Nieuws
Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond... Zieke Lorena (9) opent de beurs ALMERE – De Almeerse Lorena (9) opende afgelopen maandagochtend de beurs in Amsterdam. De leerlinge van De Klaverweide,... Narcissen laten zich nu al zien STAD - Als narcissen bloeien is het voorjaar begonnen, is een oude wijsheid. Maar kennelijk is die wijsheid... 'Poëtische geluidssculpturen' door Echte Mensen STAD CENTRUM – Echte Mensen, een multimediale samenwerking van Hans Timmermans, Mario Withoud en Leon van Egmond, treedt... [UPDATE maandag 22 januari] Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk VERZETSWIJK – In een flat aan de Kapitein de Langestraat heeft zondagavond 21 januari rond 19.00 uur een... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles... Leerlingen Artecollege krijgen ICT-les op MBO  Door Robert Mienstra ALMERE – Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO College in... Laatste Expeditiemiddag voor groep 8 ALMERE - De leerlingen van groep 8 van de basisschool staan weer voor een lastige keuze. Voor 1... Feestelijke opening Trajectlokaal Oostvaarders College BUITEN - Het Oostvaarders College is dit schooljaar gestart met trajectbegeleiding voor havo/vwo leerlingen met ASS (autismespectrumstoornis) en...

Petitie tegen wietboot in Buiten

BUITEN – Marjolein Aïndrou bood tijdens de Politieke Markt van afgelopen donderdag aan de gemeenteraad een petitie aan met ruim 1100 handtekeningen van bewoners uit Almere Buiten. De bewoners maken bezwaar tegen de plannen voor een wietboot annex coffeeshop.

Marjolein Aïndrou overhandigt aan Ellentrees Muller, de vice-voorzitter van de gemeenteraad ruim 1100 handtekeningen. (Foto: Almere DEZE WEEK)

De gemeente is van plan om in het haventje van het Meridiaanpark in Buiten, bij het centrum, een wietboot te plaatsen. Veel omwonenden zijn tegen. Zij vinden de locatie te dicht bij woonhuizen, het evenemententerrein, ROC en andere scholen liggen.
Maandag 10 oktober hield de gemeente een informatieavond waarbij omwonenden ook al hun stem lieten horen. Naast een paar voorstanders, waren er vooral veel tegenstanders. De tegenstanders startten daarop een petitie. De handtekeningen werden in ontvangst genomen door Ellentrees Müller, de vice-voorzitter van de gemeenteraad.

Artikel geplaatst op: 08 december 2017 - 11:17

Gerelateerd

Delen