Nieuws
Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond... Zieke Lorena (9) opent de beurs ALMERE – De Almeerse Lorena (9) opende afgelopen maandagochtend de beurs in Amsterdam. De leerlinge van De Klaverweide,... Narcissen laten zich nu al zien STAD - Als narcissen bloeien is het voorjaar begonnen, is een oude wijsheid. Maar kennelijk is die wijsheid... 'Poëtische geluidssculpturen' door Echte Mensen STAD CENTRUM – Echte Mensen, een multimediale samenwerking van Hans Timmermans, Mario Withoud en Leon van Egmond, treedt... [UPDATE maandag 22 januari] Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk VERZETSWIJK – In een flat aan de Kapitein de Langestraat heeft zondagavond 21 januari rond 19.00 uur een... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles... Leerlingen Artecollege krijgen ICT-les op MBO  Door Robert Mienstra ALMERE – Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO College in... Laatste Expeditiemiddag voor groep 8 ALMERE - De leerlingen van groep 8 van de basisschool staan weer voor een lastige keuze. Voor 1... Feestelijke opening Trajectlokaal Oostvaarders College BUITEN - Het Oostvaarders College is dit schooljaar gestart met trajectbegeleiding voor havo/vwo leerlingen met ASS (autismespectrumstoornis) en...

Meer gedwongen verwijzingen in Jeugdzorg

Door Marcel Beijer

ALMERE – In het derde kwartaal van dit jaar is er een toename merkbaar van het aantal jongeren dat gedwongen buiten hun eigen omgeving moet worden opgevangen.


Dat liet wethouder René Peeters donderdag weten tijdens de Politieke Markt. De wethouder liet weten dat op andere gebieden de kwaliteit van de zorg gestabiliseerd is. “Maar stabiel vind ik nog niet goed genoeg.”
Precies een jaar geleden kwam de wethouder flink onder vuur te liggen omdat er een stop werd ingesteld in de Jeugdzorg. De gemeenteraad vond dat onbegrijpelijk en besloot meer geld beschikbaar te stellen en de dure zorg te beperken. Ook werd afgesproken om ieder kwartaal de vinger aan de pols te houden. Donderdag werd het derde kwartaal besproken en in het algemeen gaat het dus goed. De wethouder, en ook de raadsleden, waar vooral content met de aanpak op basisscholen, waar deskundigen jongeren met problemen direct hulp kunnen bieden.
Zorgen zijn er dus over de jongeren die buiten hun eigen omgeving moeten worden opgevangen, vooral ook omdat uit onderzoek blijkt dat in zorginstellingen niet de juiste hulp wordt geboden.
De wethouder benadrukte dat hij in zijn aanpak niet alleen naar die losse problemen kijkt, maar de totale zorgketen wil omvormen. “De effecten van die koers zijn niet in een kwartaal zichtbaar. Vergelijk het maar met een olietanker die heel langzaam moet draaien. Maar er zit beweging in.”

Artikel geplaatst op: 15 december 2017 - 09:41

Gerelateerd

Delen