Nieuws
Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond... Zieke Lorena (9) opent de beurs ALMERE – De Almeerse Lorena (9) opende afgelopen maandagochtend de beurs in Amsterdam. De leerlinge van De Klaverweide,... Narcissen laten zich nu al zien STAD - Als narcissen bloeien is het voorjaar begonnen, is een oude wijsheid. Maar kennelijk is die wijsheid... 'Poëtische geluidssculpturen' door Echte Mensen STAD CENTRUM – Echte Mensen, een multimediale samenwerking van Hans Timmermans, Mario Withoud en Leon van Egmond, treedt... [UPDATE maandag 22 januari] Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk VERZETSWIJK – In een flat aan de Kapitein de Langestraat heeft zondagavond 21 januari rond 19.00 uur een... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles... Leerlingen Artecollege krijgen ICT-les op MBO  Door Robert Mienstra ALMERE – Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO College in... Laatste Expeditiemiddag voor groep 8 ALMERE - De leerlingen van groep 8 van de basisschool staan weer voor een lastige keuze. Voor 1... Feestelijke opening Trajectlokaal Oostvaarders College BUITEN - Het Oostvaarders College is dit schooljaar gestart met trajectbegeleiding voor havo/vwo leerlingen met ASS (autismespectrumstoornis) en...

Jeffrey Verkaik lijsttrekker GLP

ALMERE - De leden van GLP (Groen Liberale Partij) hebben Jeffrey Verkaik tot lijsttrekker benoemd.
Jeffrey Verkaik van de GLP: "Voor ons geen Floriade." (Foto: aangeleverd)

Jeffrey Verkaik, geboren in Amsterdam in oktober 1990, is sinds 1991 woonachtig in Almere. Op dit moment is hij docent Gezondheidszorg en Welzijn binnen het MBO.
“GLP voor en door de Almeerse burger wil de zorg, welzijn maar ook de veiligheid optimaal verbeterd hebben binnen onze stad, Almere moet weer van de burger worden”, zegt Verkaik. “GLP wil dit bewerkstelligen door de politiek dichterbij de inwoners te brengen door de inwoners meer inspraak te geven en waar nodig is mee te laten beslissen.”
Floriade

"Als het aan GLP ligt komt er géén Floriade. “De burger heeft nooit over de Floriade mee mogen beslissen en dat zal als het aan de huidige coalitie ligt ook nooit gebeuren. Ook vinden wij dat de gemeente onnodig veel geld spendeert wat er totaal niet is”, zegt Verkaik. “Wij hebben het dan niet alleen over het financiële plaatje en onbehoorlijk bestuur maar ook over gebrek aan democratisch draagvlak. Verder betreurt de partij dat Almeerse ondernemers moeten wijken voor een geldslurpend project als dat van de Floriade.”
De GLP sluit geen enkele partij uit bij eventuele coalitievorming en is bereid om in een minderheidscoalitie plaats te nemen. “Zo kan namelijk over elk punt elke partij meebeslissen en dit noemen we pas echte democratie”, aldus Verkaik.
Artikel geplaatst op: 19 december 2017 - 09:34

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: