'Gezelligheid met stip op één'
Sportvereniging Agoeti smeltkroes van culturen

ALMERE – ‘Binnen een aantal jaar willen wij drie niveaus hoger spelen’. Het is een veelgehoorde uitspraak binnen de sport, maar uit de mond van Carlos Jungerman zul je dat niet horen. Hij is een van de oprichters van Agoeti, waar gezelligheid met stip op één staat.
(Foto: aangeleverd)


De sportvereniging, waar kan worden gebasketbald en gevolleybald, is twintig jaar geleden bij toeval opgericht. “Samen met vrienden speelden wij in een sporthal, maar ons huurcontract liep af. Vervolgens bleek dat we alleen een zaal konden huren als vereniging. Daarom is Agoeti opgericht”, legt Jungerman uit. “Het motto ‘gezellig sporten en recreëren met een hapje en drankje’ staat nog altijd fier overeind.”
Dat geldt ook voor de diversiteit van de vereniging. Er spelen spelers van Antilliaanse-, Surinaamse- en Nederlandse afkomst. Jaarlijks wordt er een toernooi georganiseerd in sporthal Waterwijk, een barbecue en gezellige feestavonden.
Jungerman vertelt daarna meer over de bijzondere naam. “In Suriname was ik Wildlife Ranger en kwam ik vaak de goudhaas ofwel Agoeti tegen. Die naam stelde ik voor nadat op een oproep om een naam te verzinnen weinig reactie kwam”, glimlacht Jungerman, die zelf op hoog niveau basketbalde. Hij speelde in de Hoofdklasse van Suriname, maar dat streeft hij met Agoeti niet na.
Jungerman hoopt wel dat de vereniging, die ook sportactiviteiten organiseert in Amsterdam Zuidoost, ooit een vaste locatie kan krijgen. “Van sporthal Waterwijk zijn we erg geënthousiasmeerd.”
Wat zijn de plannen voor de toekomst? Jungerman: “We hopen meer jeugd aan ons te binden, zodat we over twintig jaar nog bestaan. Onze leden zijn voornamelijk vrienden van elkaar. Daardoor is de aanwas wat minder groot dan voorheen. Ik nodig dan ook iedereen uit. Doordat de contributie slechts €75,- per jaar is, is de vereniging ook toegankelijk voor mensen met een kleine beurs.”
Meer informatie: https://www.facebook.com/sportverenigingAgoeti of www.agoeti.nl
Artikel geplaatst op: 19 december 2017 - 14:36

Gerelateerd

Delen