Nieuws
Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk   Zondagavond rond zeven uur heeft er een steekpartij plaatsgevonden in een flat in Verzetswijk.   Het incident vond... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles... Laatste Expeditiemiddag voor groep 8 ALMERE - De leerlingen van groep 8 van de basisschool staan weer voor een lastige keuze. Voor 1... Ondersteuning voor havo/vwo leerlingen met autismespectrumstoornisFeestelijke opening Trajectlokaal Oostvaarders College BUITEN - Het Oostvaarders College is dit schooljaar gestart met trajectbegeleiding voor havo/vwo leerlingen met ASS (autismespectrumstoornis) en... Echnaton start sportieve vmbo-leerafdeling ALMERE – Scholengemeenschap Echnaton is gestart met een nieuwe leerafdeling binnen het vmbo. Bij ‘Sportleerbedrijf Echnaton’ worden leerlingen... Sociale huurwoningen in Floriadewijk blijven ALMERE – Het college moet vasthouden aan het uitgangspunt dat 30 procent van de huizen in de toekomstige... Autoluwe Floriadewijk zorgt voor twijfel ALMERE - Het plan om de toekomstige Floriadewijk autoluw te maken zorgt voor verdeeldheid bij de gemeenteraad. Het... Gemeente wil dat ProRail platen station veiliger maakt Wethouder Tjeerd Herrema wil dat ProRail maatregelen gaat nemen bij het station Almere Centrum. Donderdag raakten daar tijdens... Stormschade: Dak kantine Sporting Almere weggewaaid Op het complex van Almere City FC is het dak van het gebouw van Sporting Almere naar beneden...

Appelboomgaard aangeplant in Cascadepark

CASCADEPARK – In het Cascadepark ik Poort is woensdag een boomgaard aangeplant bestaande uit vijftig grote appelbomen. Met dit initiatief willen Stad & Natuur en de gemeente het stadsdeel Poort verder vergroenen.
Kinderen hielpen woensdag met het planten van een appelboom in de nieuwe appelboomgaard in het Cascadepark. (Foto: Fred Rotgans)

De vergroening in Poort is, volgens Liesbeth Bronkhorst, directeur van Stad & Natuur, hard nodig. “Ondanks de landelijke ligging tussen het Pampushout, het Kromslootpark en het IJmeer is er nog maar weinig mooie natuur in Poort. De bomen zijn nog niet volwassen en in grootste gedeelte van Poort wordt er nog volop gebouwd. Deze appelboomgaard is één van de groene projecten die daar langzamerhand verandering in gaat brengen.”
De appelboomgaard ligt naast gebouw het Klokhuis en is vrij toegankelijk voor bezoekers. Tijdens de feestelijke opening van de boomgaard waren er voor kinderen gratis appelworkshops en spelletjes. Uiteraard was er ook appeltaart! Vervolgens mochten de jonge bewoners helpen met het plaatsen van een appelboom, onder de professionele begeleiding van de Tomin Groep.
De bomen zijn aangeplant, maar de boomgaard is nog niet af. Er komen nog wandelpaden, er worden veldbloemen gezaaid en er komen bankjes. Opvallend detail: de bewoners van Poort konden tijdens een proefmiddag in september zelf bepalen welke appelrassen zij het lekkerst vonden. De top-3 van die smaaktest is woensdag aangeplant. De gekozen rassen zijn: Jonagold, Golden Delicious en Elstar.
Bronkhorst ziet de toekomst van Poort groen in. “Stad & Natuur maakt in alle Almeerse stadsdelen plekken waar Almeerders de natuur kunnen beleven. Waar je kunt wandelen, sporten, spelen en picknicken. Dat maakt deze groene plekken bij uitstek geschikt om elkaar te ontmoeten. Het Cascadepark in Poort wordt uiteindelijk ook zo’n groene ontmoetingsplek in de wijk. Daar zetten wij ons als organisatie en met hulp van de bewoners graag voor in.”
Artikel geplaatst op: 08 december 2017 - 11:49

Gerelateerd

Delen