

Artikel geplaatst op: 18 december 2017 - 20:14

Gerelateerd

Delen