Nieuws
Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond... Zieke Lorena (9) opent de beurs ALMERE – De Almeerse Lorena (9) opende afgelopen maandagochtend de beurs in Amsterdam. De leerlinge van De Klaverweide,... Narcissen laten zich nu al zien STAD - Als narcissen bloeien is het voorjaar begonnen, is een oude wijsheid. Maar kennelijk is die wijsheid... 'Poëtische geluidssculpturen' door Echte Mensen STAD CENTRUM – Echte Mensen, een multimediale samenwerking van Hans Timmermans, Mario Withoud en Leon van Egmond, treedt... [UPDATE maandag 22 januari] Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk VERZETSWIJK – In een flat aan de Kapitein de Langestraat heeft zondagavond 21 januari rond 19.00 uur een... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles... Leerlingen Artecollege krijgen ICT-les op MBO  Door Robert Mienstra ALMERE – Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO College in... Laatste Expeditiemiddag voor groep 8 ALMERE - De leerlingen van groep 8 van de basisschool staan weer voor een lastige keuze. Voor 1... Feestelijke opening Trajectlokaal Oostvaarders College BUITEN - Het Oostvaarders College is dit schooljaar gestart met trajectbegeleiding voor havo/vwo leerlingen met ASS (autismespectrumstoornis) en...

Politieke partij ‘Respect’ wil imam-kwestie aan inwoners voorleggen

ALMERE – Nieuwe politieke partij Respect Almere doet 21 maart 2018 mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Fractievoorzitter is René Eekhuis, voormalig raadslid van de PVV en momenteel raadslid namens de eenmansfractie Fractie Eekhuis. De eerste actie van Respect Almere is een onderzoek onder leden van het Raadspanel over radicale imams. Eekhuis gaat de raadsgriffie vragen om het onderzoek uit te voeren.
René Eekhuis. (Foto: aangeleverd)

Eekhuis wil het Raadspanel, zo’n 2.000 Almeerders die zich hebben opgegeven om hun mening te geven over onderwerpen die hen door raadsleden wordt voorgelegd, vragen of Almeerders radicale imams welkom heten.
Respect wil voorkomen dat radicale ‘haat-imams’ via de moskee de bestaande en gevestigde waarden en normen van de Almeerse en Nederlandse samenleving ondermijnen. Eekhuis: “Wie Nederland wil veranderen heeft daarvoor onze democratische middelen. Dat zijn hier de afspraken en dat is waar Respect voor staat. Regels zijn regels en afspraken zijn afspraken. Wie zich daaraan niet wil conformeren en wie niet die democratische wegen wil bewandelen, heeft hier niets te zoeken. Eerder sprak de Almeerse gemeenteraad zich hier al tegen uit, maar een peiling of onderzoek heeft hierover nog niet plaatsgevonden.”
Bewoners betrekken

Respect wil bij Almeerse kwesties bewoners bij de besluitvorming betrekken en ‘meningen blijven peilen’. “Dat is één van de fundamenten van onze nieuwe landelijke Politieke Partij”, aldus Eekhuis. “De afstand tussen de inwoners en de politiek moet zo klein mogelijk zijn en er moet doorlopend contact zijn over wat Almeerders wel en niet willen.”
De fractievoorzitter wil de komende jaren zelf ook een panel met Almeerders oprichten. “Zodat wij steeds opnieuw direct met Almeerders kunnen communiceren en naar hun mening kunnen vragen.”
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via AlmerePanel@respectnederland.nl
Artikel geplaatst op: 12 december 2017 - 16:18

Gerelateerd

Delen