Nieuws
Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond... Zieke Lorena (9) opent de beurs ALMERE – De Almeerse Lorena (9) opende afgelopen maandagochtend de beurs in Amsterdam. De leerlinge van De Klaverweide,... Narcissen laten zich nu al zien STAD - Als narcissen bloeien is het voorjaar begonnen, is een oude wijsheid. Maar kennelijk is die wijsheid... 'Poëtische geluidssculpturen' door Echte Mensen STAD CENTRUM – Echte Mensen, een multimediale samenwerking van Hans Timmermans, Mario Withoud en Leon van Egmond, treedt... [UPDATE maandag 22 januari] Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk VERZETSWIJK – In een flat aan de Kapitein de Langestraat heeft zondagavond 21 januari rond 19.00 uur een... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles... Leerlingen Artecollege krijgen ICT-les op MBO  Door Robert Mienstra ALMERE – Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO College in... Laatste Expeditiemiddag voor groep 8 ALMERE - De leerlingen van groep 8 van de basisschool staan weer voor een lastige keuze. Voor 1... Feestelijke opening Trajectlokaal Oostvaarders College BUITEN - Het Oostvaarders College is dit schooljaar gestart met trajectbegeleiding voor havo/vwo leerlingen met ASS (autismespectrumstoornis) en...

Kinderen planten 250 bomen voor de planeet

HOUT – Almere is sinds vorige week 250 beuken rijker, maar ook dertig klimaatambassadeurs. Kinderen uit groepen 6 tot en met 8 van basisschool De Ontdekking leerden die dag, tijdens de Plant-for-the-Planet Academie, hoe zij acties kunnen ondernemen tegen de klimaatcrisis. Daarna plantten ze bomen in boswachterij Almeerderhout.
Kinderen van basisschool De Ontdekking plantten donderdag 250 beuken. (Foto: Fred Rotgans)

In een dag leerden de kinderen tussen 9 tot 12 jaar (groepen 6 tot 8) heel concreet, hoe de huidige klimaatcrisis hun toekomst en het leven van mensen wereldwijd bedreigt. Zij ervaarden hoe klimaatrechtvaardigheid er uit kan zien en ontwikkelden in groepjes zelf acties voor hun toekomst. Met hun eigen handen plantten de kinderen bomen en leerden op die manier hoe zij anderen tot bomen planten kunnen motiveren. Ze sloten de dag af met een gezamenlijk boomplantmoment in de nabijheid van Stadslandgoed de Kemphaan.
In 53 landen, zoals China, Duitsland, India, Rwanda, Slovenië, Peru, Haïti, Thailand, Nigeria, Columbia, USA, Singapore, Italië, Mexico, Polen en Zwitserland, zijn er inmiddels meer dan 55.000 opgeleide ambassadeurs voor klimaatrechtvaardigheid. Het kind- en jeugdinitiatief Plant-for-the-Planet werd in januari 2007 in het leven geroepen. De toen negenjarige Felix Finkbeiner riep aan het einde van een spreekbeurt over de klimaatcrisis zijn medescholieren op: ‘Laat ons in elk land op aarde een miljoen bomen planten!’. Het doel van het kind- en jeugdinitiatief is inmiddels om tot het jaar 2020 wereldwijd 1.000 miljard bomen te planten. Bomen zijn het goedkoopste en effectiefste middel, om CO2 te binden en zo de mensheid tijd te verschaffen, om de uitstoot van broeikasgassen tot nul te laten dalen en de klimaatcrisis af te zwakken.
Artikel geplaatst op: 28 november 2017 - 12:27

Gerelateerd

Delen