Nieuws
UPDATE: Haddock en gemeente al sinds december in gesprek Door Robert MienstraALMERE – Haddock Watersport en de gemeente zijn met elkaar in gesprek gegaan over het conflict... PVV wil spaceboxen Carel Willinklaan weg hebben Door Robert MienstraTUSSEN DE VAARTEN – “De spaceboxen die opgeslagen staan aan de Carel Willinklaan op het bedrijventerrein... Running Dinner levert ruim 8.000 euro op voor vervulling wensen ouderen STAD CENTRUM – Het jaarlijkse ‘Running Dinner’ van de Tafelronde Almere 155 bracht donderdag 8.155 euro op voor... Nieuwe eigenaar  Brasserie Bakboord   HAVENKOM - Horecaondernemer Taco van der Meer is de nieuwe eigenaar van Brasserie Bakboord. Na het verlies... Negende editie Floriade Breakfast Club in Natuurbelevingscentrum de OostvaardersAlmeerders in gesprek over ‘Growing Green Cities’ in de wijk OOSTVAARDERSPLASSEN - Tijdens de negende editie van de Floriade Breakfast Club kwamen op donderdag 15 februari zo’n veertig... Provincie teleurgesteld over uitgestelde opening Lelystad Airport ALMERE – Lelystad Airport gaat niet in 2019 open. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft na inspraak... Mantelzorgmakelaar houdt gratis spreekuur in bibliotheek STAD CENTRUM – Mantelzorg doet u uit liefde voor een naaste. Wellicht heeft u vragen over een PGB... Nu inschrijven voor schoolschaken POORT – Teams van alle basisscholen uit Almere kunnen zich nu inschrijven voor het SchoolSchaakToernooi Almere. Dit wordt... Maatschappelijke partners trekken één lijn in aanpak verwarde personen ALMERE – Maatschappelijke partners op het gebied van zorg en veiligheid hebben samen met de gemeenten in Flevoland... Bewoners Leermosstraat willen geen strontveldje aan achtertuin Door Hestia RubenKRUIDENWIJK – Bewoners van de 31 huizen aan de Leermosstraat zijn boos. Sinds de gemeente de...

'Vooralsnog gematigd optreden' tegen fout geparkeerde fietsen

ALMERE – In Almere is 16 november de regel ingegaan dat fietsen alleen geparkeerd mogen worden in een fietsenstalling of tegen een rek. Dit om te ‘voorkomen dat het een rommeltje wordt’. Handhaving van deze regel gebeurt in het centrum van Stad en Buiten en alle stationsgebieden. Weesfietsen en fietswrakken krijgen een label en worden na 21 dagen verwijderd. Vooralsnog treedt de gemeente gematigd op tegen hinderlijk gestalde fietsen.
Je fiets zoals hier in het centrum buiten het rek parkeren, mag niet meer. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Fietsen met een label worden verwijderd. “Indien het noodzakelijk is een slot te verwijderen zal dit niet worden vergoed, dit is dus voor rekening van de eigenaar”, aldus gemeentewoordvoerder Nicole Klockenbrink. De gemeente mag de fietsen weghalen op grond van de APV (Algemene Plaatselijke Verordening). “Het college heeft gebieden aangewezen waarbinnen deze regel geldt en de gemeenteraad heeft dit vervolgens goedgekeurd. Als de gemeente een fiets wil weghalen op basis van de bepalingen van de APV, dan past ze bestuursdwang toe.”
Voor mensen die slecht ter been zijn, maar nog wel goed kunnen fietsen komt een alternatief. “We hebben inmiddels een aantal mensen hierover gesproken. In sommige gevallen gaat het om een stukje onwetendheid met betrekking tot stallingsmogelijkheden. Hierover gaan we half december met de Fietsersbond en belangenvereniging in gesprek.”
Meer fietsenstallingen

De gemeente is niet bang dat met deze maatregel het aantal bezoekers aan het centrum afneemt. “De maatregel is ingevoerd deels op verzoek van vastgoedeigenaren, winkeliers en bewoners. De inschatting is dat dit geen invloed zal hebben op het winkelend bezoek. Het aantal stallingsmogelijkheden is uitgebreid. Deze liggen op ongeveer anderhalve minuut van elkaar verwijderd.”
Artikel geplaatst op: 05 december 2017 - 12:00

Gerelateerd

Delen