Nieuws
Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond... Zieke Lorena (9) opent de beurs ALMERE – De Almeerse Lorena (9) opende afgelopen maandagochtend de beurs in Amsterdam. De leerlinge van De Klaverweide,... Narcissen laten zich nu al zien STAD - Als narcissen bloeien is het voorjaar begonnen, is een oude wijsheid. Maar kennelijk is die wijsheid... 'Poëtische geluidssculpturen' door Echte Mensen STAD CENTRUM – Echte Mensen, een multimediale samenwerking van Hans Timmermans, Mario Withoud en Leon van Egmond, treedt... [UPDATE maandag 22 januari] Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk VERZETSWIJK – In een flat aan de Kapitein de Langestraat heeft zondagavond 21 januari rond 19.00 uur een... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles... Leerlingen Artecollege krijgen ICT-les op MBO  Door Robert Mienstra ALMERE – Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO College in... Laatste Expeditiemiddag voor groep 8 ALMERE - De leerlingen van groep 8 van de basisschool staan weer voor een lastige keuze. Voor 1... Feestelijke opening Trajectlokaal Oostvaarders College BUITEN - Het Oostvaarders College is dit schooljaar gestart met trajectbegeleiding voor havo/vwo leerlingen met ASS (autismespectrumstoornis) en...

Nederlandse vlag en klompendans in Burgerzaal

Door Robert Mienstra

ALMERE - Daags nadat de gemeenteraad in de Burgerzaal (de tijdelijke raadzaal) met 22 tegen 16 stemmen had besloten dat er geen Nederlandse vlag in de raadzaal komt, hingen er drie Nederlandse vlaggen in de Burgerzaal en werd er een klompendans opgevoerd.

Achter in de Burgerzaal stonden vrijdag drie Nederlandse vlaggen. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Tijdens de narturalisatieceremonie op 15 december werd in de Burgerzaal gevierd dat een aantal mensen het Nederlanderschap verwierven. De festiviteit werd opgevrolijkt met een boerenklompendans inclusief melkmeisjes. Achter in de zaal waren drie Nederlandse vlaggen te zien. Dit alles onder het toeziend oog van burgemeester Franc Weerwind (D66). 

Dit was opmerkelijk omdat de gemeenteraad de dag er voor, op 14 december, de motie van de PVV wegstemde om een Nederlandse vlag in de raadzaal te plaatsen. De belangrijkste argumenten tegen het plaatsen van de Nederlandse vlag waren dat een plekje van de Nederlandse driekleur in de raadzaal nationalistische gevoelens zou oproepen, en dat de vlag ook verdeeldheid in de Almeerse gemeenschap zou veroorzaken.

 

Artikel geplaatst op: 16 december 2017 - 14:45

Gerelateerd

Delen