Nieuws
Jo Bosma (84) collecteert nog altijd voor het Leger'Ik droom van een Almere waar vrede heerst' door Marcel BeijerMUZIEKWIJK – Vorige week hield het Leger des Heils haar jaarlijkse collecte en – nu de... Scholieren Oostvaarderscollege in finale NK Debatteren ALMERE – In de voorronde 3 van het NK Debatteren voor Scholieren kwamen vorige week de laatste 42... Kwintes-kunstenaars fotograferen eigen stad HAVEN CENTRUM – Wethouder Frits Huis opende dinsdag 12 december de foto-expositie ‘Almere in Beeld’ op activiteitencentrum Jan... Sneeuw ALMERE – Inmiddels zijn de temperaturen alweer boven nul en zal de witte deken die over Almere ligt... [UPDATE] Slachtoffer (15) steekpartij Bouwmeesterbuurt overleden BOUWMEESTERBUURT – Het slachtoffer van de steekpartij van dinsdagavond 12 december op het Pirellipad, een 15-jarige jongen uit... Fiets de wereld over op de Google Fiets HAVEN – In het pand van Senior-Live aan de Kerkgracht kunnen geïnteresseerden een ritje maken op de Google... Vervroegde deadlines Almere DEZE WEEK ALMERE - In verband met Kerst en Oud en Nieuw kent Almere DEZE WEEK gewijzigde deadlines voor persberichten... Steekincident langs busbaan Bouwmeesterbuurt BOUWMEESTERBUURT – Langs de busbaan ter hoogte van H.P. Berlagestraat is dinsdag 12 december omstreeks 18.40 uur een... Main Energie Business Challenge 2018 officieel gestart STAD – Een grote groep geïnteresseerden staat klaar voor de derde editie van de Main Energie Business Challenge.... Politieke partij ‘Respect’ wil imam-kwestie aan inwoners voorleggen ALMERE – Nieuwe politieke partij Respect Almere doet 21 maart 2018 mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Fractievoorzitter is René...

Bewoners willen strandje in Noorderplassen-West

Door Kirsten Thuis-Woudenberg
NOORDERPLASSEN-WEST – Een aantal bewoners van Noorderplassen-West heeft het initiatief genomen tot het realiseren van een strandje in de wijk. “Met mooi weer zwemmen er zo’n 100 kinderen bij de verschillende steigers en tussen de boten”, aldus Rudy Stokvis, één van de initiatiefnemers. “Dit is niet wenselijk omdat de kinderen hier overvaren kunnen worden door boten.”

Artist impression van het strandje. (Foto: aangeleverd)


Naast een veilige zwemplek voor kinderen hopen de initiatiefnemers met het strandje ook de sociale cohesie in de wijk te bevorderen. “Het strandje moet een centrale ontmoetingsplek in de wijk worden, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en leren kennen. Binnen de watersportvereniging zijn we een aantal jaren geleden gestart met een strategisch plan om de sociale cohesie in de wijk vergroten. Het jaarlijkse Sinterklaasfeest, waarbij de Sint met een boot in onze wijk aankomt, en het verpachten van het pand de Kapitein als restaurant in de wijk zijn hier onderdeel van”, legt Stokvis uit.
De beoogde locatie voor het strandje is naast De Kapitein aan de Boelijn. “Hier ligt nu een tijdelijke weg naar Isla Bonita. Het strandje willen we tussen de weg en het water realiseren. Het strand moet aflopend worden en er moet een dam komen, zodat het zand niet weg kan spoelen. Langs de weg moet een hek komen dat het strand van het bouwverkeer afsluit zodat kinderen hier veilig kunnen spelen. Daarnaast zijn er plannen voor het realiseren van een natuurlijke speelplek bij het strandje.”

Draagvlak

De gemeente staat achter het idee van de bewoners. “De voorwaarde is wel dat er draagvlak vanuit de bewoners moet zijn. We hebben daarom vorige week twee inloopavonden georganiseerd in de Kapitein om de bewoners te informeren over onze plannen en om hen de mogelijkheid te geven om voor of tegen het plan te stemmen. Hier kwamen ruim 250 buurtbewoners op af. De gemeente wil nog een inspraakronden houden met direct omwonenden.”
Buurtbewoners kunnen nog steeds hun stem laten horen. “Wie niet in de gelegenheid was om naar de inloopavonden te komen en nog wel een stem wil uitbrengen, kan een mail sturen naar: bestuur@wsvnpw.nl, onder vermelding van postcode, huisnummer en voor- of tegenstem.”

Artikel geplaatst op: 05 december 2017 - 11:00

Gerelateerd

Delen