Nieuws
Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk   Zondagavond rond zeven uur heeft er een steekpartij plaatsgevonden in een flat in Verzetswijk.   Het incident vond... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles... Laatste Expeditiemiddag voor groep 8 ALMERE - De leerlingen van groep 8 van de basisschool staan weer voor een lastige keuze. Voor 1... Ondersteuning voor havo/vwo leerlingen met autismespectrumstoornisFeestelijke opening Trajectlokaal Oostvaarders College BUITEN - Het Oostvaarders College is dit schooljaar gestart met trajectbegeleiding voor havo/vwo leerlingen met ASS (autismespectrumstoornis) en... Echnaton start sportieve vmbo-leerafdeling ALMERE – Scholengemeenschap Echnaton is gestart met een nieuwe leerafdeling binnen het vmbo. Bij ‘Sportleerbedrijf Echnaton’ worden leerlingen... Sociale huurwoningen in Floriadewijk blijven ALMERE – Het college moet vasthouden aan het uitgangspunt dat 30 procent van de huizen in de toekomstige... Autoluwe Floriadewijk zorgt voor twijfel ALMERE - Het plan om de toekomstige Floriadewijk autoluw te maken zorgt voor verdeeldheid bij de gemeenteraad. Het... Gemeente wil dat ProRail platen station veiliger maakt Wethouder Tjeerd Herrema wil dat ProRail maatregelen gaat nemen bij het station Almere Centrum. Donderdag raakten daar tijdens... Stormschade: Dak kantine Sporting Almere weggewaaid Op het complex van Almere City FC is het dak van het gebouw van Sporting Almere naar beneden...

Nog geen beleid voor splitsing rijwoningen in appartementen

Door Kirsten Thuis-Woudenberg
ALMERE - Op verschillende plekken in Almere worden kamers in woningen afzonderlijk verhuurd. Bewoners uit Filmwijk uitten in deze krant (Almere DEZE WEEK, 6 december) hun zorgen over een investeringsmaatschappij die verschillende rijwoningen in de wijk opkoopt op om deze vervolgens om te bouwen tot appartementen om deze te verhuren. De bewoners vrezen overlast. De gemeente bevestigd dat hier nog geen beleid over is.

In Filmwijk worden in verschillende straten rijwoningen omgebouwd tot appartementen, zoals hier de Pasolinistraat. (Archieffoto: Fred Rotgans)


De betreffende woningen in de Pasolinistraat in Filmwijk worden volledig verbouwd. Op elke etage is een keuken en badkamer gemaakt. Woordvoerder Jeroen Oosterheert laat namens de gemeente weten dat dit inderdaad mag. “Dit mag zo lang er geen verandering van de draagconstructie, brandwerende indeling of geen uitbreiding van de bebouwde oppervlakte en het bouwvolume plaatsvindt”, aldus Oosterheert.
De situatie in de Pasolinistraat lijkt, volgens de woordvoerder, meer op splitsing in appartementen. “Hierbij wordt op iedere verdieping een zelfstandige woning gecreëerd. Dat mag, want daar is nog geen beleid voor. Dit beleid is overigens wel in de maak.”
Volgens het conceptbeleid kamerverhuur geldt er een minimale afstand tussen panden voor meervoudige kamerbewoning van 100 meter. Bij de woningen in Filmwijk is die afstand kleiner. “Wanneer woningen al worden gebruikt als kamerverhuur is hier niet veel meer aan te doen”, aldus Oosterheert. “Voor kamerverhuur is geen vergunning nodig.”
De PvdA wil het onderwerp, naar aanleiding van het artikel 'Bewoners vrezen overlast door kamerverhuur in rijwoningen' (Almere DEZE WEEK 6 december), op de politieke agenda zetten.

Artikel geplaatst op: 08 december 2017 - 14:36

Gerelateerd

Delen