Nieuws
Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk   Zondagavond rond zeven uur heeft er een steekpartij plaatsgevonden in een flat in Verzetswijk.   Het incident vond... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles... Laatste Expeditiemiddag voor groep 8 ALMERE - De leerlingen van groep 8 van de basisschool staan weer voor een lastige keuze. Voor 1... Ondersteuning voor havo/vwo leerlingen met autismespectrumstoornisFeestelijke opening Trajectlokaal Oostvaarders College BUITEN - Het Oostvaarders College is dit schooljaar gestart met trajectbegeleiding voor havo/vwo leerlingen met ASS (autismespectrumstoornis) en... Echnaton start sportieve vmbo-leerafdeling ALMERE – Scholengemeenschap Echnaton is gestart met een nieuwe leerafdeling binnen het vmbo. Bij ‘Sportleerbedrijf Echnaton’ worden leerlingen... Sociale huurwoningen in Floriadewijk blijven ALMERE – Het college moet vasthouden aan het uitgangspunt dat 30 procent van de huizen in de toekomstige... Autoluwe Floriadewijk zorgt voor twijfel ALMERE - Het plan om de toekomstige Floriadewijk autoluw te maken zorgt voor verdeeldheid bij de gemeenteraad. Het... Gemeente wil dat ProRail platen station veiliger maakt Wethouder Tjeerd Herrema wil dat ProRail maatregelen gaat nemen bij het station Almere Centrum. Donderdag raakten daar tijdens... Stormschade: Dak kantine Sporting Almere weggewaaid Op het complex van Almere City FC is het dak van het gebouw van Sporting Almere naar beneden...

Regenboogbuurt ontvangt Kleur Buiten Prijs

REGENBOOGBUURT - Stichting Kleurenvisie reikt vrijdag 8 december haar Kleur Buiten Prijs 2017 uit aan de stichting 'Behoud de Regenboogbuurt'. Deze prijs wordt periodiek toegekend voor projecten en/of instellingen met een weloverwogen en inspirerend kleurbeleid.
Bewoners van de Regenboogbuurt hebben zich hard gemaakt voor het behoud van de originele kleuren van de woningen. De inspanningen worden beloond met de Kleur Buiten Prijs van de stichting Kleurenvisie. (Archieffoto: Fred Rotgans)

'Behoud de Regenboogbuurt' zet zich in om het unieke karakter van de Regenboogbuurt in Almere Buiten te behouden. Deze buurt is omstreeks 1995 gerealiseerd en ontworpen rond het thema kleur. Nu, ruim twintig jaar later, vraagt een zorgvuldig beheer van deze unieke kleurtoepassing in de Regenboogbuurt extra aandacht. Het betreft niet alleen de specifieke kleuren van ca. 2.000 woningen, maar ook die van de openbare ruimte.
Floor van Dusseldorp

Tijdens de bijeenkomst op 8 december zal Floor van Dusseldorp, die destijds als expert betrokken was bij de vormgeving van de Regenboogbuurt, een inleiding houden. De bijeenkomst is in het wijkkantoor aan de Regenboogweg 45. Aanvang 19.30 uur.
De stichting Kleurenvisie is het kennisplatform op het gebied van kleurtoepassing in Nederland. De prijs bestaat uit een plaquette die wordt uitgereikt door Ir. Pi de Bruijn, voorzitter van Kleurenvisie.
Artikel geplaatst op: 29 november 2017 - 08:55

Gerelateerd

Delen