Nieuws
Sociale huurwoningen in Floriadewijk blijven ALMERE – Het college moet vasthouden aan het uitgangspunt dat 30 procent van de huizen in de toekomstige... Autoluwe Floriadewijk zorgt voor twijfel ALMERE - Het plan om de toekomstige Floriadewijk autoluw te maken zorgt voor verdeeldheid bij de gemeenteraad. Het... Gemeente wil dat ProRail platen station veiliger maakt Wethouder Tjeerd Herrema wil dat ProRail maatregelen gaat nemen bij het station Almere Centrum. Donderdag raakten daar tijdens... Stormschade: Dak kantine Sporting Almere weggewaaid Op het complex van Almere City FC is het dak van het gebouw van Sporting Almere naar beneden... Video: Zuil Pioneer waait om Video: De zuil van Pioneer aan de Versterkerstraat op Gooise Kant kwam met donderend geraas naar beneden.  ... Zware storm raast over Almere ALMERE - Nederland heeft te maken met een zware westerstorm. Het KNMI heeft een weeralarm (code rood) afgegeven... Kennismaken met de activiteiten bij Parkhuys Almere FILMWIJK – Kennismaken met alle activiteiten die Parkhuys Almere te bieden heeft kan op zaterdag 3 februari. Het... Nog altijd geen spoor van vermiste Michael Klijn ALMERE – Er is al ruim vijf weken geen spoor van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Ondanks de... Dubbelweekend in sporthal Raggers PARKWIJK – Het weekend van zaterdag 20 en zondag 21 januari bij de Badminton Vereniging Almere is een... Politiebureau Haven verhuisd naar Kerkgracht HAVEN CENTRUM – Het politiebureau in Almere Haven aan het Bivak 1 heeft sinds vorige week vrijdag de...

Pioneers vol zelfvertrouwen richting topper tegen koploper

Basketbalploeg Pioneers begint komende zaterdag vol zelfvertrouwen aan de topper tegen MSV/Zeemacht, de ploeg uit Den Helder die koploper is. Afgelopen weekend wonnen de Almeerders de uitwedstrijd tegen BV Hoofddorp dat thuis nog niet verloren had.

De Hoofddorpers hadden in hun voorgaande wedstrijd iedereen verrast met een uit-overwinning tegen Binnenland in Barendrecht en waren thuis nog ongeslagen. Er was daarom geen enkele aanleiding deze tegenstander te onderschatten. De Hoofddorpers begonnen gedegen en pakten een kleine voorsprong halverwege het eerste kwart met 10-6. Zonder tot grote hoogte te stijgen, ploegde Pioneers door het eerste kwart. De spelers kregen verdedigend wat meer vat op de tegenstander en verkleinden de achterstand een klein beetje aan het eind van het kwart (15-13). Tot halverwege het 2e kwart viel er aanvallend aan beide zijden weinig te genieten. De stand halverwege was 15-16 in het voordeel van Pioneers. In het tweede deel van dit kwart kende Pioneers een productieve periode met 13 punten in 4 minuten tijd. Hierdoor sloeg de ploeg uit Almere hun eerste gaatje met een ruststand van 24-29. Net als vorige week kende Pioneers een goede start van het 3e kwart. De voorsprong groeide naar 11 punten halverwege het kwart, maar die werd bijna volledig weer ingeleverd in de rest van deze periode. Het 4e kwart startte met een marginale voorsprong voor Pioneers met 41-42. De mannen uit Almere konden dus weer opnieuw beginnen. Gelukkig werd dit in het laatste kwart voortvarend aangepakt. Binnen 2 minuten was het verschil weer 10 punten en kon de ploeg uiteindelijk ook deze wedstrijd omzetten in een overwinning, met een eindstand van 53-61. Hierdoor staat Pioneers met 4 punten voorsprong op de concurrentie 2e in de ranglijst.
Volgende week zondag speelt de ploeg om 18.15 uur tegen de ongeslagen koploper MSV/Zeemacht uit Den Helder in sporthal Waterwijk.

Artikel geplaatst op: 13 november 2017 - 08:53

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: