Nieuws
Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond... Zieke Lorena (9) opent de beurs ALMERE – De Almeerse Lorena (9) opende afgelopen maandagochtend de beurs in Amsterdam. De leerlinge van De Klaverweide,... Narcissen laten zich nu al zien STAD - Als narcissen bloeien is het voorjaar begonnen, is een oude wijsheid. Maar kennelijk is die wijsheid... 'Poëtische geluidssculpturen' door Echte Mensen STAD CENTRUM – Echte Mensen, een multimediale samenwerking van Hans Timmermans, Mario Withoud en Leon van Egmond, treedt... [UPDATE maandag 22 januari] Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk VERZETSWIJK – In een flat aan de Kapitein de Langestraat heeft zondagavond 21 januari rond 19.00 uur een... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles... Leerlingen Artecollege krijgen ICT-les op MBO  Door Robert Mienstra ALMERE – Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO College in... Laatste Expeditiemiddag voor groep 8 ALMERE - De leerlingen van groep 8 van de basisschool staan weer voor een lastige keuze. Voor 1... Feestelijke opening Trajectlokaal Oostvaarders College BUITEN - Het Oostvaarders College is dit schooljaar gestart met trajectbegeleiding voor havo/vwo leerlingen met ASS (autismespectrumstoornis) en...

Commentaar


Robert Mienstra
Marcel Beijer

Eenmansactie?


De Floriade ligt erg gevoelig in Almere. De redactie van deze krant krijgt van zowel voor- als tegenstanders van de Floriade het verwijt dat we partijdig zijn. Tegenstanders wijzen dan snel naar advertenties die de Floriade in deze krant plaatst. De redactie werkt echter strikt onafhankelijk.

De nep-promotiekrant over de Floriade die de gemeente vorige week uitgaf, alsof het een uitgave van Almere DEZE WEEK betrof, bracht de uitgever van deze krant daarom ernstig in verlegenheid. Het suggereert dat de redactie inderdaad partijdig is. Wij waren daar zeer ontstemd over. De kwestie werd terecht landelijk nieuws.
De gemeente geeft in een reactie aan dat de publicatie van de nep-Almere DEZE WEEK een eenmansactie is geweest en sluit de luiken van het stadhuis vervolgens weer. Deze krant vindt die uitleg te mager. Veel lezers stellen dat het een vooropgezet plan van de gemeente geweest moet zijn. Immers: iemand heeft de kopij gemaakt, iemand heeft het logo gekopieerd, iemand heeft de pagina’s opgemaakt en iemand heeft de krant gedrukt. Wist dan niemand van de Floriade B.V. en de gemeente dat er een tasje het nepkranten bij de zaal van KAF uitgedeeld zou worden?
‘Kan een ambtenaar dat in zijn eentje bewerkstelligen?’, zo wordt argwanend gevraagd.
Wij weten het niet. De gemeente zegt van wel en geeft verder geen uitleg.
Wij vinden dat de zoveelste misser.

Artikel geplaatst op: 05 december 2017 - 10:47

Gerelateerd

Delen