Nieuws
Bijeenkomst voor ouders en kinderen over drugsgebruik'Dat overkomt ons niet...' GOOISEKANT – De stichting Broodje Hagelslag organiseert dinsdag 28 november een bijeenkomst voor ouders en kinderen over het... Politiek wil BIZ-regeling niet aan De Vaart opdringen DE VAART – Er komt geen BIZ-regeling voor de ondernemers op bedrijventerrein De Vaart. De raadsleden raakten donderdagavond... Almeerse ondernemers verdacht in zaak-Giltay ALMERE - Diverse ondernemers in Almere zijn verhoord als verdachte in de zaak-Giltay, de voorzitter van de ondernemingsraad... Video: Daders sneller opgepakt dankzij Camera in Beeld Video Wijkagent Jeffrey Halsema legt het belang uit van Camera in Beeld. Als er een misdrijf is gepleegd... Sportvereniging voor hartpatiënten viert 25-jarig bestaan ALMERE – Bij Haddock Watersport Almere werd zaterdag 11 november in aanwezigheid van burgemeester Franc Weerwind en wethouder... Almeerders verdelen 200.000 euro van Postcode Loterij KRUIDENWIJK – Vijf deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen op postcode 1314 LJ, de Melkdistelstraat in Kruidenwijk,... Floriade Almere 2022 officieel een 'A1-wereldtuinbouwtentoonstelling' ALMERE – Vandaag, 15 november, heeft Floriade Almere 2022 in Parijs de formele erkenning van het BIE (Bureau... Nieuwe school biedt combinatie van onderwijs en jeugdhulp ALMERE - Wethouder René Peeters (D66) opende maandag 13 november School2Care Almere aan de Radioweg. Het gaat om... Flevo Campus Live zoekt studenten ALMERE - De Flevo Campus is op zoek naar honderd ambitieuze studenten en young professionals om deel te... Efteling als inspiratiebronNatuurliefhebber Gino Beers (10) uitvinder in spé EILANDENBUURT - Ziek en languit op de bank. Het zijn meestal niet de momenten waarop de beste ideeën...

Pioneers vol zelfvertrouwen richting topper tegen koploper

Basketbalploeg Pioneers begint komende zaterdag vol zelfvertrouwen aan de topper tegen MSV/Zeemacht, de ploeg uit Den Helder die koploper is. Afgelopen weekend wonnen de Almeerders de uitwedstrijd tegen BV Hoofddorp dat thuis nog niet verloren had.

De Hoofddorpers hadden in hun voorgaande wedstrijd iedereen verrast met een uit-overwinning tegen Binnenland in Barendrecht en waren thuis nog ongeslagen. Er was daarom geen enkele aanleiding deze tegenstander te onderschatten. De Hoofddorpers begonnen gedegen en pakten een kleine voorsprong halverwege het eerste kwart met 10-6. Zonder tot grote hoogte te stijgen, ploegde Pioneers door het eerste kwart. De spelers kregen verdedigend wat meer vat op de tegenstander en verkleinden de achterstand een klein beetje aan het eind van het kwart (15-13). Tot halverwege het 2e kwart viel er aanvallend aan beide zijden weinig te genieten. De stand halverwege was 15-16 in het voordeel van Pioneers. In het tweede deel van dit kwart kende Pioneers een productieve periode met 13 punten in 4 minuten tijd. Hierdoor sloeg de ploeg uit Almere hun eerste gaatje met een ruststand van 24-29. Net als vorige week kende Pioneers een goede start van het 3e kwart. De voorsprong groeide naar 11 punten halverwege het kwart, maar die werd bijna volledig weer ingeleverd in de rest van deze periode. Het 4e kwart startte met een marginale voorsprong voor Pioneers met 41-42. De mannen uit Almere konden dus weer opnieuw beginnen. Gelukkig werd dit in het laatste kwart voortvarend aangepakt. Binnen 2 minuten was het verschil weer 10 punten en kon de ploeg uiteindelijk ook deze wedstrijd omzetten in een overwinning, met een eindstand van 53-61. Hierdoor staat Pioneers met 4 punten voorsprong op de concurrentie 2e in de ranglijst.
Volgende week zondag speelt de ploeg om 18.15 uur tegen de ongeslagen koploper MSV/Zeemacht uit Den Helder in sporthal Waterwijk.

Artikel geplaatst op: 13 november 2017 - 08:53

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: