Nieuws
Winterse lucht boven de Paarlemoervijver REGENBOOGBUURT - Oker (geel), koraal (rood, roze en oranje) en cinnaber (een donkerrode kleur van een mineraal) zijn... Fonds voor Bijzondere Noden Almere houdt spreekuur in bibliotheek STAD CENTRUM – Het Fonds voor Bijzondere Noden is sinds deze maand één keer per veertien dagen aanwezig... Line dance sociaal belangrijk voor ouderen Door Kirsten Thuis-WoudenbergSTEDENWIJK – ‘Een lief mens’, ‘erg sociaal’ en ‘attent’, zo omschrijven deelnemers van de line danceles... Gezellige zondagen DE MEENTEN – Om de saaie zondagmiddag voor veel Havenaren van middelbare leeftijd wat plezieriger te maken start... Utrechts kamerkoor Multiple Voice in Goede Rede HAVEN CENTRUM - Vocaal Ensemble Multiple Voice geeft op zaterdag 3 februari een koorconcert in Goede Rede met... Video: line dancen voor ouderen Video: Anneke Lit geeft al 30 jaar line danceles aan ouderen. Meer video's op: www.adwtv.nl    Almeerse fitnessinstructeur Sander Hoek in tv-programma ALMERE – De Almeerse Sander Hoek is naast gitarist bij de meezingband Rock-A-Oke ook fitnessinstructeur. Op die manier... Afsluitingen fietspaden zijn Almeerders doorn in het oog Door Kirsten Thuis-WoudenbergALMERE – De vele afgesloten fietspaden zijn het CDA een doorn in het oog. De partij... Reuzenwaterlelie Almere Jungle opnieuw in bloei HOUT – In augustus 2016 bloeide de reuzenwaterlelie van Almere Jungle al, toen nadat hij pas een maand... Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond...

Sporting Almere: ‘Echt iets verkeerd in amateurvoetbal’

Door Wesley Verboom
SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Een onprettige en intimiderende sfeer binnen en buiten het veld, een bondsscheidsrechter die zou hebben geweigerd om na dreigend taalgebruik actie te ondernemen en zelf een dreigende houding aannam. Voor Sporting Almere waren het de ingrediënten om enkele weken terug bij competitiegenoot Allen Weerbaar van het veld te stappen.

Coach Steur van Sporting stapte bij competitiegenoot Allen Weerbaar met zijn team van het veld. (Foto: Fred Rotgans)


Het leverde de zondag vierdeklasser een puntenstraf (drie punten in mindering, red.) en een geldboete van € 150,- op. “Dat is vervelend, maar het gaat ons om het feit dat de tuchtraad van de KNVB te lichtvoetig met dit soort meldingen omgaat. Niet alle partijen hoort en amateurclubs te weinig tijd geeft om te reageren (drie dagen, red.). Daarom hebben wij een open brief gestuurd naar KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee”, zegt Sporting-voorzitter Paul Baudoin.
Het stoort hem ook dat de KNVB zich in spotjes uitspreekt tegen alle soorten geweld, maar dat er in de praktijk weinig tot niets veranderd. “Zolang teams wedstrijden moeten ontvluchten voor hun eigen veiligheid om escalaties te voorkomen en daar als troostprijs voor worden gestraft, is er nog iets fundamenteel verkeerd in het amateurvoetbal.”
Met de open brief hoopt Sporting opnieuw het debat te openen over geweld en intimidatie op het voetbalveld. Baudoin: “Ik heb geen pasklare oplossing, maar wil wel graag met de bond en andere clubs in gesprek om tot een oplossing te komen.”
Tot slot vertelt hij over de afhandeling van de zaak. “Na de wedstrijd hebben wij de kwestie keurig gemeld. Na vier weken radiostilte kregen wij plots de rekening gepresenteerd. Op basis van de verklaringen van de scheidsrechter en de thuisclub. Dat is oneerlijk. En dan nog iets, al voor dat wij reageerden waren de punten en de boete al verrekend!”
De Tuchtraad laat weten dat alles volgens de regels is afgehandeld en dat de brief is ontvangen. Of het daadwerkelijk tot een gesprek komt met Van der Zee, is onduidelijk.

Artikel geplaatst op: 11 december 2017 - 09:02

Gerelateerd

Delen