Nieuws
Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond... Zieke Lorena (9) opent de beurs ALMERE – De Almeerse Lorena (9) opende afgelopen maandagochtend de beurs in Amsterdam. De leerlinge van De Klaverweide,... Narcissen laten zich nu al zien STAD - Als narcissen bloeien is het voorjaar begonnen, is een oude wijsheid. Maar kennelijk is die wijsheid... 'Poëtische geluidssculpturen' door Echte Mensen STAD CENTRUM – Echte Mensen, een multimediale samenwerking van Hans Timmermans, Mario Withoud en Leon van Egmond, treedt... [UPDATE maandag 22 januari] Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk VERZETSWIJK – In een flat aan de Kapitein de Langestraat heeft zondagavond 21 januari rond 19.00 uur een... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles... Leerlingen Artecollege krijgen ICT-les op MBO  Door Robert Mienstra ALMERE – Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO College in... Laatste Expeditiemiddag voor groep 8 ALMERE - De leerlingen van groep 8 van de basisschool staan weer voor een lastige keuze. Voor 1... Feestelijke opening Trajectlokaal Oostvaarders College BUITEN - Het Oostvaarders College is dit schooljaar gestart met trajectbegeleiding voor havo/vwo leerlingen met ASS (autismespectrumstoornis) en...

‘Het is hier net Las Vegas’

Door Kirsten Thuis-Woudenberg
LITERATUURWIJK – Voor bewoners van de Poëziestraat gaat Kerst niet ongemerkt voorbij. Hans Lurks versierde, samen met zijn buurman Fons Cornet, de buitenkant van het flatgebouw waar hij woont. Alle versiering aan het gebouw maakten de mannen zelf van hout en lichtslangen. “Buurtbewoners zeggen al dat het hier net Las Vegas is”, aldus Hans Lurks.
Fons Cornet en Hans Lurks (rechts op de foto) maakten zelf alle kerstversiering aan het flatgebouw in de Poëziestraat. (Foto: Fred Rotgans)

Vijf jaar geleden begon de actieve buurman met het aanbrengen van kerstsfeer in het gebouw. “We begonnen met een kerstboom in de hal, als buurtjes onder elkaar. Dit jaar hebben mijn 75-jarige buurman Fons Cornet en ik voor het eerst de buitenkant van het gebouw versierd.”
De mannen maakten alles zelf. “In november gingen we al langs de deuren om de buren om een kleine bijdrage te vragen voor de kerstboom. De bijkomende kosten betaal ik uit eigen zak. We hebben planken van 2 bij 1 meter gekocht. De planken hebben we in verschillende kleuren geverfd. Met lichtslangen hebben we alle letters gemaakt. Het is een sport om elk jaar weer iets nieuws te verzinnen.”
De maand december is, volgens Lurks, een speciale tijd. “Ik vind het leuk om het gebouw dan te versieren. Dat geeft toch een andere sfeer met buren onderling. In de week voor Kerst heb ik alle buren uitgenodigd om in de hal bij de kerstboom een glaasje glühwein te komen drinken. En daar is de kerstman ook bij”, zegt Lurks met dikke een knipoog.
Artikel geplaatst op: 19 december 2017 - 10:00

Gerelateerd

Delen