Nieuws
Jo Bosma (84) collecteert nog altijd voor het Leger'Ik droom van een Almere waar vrede heerst' door Marcel BeijerMUZIEKWIJK – Vorige week hield het Leger des Heils haar jaarlijkse collecte en – nu de... Scholieren Oostvaarderscollege in finale NK Debatteren ALMERE – In de voorronde 3 van het NK Debatteren voor Scholieren kwamen vorige week de laatste 42... Kwintes-kunstenaars fotograferen eigen stad HAVEN CENTRUM – Wethouder Frits Huis opende dinsdag 12 december de foto-expositie ‘Almere in Beeld’ op activiteitencentrum Jan... Sneeuw ALMERE – Inmiddels zijn de temperaturen alweer boven nul en zal de witte deken die over Almere ligt... [UPDATE] Slachtoffer (15) steekpartij Bouwmeesterbuurt overleden BOUWMEESTERBUURT – Het slachtoffer van de steekpartij van dinsdagavond 12 december op het Pirellipad, een 15-jarige jongen uit... Fiets de wereld over op de Google Fiets HAVEN – In het pand van Senior-Live aan de Kerkgracht kunnen geïnteresseerden een ritje maken op de Google... Vervroegde deadlines Almere DEZE WEEK ALMERE - In verband met Kerst en Oud en Nieuw kent Almere DEZE WEEK gewijzigde deadlines voor persberichten... Steekincident langs busbaan Bouwmeesterbuurt BOUWMEESTERBUURT – Langs de busbaan ter hoogte van H.P. Berlagestraat is dinsdag 12 december omstreeks 18.40 uur een... Main Energie Business Challenge 2018 officieel gestart STAD – Een grote groep geïnteresseerden staat klaar voor de derde editie van de Main Energie Business Challenge.... Politieke partij ‘Respect’ wil imam-kwestie aan inwoners voorleggen ALMERE – Nieuwe politieke partij Respect Almere doet 21 maart 2018 mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Fractievoorzitter is René...

'Vooralsnog gematigd optreden' tegen fout geparkeerde fietsen

ALMERE – In Almere is 16 november de regel ingegaan dat fietsen alleen geparkeerd mogen worden in een fietsenstalling of tegen een rek. Dit om te ‘voorkomen dat het een rommeltje wordt’. Handhaving van deze regel gebeurt in het centrum van Stad en Buiten en alle stationsgebieden. Weesfietsen en fietswrakken krijgen een label en worden na 21 dagen verwijderd. Vooralsnog treedt de gemeente gematigd op tegen hinderlijk gestalde fietsen.
Je fiets zoals hier in het centrum buiten het rek parkeren, mag niet meer. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Fietsen met een label worden verwijderd. “Indien het noodzakelijk is een slot te verwijderen zal dit niet worden vergoed, dit is dus voor rekening van de eigenaar”, aldus gemeentewoordvoerder Nicole Klockenbrink. De gemeente mag de fietsen weghalen op grond van de APV (Algemene Plaatselijke Verordening). “Het college heeft gebieden aangewezen waarbinnen deze regel geldt en de gemeenteraad heeft dit vervolgens goedgekeurd. Als de gemeente een fiets wil weghalen op basis van de bepalingen van de APV, dan past ze bestuursdwang toe.”
Voor mensen die slecht ter been zijn, maar nog wel goed kunnen fietsen komt een alternatief. “We hebben inmiddels een aantal mensen hierover gesproken. In sommige gevallen gaat het om een stukje onwetendheid met betrekking tot stallingsmogelijkheden. Hierover gaan we half december met de Fietsersbond en belangenvereniging in gesprek.”
Meer fietsenstallingen

De gemeente is niet bang dat met deze maatregel het aantal bezoekers aan het centrum afneemt. “De maatregel is ingevoerd deels op verzoek van vastgoedeigenaren, winkeliers en bewoners. De inschatting is dat dit geen invloed zal hebben op het winkelend bezoek. Het aantal stallingsmogelijkheden is uitgebreid. Deze liggen op ongeveer anderhalve minuut van elkaar verwijderd.”
Artikel geplaatst op: 05 december 2017 - 12:00

Gerelateerd

Delen