Nieuws
Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond... Zieke Lorena (9) opent de beurs ALMERE – De Almeerse Lorena (9) opende afgelopen maandagochtend de beurs in Amsterdam. De leerlinge van De Klaverweide,... Narcissen laten zich nu al zien STAD - Als narcissen bloeien is het voorjaar begonnen, is een oude wijsheid. Maar kennelijk is die wijsheid... 'Poëtische geluidssculpturen' door Echte Mensen STAD CENTRUM – Echte Mensen, een multimediale samenwerking van Hans Timmermans, Mario Withoud en Leon van Egmond, treedt... [UPDATE maandag 22 januari] Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk VERZETSWIJK – In een flat aan de Kapitein de Langestraat heeft zondagavond 21 januari rond 19.00 uur een... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles... Leerlingen Artecollege krijgen ICT-les op MBO  Door Robert Mienstra ALMERE – Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO College in... Laatste Expeditiemiddag voor groep 8 ALMERE - De leerlingen van groep 8 van de basisschool staan weer voor een lastige keuze. Voor 1... Feestelijke opening Trajectlokaal Oostvaarders College BUITEN - Het Oostvaarders College is dit schooljaar gestart met trajectbegeleiding voor havo/vwo leerlingen met ASS (autismespectrumstoornis) en...

Gloedvol kerstconcert in het Flevoziekenhuis

STAD CENTRUM – Het Flevoziekenhuis beleefde zaterdag 9 december een hartverwarmend kerstconcert. Het Klarinet Ensemble Almere, The Marjolein Singers en de Zangvereniging Sinafir traden belangeloos op voor patiënten en belangstellenden. Presentator Harry Oberendorf schreef een verslag.

Het koor van zangvereniging Sinafir bracht een aantal kerstliederen op in het Surinaams. (Foto: Lennart vd Berg)


De Flevo Zieken Omroep organiseerde dit concert al weer voor de 21e keer. Het Klarinet Ensemble Almere speelde op sonore wijze een gul en swingend deel uit zijn repertoire. De kerstmuziek werd daarbij niet vergeten. Na de klarinetten kwamen The Marjolein Singers, drie enthousiaste zangleerlingen van de bekende Almeerse jazz-zangeres, zangpedagoge en koordirigente Marjolein van Tongeren. De 11-jarige Maud Swinkels trakteerde het enthousiaste publiek verbluffend kundig op twee musicalsongs.
Marianne ten Arve schitterde in twee nummers. Esmée van Raaij maakte een hip debuut voor de microfoons van de ziekenomroep, prachtig geassisteerd door Marjolein en Marianne. Marjolein zelf besloot het optreden van haar groep met een gloedvolle vertolking van The Christmas Song. Zangvereniging Sinafir verzorgde het laatste optreden van het kerstconcert. Het koor bracht ook een aantal kerstliederen op in het Surinaams. Koorlid Henk Haimé en dirigent Paul Menig zongen ieder een gloedvolle solo. Lothy Bouwe-Day sprak namens Sinafir een aangrijpende kerstboodschap uit. Het afsluitende lied van de avond was ‘We Wish You A Merry Christmas’. Die boodschap straalden alle optredens zaterdagavond overtuigend uit.

Artikel geplaatst op: 11 december 2017 - 10:20

Gerelateerd

Delen