Nieuws
UPDATE: Haddock en gemeente al sinds december in gesprek Door Robert MienstraALMERE – Haddock Watersport en de gemeente zijn met elkaar in gesprek gegaan over het conflict... PVV wil spaceboxen Carel Willinklaan weg hebben Door Robert MienstraTUSSEN DE VAARTEN – “De spaceboxen die opgeslagen staan aan de Carel Willinklaan op het bedrijventerrein... Running Dinner levert ruim 8.000 euro op voor vervulling wensen ouderen STAD CENTRUM – Het jaarlijkse ‘Running Dinner’ van de Tafelronde Almere 155 bracht donderdag 8.155 euro op voor... Nieuwe eigenaar  Brasserie Bakboord   HAVENKOM - Horecaondernemer Taco van der Meer is de nieuwe eigenaar van Brasserie Bakboord. Na het verlies... Negende editie Floriade Breakfast Club in Natuurbelevingscentrum de OostvaardersAlmeerders in gesprek over ‘Growing Green Cities’ in de wijk OOSTVAARDERSPLASSEN - Tijdens de negende editie van de Floriade Breakfast Club kwamen op donderdag 15 februari zo’n veertig... Provincie teleurgesteld over uitgestelde opening Lelystad Airport ALMERE – Lelystad Airport gaat niet in 2019 open. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft na inspraak... Mantelzorgmakelaar houdt gratis spreekuur in bibliotheek STAD CENTRUM – Mantelzorg doet u uit liefde voor een naaste. Wellicht heeft u vragen over een PGB... Nu inschrijven voor schoolschaken POORT – Teams van alle basisscholen uit Almere kunnen zich nu inschrijven voor het SchoolSchaakToernooi Almere. Dit wordt... Maatschappelijke partners trekken één lijn in aanpak verwarde personen ALMERE – Maatschappelijke partners op het gebied van zorg en veiligheid hebben samen met de gemeenten in Flevoland... Bewoners Leermosstraat willen geen strontveldje aan achtertuin Door Hestia RubenKRUIDENWIJK – Bewoners van de 31 huizen aan de Leermosstraat zijn boos. Sinds de gemeente de...

Bewoners willen strandje in Noorderplassen-West

Door Kirsten Thuis-Woudenberg
NOORDERPLASSEN-WEST – Een aantal bewoners van Noorderplassen-West heeft het initiatief genomen tot het realiseren van een strandje in de wijk. “Met mooi weer zwemmen er zo’n 100 kinderen bij de verschillende steigers en tussen de boten”, aldus Rudy Stokvis, één van de initiatiefnemers. “Dit is niet wenselijk omdat de kinderen hier overvaren kunnen worden door boten.”

Artist impression van het strandje. (Foto: aangeleverd)


Naast een veilige zwemplek voor kinderen hopen de initiatiefnemers met het strandje ook de sociale cohesie in de wijk te bevorderen. “Het strandje moet een centrale ontmoetingsplek in de wijk worden, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en leren kennen. Binnen de watersportvereniging zijn we een aantal jaren geleden gestart met een strategisch plan om de sociale cohesie in de wijk vergroten. Het jaarlijkse Sinterklaasfeest, waarbij de Sint met een boot in onze wijk aankomt, en het verpachten van het pand de Kapitein als restaurant in de wijk zijn hier onderdeel van”, legt Stokvis uit.
De beoogde locatie voor het strandje is naast De Kapitein aan de Boelijn. “Hier ligt nu een tijdelijke weg naar Isla Bonita. Het strandje willen we tussen de weg en het water realiseren. Het strand moet aflopend worden en er moet een dam komen, zodat het zand niet weg kan spoelen. Langs de weg moet een hek komen dat het strand van het bouwverkeer afsluit zodat kinderen hier veilig kunnen spelen. Daarnaast zijn er plannen voor het realiseren van een natuurlijke speelplek bij het strandje.”

Draagvlak

De gemeente staat achter het idee van de bewoners. “De voorwaarde is wel dat er draagvlak vanuit de bewoners moet zijn. We hebben daarom vorige week twee inloopavonden georganiseerd in de Kapitein om de bewoners te informeren over onze plannen en om hen de mogelijkheid te geven om voor of tegen het plan te stemmen. Hier kwamen ruim 250 buurtbewoners op af. De gemeente wil nog een inspraakronden houden met direct omwonenden.”
Buurtbewoners kunnen nog steeds hun stem laten horen. “Wie niet in de gelegenheid was om naar de inloopavonden te komen en nog wel een stem wil uitbrengen, kan een mail sturen naar: bestuur@wsvnpw.nl, onder vermelding van postcode, huisnummer en voor- of tegenstem.”

Artikel geplaatst op: 05 december 2017 - 11:00

Gerelateerd

Delen