Nieuws
UPDATE: Haddock en gemeente al sinds december in gesprek Door Robert MienstraALMERE – Haddock Watersport en de gemeente zijn met elkaar in gesprek gegaan over het conflict... PVV wil spaceboxen Carel Willinklaan weg hebben Door Robert MienstraTUSSEN DE VAARTEN – “De spaceboxen die opgeslagen staan aan de Carel Willinklaan op het bedrijventerrein... Running Dinner levert ruim 8.000 euro op voor vervulling wensen ouderen STAD CENTRUM – Het jaarlijkse ‘Running Dinner’ van de Tafelronde Almere 155 bracht donderdag 8.155 euro op voor... Nieuwe eigenaar  Brasserie Bakboord   HAVENKOM - Horecaondernemer Taco van der Meer is de nieuwe eigenaar van Brasserie Bakboord. Na het verlies... Negende editie Floriade Breakfast Club in Natuurbelevingscentrum de OostvaardersAlmeerders in gesprek over ‘Growing Green Cities’ in de wijk OOSTVAARDERSPLASSEN - Tijdens de negende editie van de Floriade Breakfast Club kwamen op donderdag 15 februari zo’n veertig... Provincie teleurgesteld over uitgestelde opening Lelystad Airport ALMERE – Lelystad Airport gaat niet in 2019 open. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft na inspraak... Mantelzorgmakelaar houdt gratis spreekuur in bibliotheek STAD CENTRUM – Mantelzorg doet u uit liefde voor een naaste. Wellicht heeft u vragen over een PGB... Nu inschrijven voor schoolschaken POORT – Teams van alle basisscholen uit Almere kunnen zich nu inschrijven voor het SchoolSchaakToernooi Almere. Dit wordt... Maatschappelijke partners trekken één lijn in aanpak verwarde personen ALMERE – Maatschappelijke partners op het gebied van zorg en veiligheid hebben samen met de gemeenten in Flevoland... Bewoners Leermosstraat willen geen strontveldje aan achtertuin Door Hestia RubenKRUIDENWIJK – Bewoners van de 31 huizen aan de Leermosstraat zijn boos. Sinds de gemeente de...

Bewoners vrezen overlast door kamerverhuur in rijwoningen

Door Kirsten Thuis-Woudenberg
FILMWIJK – In Filmwijk koopt een investeringsmaatschappij verschillende rijwoningen op om deze vervolgens te verbouwen tot appartementen om deze te verhuren. Bewoners van de wijk maken zich zorgen. Ze zijn bang voor geluidsoverlast van extra bewoners, parkeeroverlast, brandonveilige situaties en waardevermindering van hun huis. “De gemeente heeft nog geen beleid voor kamerverhuur. Als bewoner kun je er niks tegen doen”, aldus bewoner Wouter Nieuwenburg.
In Filmwijk worden in verschillende straten rijwoningen omgebouwd tot appartementen, zoals hier de Pasolinistraat. (Foto: Fred Rotgans)

Het huis naast Wouter Nieuwenburg werd onlangs opgekocht door een investeringsmaatschappij. “Dit is het zevende huis in Filmwijk dat door deze investeringsmaatschappij is opgekocht”, aldus Nieuwenburg. “Het huis is helemaal omgebouwd. Op elke etage is nu een keuken en een badkamer gemaakt.”
Bewoners van de naastgelegen woningen zijn bang voor overlast. “We zijn juist bewust binnen Filmwijk verhuisd naar een ruimere woning omdat het hier rustig is. Maar straks komen er drie afzonderlijke huishoudens naast ons. Op elke verdieping één. Daarbij is de meterkast niet aangepast op drie huishoudens. Ik ben bang voor het brandgevaar voor ons huis en gezin. Het wordt straks ook lastiger om in de straat te parkeren, omdat bij de planning van de straat geen rekening is gehouden met twee extra woningen en daarbij behorende parkeerplaatsen”, aldus Nieuwenburg.
Niet gesplitst

Nieuwenburg ging verhaal halen bij de gemeente. “Een vergunning voor de verbouwing is volgens de gemeente niet nodig", zegt Nieuwenburg, "omdat de woning niet gesplitst wordt, maar geschikt gemaakt wordt gemaakt voor kamerverhuur. Er is nog geen goed beleid op dit gebied dus we kunnen niks. Zodra er iets aan de hand is kunnen we contact opnemen met de wijkagent. Maar dan loop je achter de feiten aan. Hier in de straat zijn al eerder woningen verhuurd. Een woning bleek een drugspand en in een andere woning zaten 16 Polen. De gemeente heeft toen wel ingegrepen. Dit is het eerste huis in de straat dat volledig verbouwd wordt. In de Viscontistraat is zelfs een huis waar aan beiden kanten kamerverhuur is. Hier zitten dan zes huishoudens naast de bewoner in het midden.”
Het gezin hoopt dat de overlast meevalt. “Als we er niks van merken zou dat de ideale situatie zijn. We wonen hier met veel plezier. De kinderen zitten hier vlakbij op school en ik wil hun jeugd niet verpesten met een verhuizing.”
Artikel geplaatst op: 05 december 2017 - 10:00

Gerelateerd

Delen