Nieuws
Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond... Zieke Lorena (9) opent de beurs ALMERE – De Almeerse Lorena (9) opende afgelopen maandagochtend de beurs in Amsterdam. De leerlinge van De Klaverweide,... Narcissen laten zich nu al zien STAD - Als narcissen bloeien is het voorjaar begonnen, is een oude wijsheid. Maar kennelijk is die wijsheid... 'Poëtische geluidssculpturen' door Echte Mensen STAD CENTRUM – Echte Mensen, een multimediale samenwerking van Hans Timmermans, Mario Withoud en Leon van Egmond, treedt... [UPDATE maandag 22 januari] Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk VERZETSWIJK – In een flat aan de Kapitein de Langestraat heeft zondagavond 21 januari rond 19.00 uur een... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles... Leerlingen Artecollege krijgen ICT-les op MBO  Door Robert Mienstra ALMERE – Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO College in... Laatste Expeditiemiddag voor groep 8 ALMERE - De leerlingen van groep 8 van de basisschool staan weer voor een lastige keuze. Voor 1... Feestelijke opening Trajectlokaal Oostvaarders College BUITEN - Het Oostvaarders College is dit schooljaar gestart met trajectbegeleiding voor havo/vwo leerlingen met ASS (autismespectrumstoornis) en...

Blauwe zone voor Europalaan in Poort

Door Robert Mienstra

Onderneemsters Jeniffer en Manon zijn tevreden na hun burgeractiviteit op de politieke markt. (Foto: Almere DEZE WEEK)


POORT – Wethouder Huis (Leefbaar Almere) gaat de parkeeroverlast aan de Europalaan in Poort aanpakken. Dit zegde hij donderdagavond tijdens de Politieke Markt toe na een burgeractiviteit die was opgezet door twee ondernemers aan de Europalaan. Er komt in ieder geval een blauwe zone in de straat.
Jeniffer van den Broek, eigenaresse van Jeniffersbloemen en Manon Blom van Blommie’s Livestyle aan de Europalaan luidden in de raad de noodklok over het parkeerprobleem aan de Europalaan. “Onze klanten kunnen de winkels niet meer bereiken omdat alle parkeerplaatsen vol zijn”, zeiden de onderneemsters. “Medewerkers van de zorginstelling parkeren voor de winkels terwijl ze een eigen parkeergarage hebben, maar ook bewoners en carpoolers van sportclubs. Wij missen daardoor veel klanten en dus omzet.”

 
Filmpje


De onderneemsters zetten hun betoog kracht bij met een filmpje. “U ziet op het filmpje dat de parkeergarages die vlakbij zijn, helemaal leeg zijn”, zei Van den Broek. “Bewoners en werknemers van de zorginstelling zijn gemakzuchtig en parkeren daar niet. Bovendien kost een parkeerplek in die garages voor bewoners maar liefst vijftig euro per maand. Wij willen dat de gemeente op korte termijn ingrijpt om er zo voor te zorgen dat onze klanten ons kunnen bereiken en dat onze ondernemingen kunnen blijven bestaan.”

 
Snel


De raad en de wethouder dachten met Van den Broek en Blom mee. Wethouder Huis erkende het probleem. “Het parkeerprobleem treft inderdaad veel ondernemers. Ik kan met alle betrokkenen in gesprek gaan, maar voor een resultaat zijn we dan een half jaar verder.”
De politieke partijen wilden een sneller resultaat. Een blauwe zone als optie werd door hen omarmd. Ook de onderneemsters zagen dat zitten totdat er een definitieve oplossing komt met bijvoorbeeld schuine parkeervakken.
Uiteindelijk kwam de wethouder iedereen tegemoet en zegde toe een verkeersbesluit voor te breiden voor een blauwe zone. “We kunnen niet meteen de verfkwast ter hand nemen, het besluit moet wel zes weken ter inzage liggen.”


‘Poort verliest karakter’


Tijdens de Politieke Markt werd nog een tweede burgerinitiatief besproken. Bewoner Ernest van der Linden stelde aan de orde dat de opzet van Poort (bewoners hebben grote invloed op de ontwikkeling van de wijk) steeds meer vergeten wordt. Nu de gemeente drie bestemmingsplannen over dit stadsdeel gaat behandelen, willen de bewoners hun vrees uitspreken dat Poort het oorspronkelijke karakter aan het verliezen is. Een aantal raadsleden gaf aan blij te zijn met het initiatief omdat ze er weer door werden ‘wakker geschud’. Ze vroegen een aantal weken de tijd om zich in het onderwerp in te kunnen lezen. De ontwikkeling van Poort wordt dus, dankzij het burgerinitiatief, binnenkort uitgebreid besproken in de raad.

Artikel geplaatst op: 08 december 2017 - 10:45

Gerelateerd

Delen