Nieuws
Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond... Zieke Lorena (9) opent de beurs ALMERE – De Almeerse Lorena (9) opende afgelopen maandagochtend de beurs in Amsterdam. De leerlinge van De Klaverweide,... Narcissen laten zich nu al zien STAD - Als narcissen bloeien is het voorjaar begonnen, is een oude wijsheid. Maar kennelijk is die wijsheid... 'Poëtische geluidssculpturen' door Echte Mensen STAD CENTRUM – Echte Mensen, een multimediale samenwerking van Hans Timmermans, Mario Withoud en Leon van Egmond, treedt... [UPDATE maandag 22 januari] Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk VERZETSWIJK – In een flat aan de Kapitein de Langestraat heeft zondagavond 21 januari rond 19.00 uur een... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles... Leerlingen Artecollege krijgen ICT-les op MBO  Door Robert Mienstra ALMERE – Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO College in... Laatste Expeditiemiddag voor groep 8 ALMERE - De leerlingen van groep 8 van de basisschool staan weer voor een lastige keuze. Voor 1... Feestelijke opening Trajectlokaal Oostvaarders College BUITEN - Het Oostvaarders College is dit schooljaar gestart met trajectbegeleiding voor havo/vwo leerlingen met ASS (autismespectrumstoornis) en...

Waterwijk-kantine vol voor Ajacied Van Lunteren

SPORTPARK RIE MASTENBROEK – Voetbalmeisjes van ASC Waterwijk vroegen de Almeerse Ajax-speler Desiree van Lunteren vorige week maandag het hemd van het lijf. Nieuwe shirtsponsors Woonaccent Makelaars, PVM Notarissen en SNS Bank hadden voorafgaand aan de officiële overhandiging van de nieuwe roze-zwarte trainingstenues een ‘persconferentie’ georganiseerd.
Desiree van Lunteren kwam vorige week maandag naar ASC Waterwijk voor de overhandiging van nieuwe trainingstenues. (Foto: Fred Rotgans)

De kantine van ASC Waterwijk was bomvol voetbalmeisjes. Ze mochten de 24-jarige ‘Oranjeleeuwin’ vragen stellen, en de voetbalsters van Waterwijk, in de leeftijd van 6 tot 16 jaar, deden dat volop. ‘Hoe ben je voetballer geworden?’ ‘Wat had je gedaan als je geen voetballer was geworden?’ ‘Wat is je lievelingseten’ en de vraag die Van Lunteren het leukste vond was: ‘Is er iets wat jij míj zou willen vragen?’ Van Lunteren beantwoordde ze allemaal geduldig.
Eigen tenue

“De komst van Desiree van Lunteren maakte het moment van de overhandiging van de 180 tenues veel leuker”, zegt sponsor Norbert Terpstra van Woonaccent Makelaars. “De meiden vonden het hartstikke leuk, allemaal kennen ze Van Lunteren natuurlijk. En ze hebben nu dus een eigen tenue: in roze en zwart, een stoere kleurencombinatie.” De sponsors hebben een trainingstenue en een trainingspak gesponsord. Wedstrijden spelen de meisjes nog wel in de clubkleuren blauw-wit.
Het initiatief voor de kledingsponsoring van de meisjestak van ASC Waterwijk komt van Terpstra. Zijn dochter speelt ook bij de club en zo hoorde hij van de sponsoring. “Maar damesvoetbal is upcoming, er is steeds meer aandacht voor. De sport wordt steeds groter voor meiden. Ze spelen een heel ander soort voetbal en zeker nu het Nederlands elftal meer aanzien krijgt, wordt het ook lokaal steeds populairder. ASC Waterwijk is de eerste Almeerse club waar de meisjes een eigen, gesponsord tenue krijgen.”
Na afloop van de persconferentie gingen alle elftallen van Waterwijk op het veld met Van Lunteren op de foto.
Artikel geplaatst op: 11 december 2017 - 14:48

Gerelateerd

Delen