Nieuws
Gemeente en De Vijfhoek investeren in hoogwaardige verwerking van Almeerse reststromenAlmeers afval wordt groen beton ALMERE – De gemeente Almere en Recyclingmaatschappij De Vijfhoek zijn het eens geworden over de uitvoering van het... Items failliete WoonDôme online geveild BUITEN CENTRUM – Meer dan 1.500 items van het failliete bedrijf Practica Wonen (WoonDôme) in DoeMere worden online... Actievoerders Oostvaardersplassen bekeurd OOSTVAARDERSPLASSEN – Onder het toeziend oog van een groep actievoerders hebben boswachters zaterdag 17 maart een verzwakt edelhert... 40.000 euro opgehaald met SamenLoop voor Hoop POORT – De zevende editie van de KWF SamenLoop voor Hoop Almere vond afgelopen weekend plaats in het... Vereniging Buitenstad opgeheven ALMERE – De leden van de Vereniging Buitenstad hebben tijdens de Algemene Ledenvergadering besloten de vereniging op te... Theaterfestival 2 Turven Hoog voortaan in paasweekend ALMERE – Na een succesvol festival in het najaar van 2017, is 2 Turven Hoog nu al terug... De Wijkhoek in het nieuw gestoken STEDENWIJK – Nieuwe tafels, nieuwe stoelen en een nieuw likje verf voor wijkcentrum De Wijkhoek aan het Assenplein... 20 Almeerse partijen aan de slag tegen overgewicht en obesitas STAD CENTRUM – Twintig partijen hebben toegezegd actief aan de slag te gaan met het aanpakken van (dreigend)... Workshops voor Almeerse cultuurmakers STAD CENTRUM – Hoe zet ik mijn creatieve plannen om in een werkbaar concept? Hoe krijg ik mijn... Parkhuys heeft weer plek in de lotgenotengroep op woensdag FILMWIJK – In Parkhuys Almere wordt ondersteuning gegeven aan mensen die kanker hebben of hebben gehad. De lotgenotengroep...

Paarse veters voor SamenLoop voor Hoop

ALMERE – Veel Almeerse sporters kwamen deze week in actie met paarse veters in hun sportschoenen. Daarmee betuigden ze hun steun voor het evenement SamenLoop voor Hoop.
Ook de C2-hockeymeisjes van de Almeerse speelden zaterdag met paarse veters. (Foto: Fred Rotgans)

Onder het motto ‘Almere strikt paars tegen kanker’ willen de sporters zoveel mogelijk geld inzamelen voor de KWF SamenLoop voor Hoop Almere met als bestedingsdoel onderzoek naar kanker. In de clubhuizen werden paarse schoenveters verkocht waarvan de opbrengst ook gaat naar KWF. Dat gebeurt onder meer bij de hockeyclubs de Almeerse, Buitenhout MHC, handbalclub HAVAS, voetbalclub Waterwijk en handboogschutterij Almere. Zowel zaterdag als zondag strikten de sporters hun schoeisel om aandacht te vestigen op de 24 uurs SamenLoop voor Hoop die in maart 2018 weer op de agenda staat. Via social media deelden zij foto’s van hun paarse veters. En ook de website www.striktpaars.nl schonkt aandacht aan de actie.

SamenLoop voor Hoop

SamenLoop voor Hoop is een lokaal wandelevenement om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding en inloophuizen zoals het Parkhuys Almere. 24 uur lang lopen teamleden afwisselend op een parcours. Deze estafette staat symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. De SamenLoop voor Hoop Almere vindt plaats op 17 en 18 maart 2018 in het Topsport Centrum Almere.
Artikel geplaatst op: 13 november 2017 - 10:37

Gerelateerd

Delen