Nieuws
Jo Bosma (84) collecteert nog altijd voor het Leger'Ik droom van een Almere waar vrede heerst' door Marcel BeijerMUZIEKWIJK – Vorige week hield het Leger des Heils haar jaarlijkse collecte en – nu de... Scholieren Oostvaarderscollege in finale NK Debatteren ALMERE – In de voorronde 3 van het NK Debatteren voor Scholieren kwamen vorige week de laatste 42... Kwintes-kunstenaars fotograferen eigen stad HAVEN CENTRUM – Wethouder Frits Huis opende dinsdag 12 december de foto-expositie ‘Almere in Beeld’ op activiteitencentrum Jan... Sneeuw ALMERE – Inmiddels zijn de temperaturen alweer boven nul en zal de witte deken die over Almere ligt... [UPDATE] Slachtoffer (15) steekpartij Bouwmeesterbuurt overleden BOUWMEESTERBUURT – Het slachtoffer van de steekpartij van dinsdagavond 12 december op het Pirellipad, een 15-jarige jongen uit... Fiets de wereld over op de Google Fiets HAVEN – In het pand van Senior-Live aan de Kerkgracht kunnen geïnteresseerden een ritje maken op de Google... Vervroegde deadlines Almere DEZE WEEK ALMERE - In verband met Kerst en Oud en Nieuw kent Almere DEZE WEEK gewijzigde deadlines voor persberichten... Steekincident langs busbaan Bouwmeesterbuurt BOUWMEESTERBUURT – Langs de busbaan ter hoogte van H.P. Berlagestraat is dinsdag 12 december omstreeks 18.40 uur een... Main Energie Business Challenge 2018 officieel gestart STAD – Een grote groep geïnteresseerden staat klaar voor de derde editie van de Main Energie Business Challenge.... Politieke partij ‘Respect’ wil imam-kwestie aan inwoners voorleggen ALMERE – Nieuwe politieke partij Respect Almere doet 21 maart 2018 mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Fractievoorzitter is René...

Bewoners vrezen overlast door kamerverhuur in rijwoningen

Door Kirsten Thuis-Woudenberg
FILMWIJK – In Filmwijk koopt een investeringsmaatschappij verschillende rijwoningen op om deze vervolgens te verbouwen tot appartementen om deze te verhuren. Bewoners van de wijk maken zich zorgen. Ze zijn bang voor geluidsoverlast van extra bewoners, parkeeroverlast, brandonveilige situaties en waardevermindering van hun huis. “De gemeente heeft nog geen beleid voor kamerverhuur. Als bewoner kun je er niks tegen doen”, aldus bewoner Wouter Nieuwenburg.
In Filmwijk worden in verschillende straten rijwoningen omgebouwd tot appartementen, zoals hier de Pasolinistraat. (Foto: Fred Rotgans)

Het huis naast Wouter Nieuwenburg werd onlangs opgekocht door een investeringsmaatschappij. “Dit is het zevende huis in Filmwijk dat door deze investeringsmaatschappij is opgekocht”, aldus Nieuwenburg. “Het huis is helemaal omgebouwd. Op elke etage is nu een keuken en een badkamer gemaakt.”
Bewoners van de naastgelegen woningen zijn bang voor overlast. “We zijn juist bewust binnen Filmwijk verhuisd naar een ruimere woning omdat het hier rustig is. Maar straks komen er drie afzonderlijke huishoudens naast ons. Op elke verdieping één. Daarbij is de meterkast niet aangepast op drie huishoudens. Ik ben bang voor het brandgevaar voor ons huis en gezin. Het wordt straks ook lastiger om in de straat te parkeren, omdat bij de planning van de straat geen rekening is gehouden met twee extra woningen en daarbij behorende parkeerplaatsen”, aldus Nieuwenburg.
Niet gesplitst

Nieuwenburg ging verhaal halen bij de gemeente. “Een vergunning voor de verbouwing is volgens de gemeente niet nodig", zegt Nieuwenburg, "omdat de woning niet gesplitst wordt, maar geschikt gemaakt wordt gemaakt voor kamerverhuur. Er is nog geen goed beleid op dit gebied dus we kunnen niks. Zodra er iets aan de hand is kunnen we contact opnemen met de wijkagent. Maar dan loop je achter de feiten aan. Hier in de straat zijn al eerder woningen verhuurd. Een woning bleek een drugspand en in een andere woning zaten 16 Polen. De gemeente heeft toen wel ingegrepen. Dit is het eerste huis in de straat dat volledig verbouwd wordt. In de Viscontistraat is zelfs een huis waar aan beiden kanten kamerverhuur is. Hier zitten dan zes huishoudens naast de bewoner in het midden.”
Het gezin hoopt dat de overlast meevalt. “Als we er niks van merken zou dat de ideale situatie zijn. We wonen hier met veel plezier. De kinderen zitten hier vlakbij op school en ik wil hun jeugd niet verpesten met een verhuizing.”
Artikel geplaatst op: 05 december 2017 - 10:00

Gerelateerd

Delen