Nieuws
Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond... Zieke Lorena (9) opent de beurs ALMERE – De Almeerse Lorena (9) opende afgelopen maandagochtend de beurs in Amsterdam. De leerlinge van De Klaverweide,... Narcissen laten zich nu al zien STAD - Als narcissen bloeien is het voorjaar begonnen, is een oude wijsheid. Maar kennelijk is die wijsheid... 'Poëtische geluidssculpturen' door Echte Mensen STAD CENTRUM – Echte Mensen, een multimediale samenwerking van Hans Timmermans, Mario Withoud en Leon van Egmond, treedt... [UPDATE maandag 22 januari] Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk VERZETSWIJK – In een flat aan de Kapitein de Langestraat heeft zondagavond 21 januari rond 19.00 uur een... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles... Leerlingen Artecollege krijgen ICT-les op MBO  Door Robert Mienstra ALMERE – Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO College in... Laatste Expeditiemiddag voor groep 8 ALMERE - De leerlingen van groep 8 van de basisschool staan weer voor een lastige keuze. Voor 1... Feestelijke opening Trajectlokaal Oostvaarders College BUITEN - Het Oostvaarders College is dit schooljaar gestart met trajectbegeleiding voor havo/vwo leerlingen met ASS (autismespectrumstoornis) en...

Geen Nederlandse vlag in raadzaal

ALMERE – De motie van de PVV om een Nederlandse vlag in de raadzaal van Almere te plaatsen heeft het op de Politieke Markt van afgelopen donderdag niet gehaald. Met 22 tegen 16 werd het voorstel verworpen.

(Foto: Shutterstock)


De PVV stelde in de motie dat de nationale driekleur en de Almeerse vlag een mooie en duidelijke functie hebben als symbolen van Almere als Nederlandse gemeente. Een meerderheid vond dat niet.

Patriottistisch


Hans Everhard van de SP vond het voorstel thuishoren “in de categorie flut.” Kerim Iskender van de PvdA stelde dat “uit de bespreking bleek dat er achter de motie nationalistische motieven zitten. Dat vinden wij een verkeerd motief voor het gebruik van onze vlag. De vlag wordt dan immers niet gebruikt om te verbinden, maar om te verdelen. Daar werken wij niet aan mee. Onze patriottistische fractie die onmiskenbaar voor internationale solidariteit is, stemt daarom tegen deze motie. Wij vinden dat de Nederlandse vlag alle Nederlands verbindt en dat de PVV de nationale driekleur misbruikt om de Almeerders te verdelen.”
De VVD was voor het plaatsen van de vlaggen in de raadzaal. Hilde van Garderen (VVD): “De Nederlandse vlag verbindt alle Nederlanders. Hij is het symbool van de eenheid en onafhankelijkheid en hoort dus zeker in de raadzaal.”
Het CDA stemde verdeeld. Bastiaan Malotaux was tegen "omdat een vlag buiten moet wapperen" en Johan van der Kroef was voor. Uiteindelijk stemden de PVV, VVD, AP/OPA, fractie Eekhuis, fractie Hengstman voor. Dat was te weinig voor een meerderheid.

Artikel geplaatst op: 15 december 2017 - 08:46

Gerelateerd

Delen