Nieuws
Winterse lucht boven de Paarlemoervijver REGENBOOGBUURT - Oker (geel), koraal (rood, roze en oranje) en cinnaber (een donkerrode kleur van een mineraal) zijn... Fonds voor Bijzondere Noden Almere houdt spreekuur in bibliotheek STAD CENTRUM – Het Fonds voor Bijzondere Noden is sinds deze maand één keer per veertien dagen aanwezig... Line dance sociaal belangrijk voor ouderen Door Kirsten Thuis-WoudenbergSTEDENWIJK – ‘Een lief mens’, ‘erg sociaal’ en ‘attent’, zo omschrijven deelnemers van de line danceles... Gezellige zondagen DE MEENTEN – Om de saaie zondagmiddag voor veel Havenaren van middelbare leeftijd wat plezieriger te maken start... Utrechts kamerkoor Multiple Voice in Goede Rede HAVEN CENTRUM - Vocaal Ensemble Multiple Voice geeft op zaterdag 3 februari een koorconcert in Goede Rede met... Video: line dancen voor ouderen Video: Anneke Lit geeft al 30 jaar line danceles aan ouderen. Meer video's op: www.adwtv.nl    Almeerse fitnessinstructeur Sander Hoek in tv-programma ALMERE – De Almeerse Sander Hoek is naast gitarist bij de meezingband Rock-A-Oke ook fitnessinstructeur. Op die manier... Afsluitingen fietspaden zijn Almeerders doorn in het oog Door Kirsten Thuis-WoudenbergALMERE – De vele afgesloten fietspaden zijn het CDA een doorn in het oog. De partij... Reuzenwaterlelie Almere Jungle opnieuw in bloei HOUT – In augustus 2016 bloeide de reuzenwaterlelie van Almere Jungle al, toen nadat hij pas een maand... Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond...

Pioneers strandt in bekerstrijd

POORT - Dat Pioneers de basketball-bekerwedstrijd tegen eredivisionist Landstede donderdag niet zou winnen stond eigenlijk van te voren al vast. Het doel was daarom zo lang mogelijk in de wedstrijd te blijven tegen de bekerkampioen van 2017. De ploeg uit Almere slaagde lange tijd in deze doelstelling, maar verloor uiteindelijk toch met ruime cijfers: 51-83.
Pioneers bood eredivisionist Landstede lange tijd goede tegenstand. (Foto: Studio Rotgans/Rinus Lettinck)

De Almeerders namen in het begin van de wedstrijd brutaal de leiding en behield deze voorsprong tot in de zevende minuut van het eerste kwart (11-10). De profs uit Zwolle bouwden vanaf dat moment aan een kleine voorsprong, die aan het eind van het eerste kwart vijf punten bedroeg (16-21). Ook in het tweede kwart deden de mannen uit Almere het naar behoren en volgden op gepaste afstand, maar werden zeker niet overlopen door de eredivisionist.
Het verschil werd met name zichtbaar in de reboundduels waar Pioneers lengte en strijdkracht tekort kwam. De ruststand van 28-38 gaf natuurlijk geen uitzicht op een echte comeback, maar de ploeg verdiende wel een compliment dat zij in de eerste helft slechts 38 punten toestond aan de Zwollenaren, die per dag ongeveer net zoveel trainen als een deel van de ploeg uit Almere dat per week doen.
Geen energie
Na de rust was het ook niet snel gedaan met de veerkracht van Pioneers nog één keer klampte de ploeg aan en wist de achterstand zelfs terug te brengen tot vijf punten na vier minuten (35-40), maar daarna was de energie wel op. Vanaf de zevende minuut schoot de stand van 37-44 naar uiteindelijk 39-55. Aan het eind van dit kwart moest de ploeg zich definitief overgeven. Het laatste kwart was daardoor uiteindelijk voor de statistieken en camoufleerde een beetje hoe lang Pioneers goed tegenstand had geboden. Deze wedstrijd waarin alle twaalf spelers de gelegenheid kregen om zich te meten met een tegenstander die ze normaal gesproken niet tegenkomen in de eigen competitie, eindigde toch wat geflatteerd in 51-83.
Wie slechts kijkt naar het eindresultaat kan een snelle conclusie trekken. Alleen het publiek dat aanwezig was weet dat er lange tijd op en goed niveau tegenstand werd geboden. De ploeg moet vooral deze intensiteit meenemen naar de volgende uitwedstrijd tegen Jugglers uit Enschede en de tweede helft van de competitie, die in januari weer start.
Artikel geplaatst op: 15 december 2017 - 11:25

Gerelateerd

Delen