Nieuws
Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond... Zieke Lorena (9) opent de beurs ALMERE – De Almeerse Lorena (9) opende afgelopen maandagochtend de beurs in Amsterdam. De leerlinge van De Klaverweide,... Narcissen laten zich nu al zien STAD - Als narcissen bloeien is het voorjaar begonnen, is een oude wijsheid. Maar kennelijk is die wijsheid... 'Poëtische geluidssculpturen' door Echte Mensen STAD CENTRUM – Echte Mensen, een multimediale samenwerking van Hans Timmermans, Mario Withoud en Leon van Egmond, treedt... [UPDATE maandag 22 januari] Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk VERZETSWIJK – In een flat aan de Kapitein de Langestraat heeft zondagavond 21 januari rond 19.00 uur een... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles... Leerlingen Artecollege krijgen ICT-les op MBO  Door Robert Mienstra ALMERE – Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO College in... Laatste Expeditiemiddag voor groep 8 ALMERE - De leerlingen van groep 8 van de basisschool staan weer voor een lastige keuze. Voor 1... Feestelijke opening Trajectlokaal Oostvaarders College BUITEN - Het Oostvaarders College is dit schooljaar gestart met trajectbegeleiding voor havo/vwo leerlingen met ASS (autismespectrumstoornis) en...

Kinderen planten Tiny Forest in Almere Poort

POORT - Kinderen uit Almere Poort hebben vorige week het eerste Tiny Forest van Flevoland in het Cascadepark bij het Natuurlijk Spelen geplant. Ruim zestig kinderen van de aangrenzende school De Kleine Wereld deden dat samen met IVN-vrijwilligers en buurtbewoners.
Leerlingen van De Kleine Wereld helpen bij het aanplanten van het Tiny Forest. (Foto: Fred Rotgans)

Wethouder Tjeerd Herrema opende de feestelijke dag en hielp de kinderen bij de aanplant. “Hoe fijn is het om een eigen stuk bos in de buurt te hebben en daarmee meteen de natuur in de wijk te versterken?”, zei Herrema
In de afgelopen weken is de grond gereed gemaakt. Hoveniers hebben de grond voorbereid en leerlingen van Aeres VMBO hebben een hek om het Tiny Forest geplaatst. Daarna begon het leukste werk, volgens leerlingen van groep 3-4, 5-6 en 7-8 van De Kleine Wereld. Deze leerlingen hebben het bos – dicht bij hun school – geadopteerd. Ook de komende jaren helpen ze in het onderhoud van het bos en monitoren of het écht zo snel groeit.
Tiny Forest

Een Tiny Forest is een snelgroeiend klein bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Bijzonder aan een Tiny Forest is de hoge biodiversiteit en de nauwe betrokkenheid van de buurt bij de groei van het bos. Het is een bos van de buurt, waar zowel buurtbewoners als scholen bij worden betrokken. Buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek en kinderen leren in het Tiny Forest over de Flevolandse natuur.
Het tweede Flevolandse Tiny Forest wordt aangelegd in Almere Haven.
Artikel geplaatst op: 01 december 2017 - 16:03

Gerelateerd

Delen