Met ASV schaatsen op Weissensee in Oostenrijk

ALMERE - ASV organiseert van 11 tot en met 15 januari voor de negentiende keer een schaatsweekend op de Weissensee in Oostenrijk. De belangrijkste doelen van de reis zijn genieten van het schaatsen op natuurijs van de Weissensee en de gezelligheid met de andere ASV-schaatsliefhebbers. Deelnemers kunnen zelf bepalen of ze 20 of 200 kilometer willen schaatsen.

Gezelligheid en sportiviteit gaan samen met ASV op Weissensee. (Foto: aangeleverd)


Er is nog een aantal plaatsen in de bus vrij. In totaal gaan er zo'n zestig schaatsliefhebbers mee. Opgeven voor dit schaatsweekend kan via www.asv-almere.nl/weissensee.
De busreis, het hotel en een aantal gezamenlijke activiteiten worden door ASV verzorgd en geregeld. De organisatoren zijn vrijwillige ASV-schaatsers die zelf ook meeschaatsen tijdens het weekend. Donderdagavond vertrekt de bus vanuit Almere. Er kan vrijdag, zaterdag en zondag geschaatst worden. Zondagavond vertrekt de bus weer, maandagmorgen is de aankomst in Almere.
Uiteraard is het succes van de reis deels afhankelijk van de weersomstandigheden op de Weissensee. Deze zijn elk jaar verschillend. Het kleine meer is nagenoeg altijd voorzien van een prachtige ijsvloer. Het grote meer is begin januari niet altijd dichtgevroren.
Maar in de afgelopen zestien jaar kon de ASV slechts drie keer niet schaatsen op één of meerdere dagen. In dat geval regelt de ASV alternatieve activiteiten, zoals wandelen, skiën en langlaufen in Techendorf of Nassfeld.
Meer informatie: www.asv-almere.nl/weissensee

Artikel geplaatst op: 12 december 2017 - 10:39

Gerelateerd

Delen