Nieuws
Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond... Zieke Lorena (9) opent de beurs ALMERE – De Almeerse Lorena (9) opende afgelopen maandagochtend de beurs in Amsterdam. De leerlinge van De Klaverweide,... Narcissen laten zich nu al zien STAD - Als narcissen bloeien is het voorjaar begonnen, is een oude wijsheid. Maar kennelijk is die wijsheid... 'Poëtische geluidssculpturen' door Echte Mensen STAD CENTRUM – Echte Mensen, een multimediale samenwerking van Hans Timmermans, Mario Withoud en Leon van Egmond, treedt... [UPDATE maandag 22 januari] Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk VERZETSWIJK – In een flat aan de Kapitein de Langestraat heeft zondagavond 21 januari rond 19.00 uur een... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles... Leerlingen Artecollege krijgen ICT-les op MBO  Door Robert Mienstra ALMERE – Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO College in... Laatste Expeditiemiddag voor groep 8 ALMERE - De leerlingen van groep 8 van de basisschool staan weer voor een lastige keuze. Voor 1... Feestelijke opening Trajectlokaal Oostvaarders College BUITEN - Het Oostvaarders College is dit schooljaar gestart met trajectbegeleiding voor havo/vwo leerlingen met ASS (autismespectrumstoornis) en...

PVV wil Nederlandse en Almeerse vlag in raadzaal

Door Kaylee Landegent

Kaylee (15) is scholiere op het Artecollege in Poort. Zij liep met de redactie mee tijdens de Politieke Markt van afgelopen donderdag en maakte een verslag.

ALMERE - Moet er een Nederlandse en Almeerse vlag geplaatst worden in de raadzaal? Over dit vraagstuk werd gediscussieerd op de Politieke Markt op donderdagavond 7 december. “Democratie en vrijheid worden benadrukt met deze vlaggen.”, zei raadslid Olaf Buitelaar (PVV) die hierover een motie wil indienen.

Scholiere Kaylee Landegent doet verslag van de politieke markt. Rechts doet Toon van Dijk (PVV) hetzelfde op twitter. (Foto: Almere DEZE WEEK)


Er werd dertig minuten lang gesproken over de plaatsing van de vlaggen in de raadzaal. De meningen van de politieke partijen zijn erg verschillend. Zo vraagt de PvdA zich af waarom er geen Europese vlag bij kan. Daarop antwoorde de PVV: “Nederland is een natiestaat, en Europa is geen natiestaat.”
De VVD steunt de motie om de vlaggen te plaatsen in de raadzaal. Leefbaar Almere heeft er geen behoefte aan, omdat er al een wapen hangt. Het CDA is verdeeld. Zo denkt het raadslid Bastiaan Malotaux (CDA) dat als de vlag in de raadzaal hangt, hij niet wappert en dus geen trots uitstraalt. De PVV gaat de motie binnenkort indienen.

Artikel geplaatst op: 11 december 2017 - 12:09

Gerelateerd

Delen