Nieuws
Jo Bosma (84) collecteert nog altijd voor het Leger'Ik droom van een Almere waar vrede heerst' door Marcel BeijerMUZIEKWIJK – Vorige week hield het Leger des Heils haar jaarlijkse collecte en – nu de... Scholieren Oostvaarderscollege in finale NK Debatteren ALMERE – In de voorronde 3 van het NK Debatteren voor Scholieren kwamen vorige week de laatste 42... Kwintes-kunstenaars fotograferen eigen stad HAVEN CENTRUM – Wethouder Frits Huis opende dinsdag 12 december de foto-expositie ‘Almere in Beeld’ op activiteitencentrum Jan... Sneeuw ALMERE – Inmiddels zijn de temperaturen alweer boven nul en zal de witte deken die over Almere ligt... [UPDATE] Slachtoffer (15) steekpartij Bouwmeesterbuurt overleden BOUWMEESTERBUURT – Het slachtoffer van de steekpartij van dinsdagavond 12 december op het Pirellipad, een 15-jarige jongen uit... Fiets de wereld over op de Google Fiets HAVEN – In het pand van Senior-Live aan de Kerkgracht kunnen geïnteresseerden een ritje maken op de Google... Vervroegde deadlines Almere DEZE WEEK ALMERE - In verband met Kerst en Oud en Nieuw kent Almere DEZE WEEK gewijzigde deadlines voor persberichten... Steekincident langs busbaan Bouwmeesterbuurt BOUWMEESTERBUURT – Langs de busbaan ter hoogte van H.P. Berlagestraat is dinsdag 12 december omstreeks 18.40 uur een... Main Energie Business Challenge 2018 officieel gestart STAD – Een grote groep geïnteresseerden staat klaar voor de derde editie van de Main Energie Business Challenge.... Politieke partij ‘Respect’ wil imam-kwestie aan inwoners voorleggen ALMERE – Nieuwe politieke partij Respect Almere doet 21 maart 2018 mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Fractievoorzitter is René...

BUN verzekert voortbestaan VoedselLoket Almere

ALMERE - Onlangs werd bekend dat het VoedselLoket Almere (VLA) het moeilijk heeft. Met een tekort van 50.000 euro zou het aantal cliënten fors beperkt moeten worden. Dankzij een donatie van maar liefst 25.000 euro, die ook nog eens wordt verdubbeld door de gemeente, zorgt de organisatie BUN er nu voor dat het zover niet komt.

Het VLA is een professionele organisatie die iedere maand honderden Almeerders helpt om weer grip op hun levens te krijgen. (Foto: aangeleverd)


“Wij ondersteunen VLA al jaren", vertelt Jan Bun. “Niet verwonderlijk, want wij geloven in het goede werk dat door VLA wordt verricht. We hoefden dus ook niet lang na te denken om deze donatie te doen.” Het VLA is een professionele organisatie die iedere maand honderden Almeerders helpt om weer grip op hun levens te krijgen. Een opdracht die steeds moeilijker blijkt, omdat er steeds meer mensen een beroep doen op het VLA en de kosten dus constant stijgen. Zonder de donaties had het VLA onvoldoende geld om de vaste lasten te kunnen blijven betalen.

Gemeente


“We zijn ongelooflijk blij met deze enorme donatie van BUN", vertelt Jitske Steendam, adjunct-directeur van het VoedselLoket. “We hebben een goede klik met BUN en zij ondersteunen ons al jaren.” Eerder maakte de gemeente bekend dat zij iedere gedoneerde euro tot en met eind december zou verdubbelen. “Deze donatie is eigenlijk dus een dubbele donatie. Wij zijn dan ook dubbel zo blij. Eigenlijk zijn er geen woorden voor.”
Natuurlijk hoopt het VLA, ondanks de donatie van BUN, op meer donaties. Via de website www.voedselloketalmere.nl/ik-wil-doneren kunnen mensen zien hoe zij eventueel ook kunnen helpen. Volgens Jan Bun is dat ontzettend belangrijk: “Voor heel Almere. Het belang voor de stad is groot. Wij willen in ieder geval helpen waar we kunnen.”

Artikel geplaatst op: 05 december 2017 - 08:52

Gerelateerd

Delen