Nieuws
Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk   Zondagavond rond zeven uur heeft er een steekpartij plaatsgevonden in een flat in Verzetswijk.   Het incident vond... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles... Laatste Expeditiemiddag voor groep 8 ALMERE - De leerlingen van groep 8 van de basisschool staan weer voor een lastige keuze. Voor 1... Ondersteuning voor havo/vwo leerlingen met autismespectrumstoornisFeestelijke opening Trajectlokaal Oostvaarders College BUITEN - Het Oostvaarders College is dit schooljaar gestart met trajectbegeleiding voor havo/vwo leerlingen met ASS (autismespectrumstoornis) en... Echnaton start sportieve vmbo-leerafdeling ALMERE – Scholengemeenschap Echnaton is gestart met een nieuwe leerafdeling binnen het vmbo. Bij ‘Sportleerbedrijf Echnaton’ worden leerlingen... Sociale huurwoningen in Floriadewijk blijven ALMERE – Het college moet vasthouden aan het uitgangspunt dat 30 procent van de huizen in de toekomstige... Autoluwe Floriadewijk zorgt voor twijfel ALMERE - Het plan om de toekomstige Floriadewijk autoluw te maken zorgt voor verdeeldheid bij de gemeenteraad. Het... Gemeente wil dat ProRail platen station veiliger maakt Wethouder Tjeerd Herrema wil dat ProRail maatregelen gaat nemen bij het station Almere Centrum. Donderdag raakten daar tijdens... Stormschade: Dak kantine Sporting Almere weggewaaid Op het complex van Almere City FC is het dak van het gebouw van Sporting Almere naar beneden...

'We wonen naast gevangenis'
Bewoners Poort ontevreden over communicatie Oranje Huis

Door Robert Mienstra
POORT – Een groep bewoners uit Poort uitte donderdagavond tijdens een informatieve ronde tafel op de Politieke Markt hun ongenoegen over de gang van zaken rond het Oranje Huis, een opvanghuis voor slachtoffers van huiselijk geweld.

“Wij willen wel contact met het Oranje Huis”, zei een van de bewoners, “maar we mogen er helemaal niet in. Het huis wil geen contact met ons. Het lijkt wel of we naast een gevangenis wonen.”
Ook is het lawaai rond het Oranje Huis de bewoners een doorn in het oog. “Die bewoners staan ’s avonds op de balkons te bellen en te schreeuwen. Het licht brandt dag en nacht en vanaf de kinderspeelplaats klinkt ook veel lawaai.” Verder vinden de bewoners de omgeving van het Oranje Huis onveilig door slechte straatverlichting en wegen.
Als oplossing willen de bewoners sowieso een bomen- en heesterrij aangeplant zien.
Compensatie

De bewoners in de omgeving hebben zonnepanelen en windturbines om hun eigen energie op te wekken. “Door het Oranje Huis is er een slagschaduw waardoor we veel minder energie-opbrengst hebben. De financiële compensatie is een lachertje”, meldt een van de bewoners.
Tot slot hadden de bewoners geen goed woord over voor de communicatie van de gemeente en het Oranje Huis. “We horen nooit iets. Alles moet van ons komen, en dan wordt er nooit gereageerd op onze mails.”
De politieke partijen gaan nu afwegen wat ze met de informatie van de bewoners gaan doen.
Artikel geplaatst op: 01 december 2017 - 11:08

Gerelateerd

Delen