Nieuws
Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond... Zieke Lorena (9) opent de beurs ALMERE – De Almeerse Lorena (9) opende afgelopen maandagochtend de beurs in Amsterdam. De leerlinge van De Klaverweide,... Narcissen laten zich nu al zien STAD - Als narcissen bloeien is het voorjaar begonnen, is een oude wijsheid. Maar kennelijk is die wijsheid... 'Poëtische geluidssculpturen' door Echte Mensen STAD CENTRUM – Echte Mensen, een multimediale samenwerking van Hans Timmermans, Mario Withoud en Leon van Egmond, treedt... [UPDATE maandag 22 januari] Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk VERZETSWIJK – In een flat aan de Kapitein de Langestraat heeft zondagavond 21 januari rond 19.00 uur een... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles... Leerlingen Artecollege krijgen ICT-les op MBO  Door Robert Mienstra ALMERE – Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO College in... Laatste Expeditiemiddag voor groep 8 ALMERE - De leerlingen van groep 8 van de basisschool staan weer voor een lastige keuze. Voor 1... Feestelijke opening Trajectlokaal Oostvaarders College BUITEN - Het Oostvaarders College is dit schooljaar gestart met trajectbegeleiding voor havo/vwo leerlingen met ASS (autismespectrumstoornis) en...

Reactie gemeente op nepkrant

“Het gebruik van de naam Almere DEZE WEEK voor onze eigen externe publicatie is een interne fout geweest, die nooit had mogen gebeuren. Er heeft iemand gehandeld zonder afstemming”, reageert gemeentewoordvoerder Jeroen Oosterheert.

“Dat is door de direct betrokkenen inmiddels goed geëvalueerd. Wij hebben op geen enkele manier afbreuk willen doen aan de journalistieke onafhankelijkheid van Almere DEZE WEEK. Dat we die indruk hebben gewekt, was uitdrukkelijk niet de bedoeling. Voor ons is die onafhankelijkheid namelijk een groot goed, waar niet aan getornd mag worden."

“Aan de uitgever, de redactie en de lezers van Almere DEZE WEEK bieden we als gemeente Almere onze excuses aan voor deze actie. Met de redactie en de uitgever willen we constructief in gesprek. Onze insteek is daarbij dat we de ontstane plooien glad kunnen strijken”, vult Oosterheert aan. “Onze zorg is ook het beeld dat bij de lezers en adverteerders van de krant kan zijn ontstaan dat de redactie niet onafhankelijk zou werken. Mocht dat beeld door onze publicatie toch zijn ontstaan, dan hopen wij dat door deze reactie weg te nemen. De gemeente heeft daar immers geen belang bij.”

Artikel geplaatst op: 05 december 2017 - 11:51

Gerelateerd

Delen