Nieuws
Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond... Zieke Lorena (9) opent de beurs ALMERE – De Almeerse Lorena (9) opende afgelopen maandagochtend de beurs in Amsterdam. De leerlinge van De Klaverweide,... Narcissen laten zich nu al zien STAD - Als narcissen bloeien is het voorjaar begonnen, is een oude wijsheid. Maar kennelijk is die wijsheid... 'Poëtische geluidssculpturen' door Echte Mensen STAD CENTRUM – Echte Mensen, een multimediale samenwerking van Hans Timmermans, Mario Withoud en Leon van Egmond, treedt... [UPDATE maandag 22 januari] Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk VERZETSWIJK – In een flat aan de Kapitein de Langestraat heeft zondagavond 21 januari rond 19.00 uur een... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles... Leerlingen Artecollege krijgen ICT-les op MBO  Door Robert Mienstra ALMERE – Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO College in... Laatste Expeditiemiddag voor groep 8 ALMERE - De leerlingen van groep 8 van de basisschool staan weer voor een lastige keuze. Voor 1... Feestelijke opening Trajectlokaal Oostvaarders College BUITEN - Het Oostvaarders College is dit schooljaar gestart met trajectbegeleiding voor havo/vwo leerlingen met ASS (autismespectrumstoornis) en...

'Processing Project' in Dutch Digital Art Museum Almere

STAD CENTRUM – In het Dutch Digital Art Museum Almere (DDAMA) in gebouw De Voetnoot aan het Stadhuisplein 2 is donderdag 30 november van 20.00 tot 22.00 uur de activiteit ‘Show Your Processing Project’.

 

Processing is opensource software wat kunstenaars, ontwerpers, studenten en hobbyisten de mogelijkheden biedt om de fundamenten van het programmeren binnen een visuele context te leren. Het programma is gemaakt om als opensource-alternatief te dienen voor vergelijkbare commerciële softwarepakketten, zoals Vuo. Het is beschikbaar voor Windows, Mac OS X en Linux.

 

Jos Winnubst geeft een inleiding in het fenomeen Processing wereldwijd. Bob Jansen geeft een workshop ‘processen from scratch’ met iPhone of tablet.

 

DDAMA is gevestigd op de eerste verdieping van De Voetnoot. Ingang via ingang B of Café op 2. Kosten zijn 10 euro, dat is inclusief koffie/koek en een drankje. Aanmelden kan via info@ddama.eu

Artikel geplaatst op: 28 november 2017 - 12:38

Gerelateerd

Delen