Nieuws
Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk   Zondagavond rond zeven uur heeft er een steekpartij plaatsgevonden in een flat in Verzetswijk.   Het incident vond... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles... Laatste Expeditiemiddag voor groep 8 ALMERE - De leerlingen van groep 8 van de basisschool staan weer voor een lastige keuze. Voor 1... Ondersteuning voor havo/vwo leerlingen met autismespectrumstoornisFeestelijke opening Trajectlokaal Oostvaarders College BUITEN - Het Oostvaarders College is dit schooljaar gestart met trajectbegeleiding voor havo/vwo leerlingen met ASS (autismespectrumstoornis) en... Echnaton start sportieve vmbo-leerafdeling ALMERE – Scholengemeenschap Echnaton is gestart met een nieuwe leerafdeling binnen het vmbo. Bij ‘Sportleerbedrijf Echnaton’ worden leerlingen... Sociale huurwoningen in Floriadewijk blijven ALMERE – Het college moet vasthouden aan het uitgangspunt dat 30 procent van de huizen in de toekomstige... Autoluwe Floriadewijk zorgt voor twijfel ALMERE - Het plan om de toekomstige Floriadewijk autoluw te maken zorgt voor verdeeldheid bij de gemeenteraad. Het... Gemeente wil dat ProRail platen station veiliger maakt Wethouder Tjeerd Herrema wil dat ProRail maatregelen gaat nemen bij het station Almere Centrum. Donderdag raakten daar tijdens... Stormschade: Dak kantine Sporting Almere weggewaaid Op het complex van Almere City FC is het dak van het gebouw van Sporting Almere naar beneden...

Overleden kinderen herdacht tijdens WereldLichtjesDag

STRIPHELDENBUURT - Elk jaar op WereldLichtjesDag, de tweede zondag van december, steken nabestaanden over de hele wereld om 19.00 uur een kaarsje aan voor hun overleden kinderen. Steeds vaker gebeurt dit in een bijeenkomst met lotgenoten. Op zondagavond 10 december vindt in Almere voor de vijfde keer de herdenking WereldLichtjesDag plaats in het Luierpark.
Namen Blijven organiseert deze herdenking onder het motto ‘er is geen kind zo aanwezig als het kind dat er niet meer is’. Het maakt niet uit hoe oud het kind was toen het overleed, of hoe lang dit geleden is. Iedereen die het verlies van een kind heeft meegemaakt is van harte uitgenodigd. De herdenking staat open voor alle nabestaanden die zich met hen verwant voelen, ongeacht hun herkomst of levensbeschouwing.
Dit jaar biedt Tineke Ras, initiatiefneemster van het Luierpark, deze locatie aan. Dit park staat voor een lach en een traan, waar ouders, grootouders en iedereen die dat wil een eigen herdenkings- of geboorteboom kan planten. Gezinnen kunnen hier spelen, praten, lachen en huilen in de nabijheid van het kindje dat ze zo graag bij zich hadden willen hebben.
Met muziek, poëzie en bezinning en het aansteken van kaarsjes wordt gezamenlijk stilgestaan bij de herinnering aan de overleden kinderen. De avond wordt muzikaal opgeluisterd door harpklanken van Marine Dubois en zang van Danny Diego en Heleen Maljers.
Iedereen is van harte welkom vanaf 18.30 uur. De bijeenkomst eindigt om 20.00 uur. Het Luierpark is te vinden in het Oostrandpark (Stripheldenbuurt) ‘De Luierlaan’ en grenst aan de Guus Gelukstraat.
Meer informatie: www.namenblijven.nl
Artikel geplaatst op: 01 december 2017 - 15:02

Gerelateerd

Delen