Nieuws
UPDATE: Haddock en gemeente al sinds december in gesprek Door Robert MienstraALMERE – Haddock Watersport en de gemeente zijn met elkaar in gesprek gegaan over het conflict... PVV wil spaceboxen Carel Willinklaan weg hebben Door Robert MienstraTUSSEN DE VAARTEN – “De spaceboxen die opgeslagen staan aan de Carel Willinklaan op het bedrijventerrein... Running Dinner levert ruim 8.000 euro op voor vervulling wensen ouderen STAD CENTRUM – Het jaarlijkse ‘Running Dinner’ van de Tafelronde Almere 155 bracht donderdag 8.155 euro op voor... Nieuwe eigenaar  Brasserie Bakboord   HAVENKOM - Horecaondernemer Taco van der Meer is de nieuwe eigenaar van Brasserie Bakboord. Na het verlies... Negende editie Floriade Breakfast Club in Natuurbelevingscentrum de OostvaardersAlmeerders in gesprek over ‘Growing Green Cities’ in de wijk OOSTVAARDERSPLASSEN - Tijdens de negende editie van de Floriade Breakfast Club kwamen op donderdag 15 februari zo’n veertig... Provincie teleurgesteld over uitgestelde opening Lelystad Airport ALMERE – Lelystad Airport gaat niet in 2019 open. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft na inspraak... Mantelzorgmakelaar houdt gratis spreekuur in bibliotheek STAD CENTRUM – Mantelzorg doet u uit liefde voor een naaste. Wellicht heeft u vragen over een PGB... Nu inschrijven voor schoolschaken POORT – Teams van alle basisscholen uit Almere kunnen zich nu inschrijven voor het SchoolSchaakToernooi Almere. Dit wordt... Maatschappelijke partners trekken één lijn in aanpak verwarde personen ALMERE – Maatschappelijke partners op het gebied van zorg en veiligheid hebben samen met de gemeenten in Flevoland... Bewoners Leermosstraat willen geen strontveldje aan achtertuin Door Hestia RubenKRUIDENWIJK – Bewoners van de 31 huizen aan de Leermosstraat zijn boos. Sinds de gemeente de...

BUN verzekert voortbestaan VoedselLoket Almere

ALMERE - Onlangs werd bekend dat het VoedselLoket Almere (VLA) het moeilijk heeft. Met een tekort van 50.000 euro zou het aantal cliënten fors beperkt moeten worden. Dankzij een donatie van maar liefst 25.000 euro, die ook nog eens wordt verdubbeld door de gemeente, zorgt de organisatie BUN er nu voor dat het zover niet komt.

Het VLA is een professionele organisatie die iedere maand honderden Almeerders helpt om weer grip op hun levens te krijgen. (Foto: aangeleverd)


“Wij ondersteunen VLA al jaren", vertelt Jan Bun. “Niet verwonderlijk, want wij geloven in het goede werk dat door VLA wordt verricht. We hoefden dus ook niet lang na te denken om deze donatie te doen.” Het VLA is een professionele organisatie die iedere maand honderden Almeerders helpt om weer grip op hun levens te krijgen. Een opdracht die steeds moeilijker blijkt, omdat er steeds meer mensen een beroep doen op het VLA en de kosten dus constant stijgen. Zonder de donaties had het VLA onvoldoende geld om de vaste lasten te kunnen blijven betalen.

Gemeente


“We zijn ongelooflijk blij met deze enorme donatie van BUN", vertelt Jitske Steendam, adjunct-directeur van het VoedselLoket. “We hebben een goede klik met BUN en zij ondersteunen ons al jaren.” Eerder maakte de gemeente bekend dat zij iedere gedoneerde euro tot en met eind december zou verdubbelen. “Deze donatie is eigenlijk dus een dubbele donatie. Wij zijn dan ook dubbel zo blij. Eigenlijk zijn er geen woorden voor.”
Natuurlijk hoopt het VLA, ondanks de donatie van BUN, op meer donaties. Via de website www.voedselloketalmere.nl/ik-wil-doneren kunnen mensen zien hoe zij eventueel ook kunnen helpen. Volgens Jan Bun is dat ontzettend belangrijk: “Voor heel Almere. Het belang voor de stad is groot. Wij willen in ieder geval helpen waar we kunnen.”

Artikel geplaatst op: 05 december 2017 - 08:52

Gerelateerd

Delen