Nieuws
Deel fietspad Kolthoornpad onder A6 afgesloten ALMERE - Voor de verbreding van de A6 is het noodzakelijk om bestaande fietsroutes aan te passen. Dit... Inloopspreekuur A6 in bouwkeer Rijkswaterstaat ALMERE – Inwoners die vragen hebben over de verbreding van de A6 kunnen elke eerste donderdag van 16.00... Almere Centrum wint titel Beste Binnenstad 2017-2019 De titel Beste Binnenstad 2017 – 2019 is donderdagavond tijdens een feestelijke bijeenkomst in Rotterdam toegekend aan Almere... Leger des Heils collecteert ALMERE - Vrijwilligers van het Leger des Heils gaan tot en met 2 december langs de deuren met... Expositie detailtekenaar Tim ter Wal HAVEN CENTRUM - De Almeerder Tim ter Wal is een detailtekenaar. Zijn werk is te bewonderen in kerkcentrum... Leerlingen organiseren OVC Cross BOUWMEESTERBUURT - De jaarlijkse OVC Cross is dit jaar op dinsdag 28 november bij SC Buitenboys in Almere.... Video: Bram Koedam en Marit Kamstra winnen schrijversprijs Video: De Almeerders Bram Koedam en Marit Kamstra wonnen in Lelystad de IVIO – Andries Greiner schrijversprijs. Uit handen van... Tineke Schouten beschermvrouwe Heart Beat STAD CENTRUM – Cabaretière en comédienne Tineke Schouten is woensdag 22 november officieel benoemd tot beschermvrouwe van de... Rob van de Kamp (D66) stopt tijdelijk als raadslid ALMERE - D66-raadslid Rob van de Kamp legt tijdelijk zijn functie als raadslid neer wegens gezondheidsredenen. Erik Kunst... Trekpaard haalt hout uit bos HOUT – Tijdens de Houtoogstdag op Stadslandgoed de Kemphaan, zondag 26 november, kunnen bezoekers zien hoe een prachtig...

Shorttracker Jens van ’t Wout wint in Davos

ALMERE – De Almeerse schorttracker Jens van ’t Wout heeft in het Zwitserse Davos de eerste StarClass competitie in de categorie B-junioren op zijn naam geschreven.

Jens (nr 8) en Melle van 't Wout in actie (Foto: E. van de Griek)

De competitie bestaat uit drie edities. De eerste was dus in Davos. De Almeerder won goud op de 1500m, 500m en brons op de 1000m. Zijn broer, Melle, 1e jaar A-junior, kan ook terugkijken op een uitstekend resultaat, hij werd zesde in het algemene klassement bij de A-junioren.
StarClass
Er zijn 2 internationale competities in Europa, een voor Oost Europa (Danubia Cup) en een voor West Europa (StarClass). De top 8 rijders (max. 3 per land) van beide competities worden uitgenodigd voor de Junior Europa Cup Finale. De volgende StarClass competitie vindt plaats van 1-3 december in Oberstdorf, Duitsland.
De broers Van ‘t Wout wonen in Almere en komen uit voor de Amsterdamse Shorttrack Club Jaap Eden. Ze trainen bij RTC Midden in Utrecht onder leiding van coach Wilma Boomstra. En volgen topsportonderwijs op ‘t Caland Lyceum in Amsterdam.

Artikel geplaatst op: 13 november 2017 - 09:22

Gerelateerd

Delen