Nieuws
Bedrijventerreinen worden mogelijk woonwijken Door Marcel BeijerALMERE – Wordt bedrijventerrein Randstad 20 of de kantorenstrook langs de Louis Armstrongweg straks een woonwijk... Volkskrant publiceert reportage verkiezingsdebat Zorg De Volkkrant publiceerde vandaag een reportage over het Verkiezingsdebat Zorg dat georgainseerd was door de Stichting Abri, de... Lichtjestocht Bos der Onverzettelijken herinnert aan Februaristaking BOS DER ONVERZETTELIJKEN – In 1941 vond de Februaristaking plaats, waarbij gewone mensen in verzet kwamen. Tijdens een... 100 jaar Zuiderzeewet ALMERE – Op 14 juni 2018 is het precies 100 jaar geleden dat één van de meest ingrijpende... Wereldrestaurant Atlantis geopend met grote Voedselbanken-actie OLYMPIAKWARTIER – Het nieuwe Wereldrestaurant Atlantis Almere heeft vrijdag 16 februari na twee maanden proefdraaien officieel haar deuren... Nieuwe bibliotheek genomineerd voor Participatiepenning STAD CENTRUM – Wethouder Froukje de Jonge heeft namens het Almeerse college van B&W de felicitaties overgebracht aan... AllGo gaat proefrijden met elektrische bussen ALMERE – Vanaf 20 februari gaan de eerste 100 procent elektrische bussen van allGo in Almere proefrijden. Reizigers... Kanjer Wens Dag Boudewijn ALMERE – De Stichting Kanjer Wens bezorgde Boudewijn de dag van zijn leven. Op school werd hij volkomen... Video: Verkiezingsdebat Zorg Video: Filmverslag van het verkiezingsdebat over het thema zorg in de bomvolle burgerzaal. Een verslag van Dominique Voss,... PVV: Omroep Almere (AOS) niet onpartijdig   Door Robert Mienstra ALMERE - Lijsttrekker Toon van Dijk van de PVV werkt niet mee aan een door...

Shorttracker Jens van ’t Wout wint in Davos

ALMERE – De Almeerse schorttracker Jens van ’t Wout heeft in het Zwitserse Davos de eerste StarClass competitie in de categorie B-junioren op zijn naam geschreven.

Jens (nr 8) en Melle van 't Wout in actie (Foto: E. van de Griek)

De competitie bestaat uit drie edities. De eerste was dus in Davos. De Almeerder won goud op de 1500m, 500m en brons op de 1000m. Zijn broer, Melle, 1e jaar A-junior, kan ook terugkijken op een uitstekend resultaat, hij werd zesde in het algemene klassement bij de A-junioren.
StarClass
Er zijn 2 internationale competities in Europa, een voor Oost Europa (Danubia Cup) en een voor West Europa (StarClass). De top 8 rijders (max. 3 per land) van beide competities worden uitgenodigd voor de Junior Europa Cup Finale. De volgende StarClass competitie vindt plaats van 1-3 december in Oberstdorf, Duitsland.
De broers Van ‘t Wout wonen in Almere en komen uit voor de Amsterdamse Shorttrack Club Jaap Eden. Ze trainen bij RTC Midden in Utrecht onder leiding van coach Wilma Boomstra. En volgen topsportonderwijs op ‘t Caland Lyceum in Amsterdam.

Artikel geplaatst op: 13 november 2017 - 09:22

Gerelateerd

Delen