Nieuws
Winterse lucht boven de Paarlemoervijver REGENBOOGBUURT - Oker (geel), koraal (rood, roze en oranje) en cinnaber (een donkerrode kleur van een mineraal) zijn... Fonds voor Bijzondere Noden Almere houdt spreekuur in bibliotheek STAD CENTRUM – Het Fonds voor Bijzondere Noden is sinds deze maand één keer per veertien dagen aanwezig... Line dance sociaal belangrijk voor ouderen Door Kirsten Thuis-WoudenbergSTEDENWIJK – ‘Een lief mens’, ‘erg sociaal’ en ‘attent’, zo omschrijven deelnemers van de line danceles... Gezellige zondagen DE MEENTEN – Om de saaie zondagmiddag voor veel Havenaren van middelbare leeftijd wat plezieriger te maken start... Utrechts kamerkoor Multiple Voice in Goede Rede HAVEN CENTRUM - Vocaal Ensemble Multiple Voice geeft op zaterdag 3 februari een koorconcert in Goede Rede met... Video: line dancen voor ouderen Video: Anneke Lit geeft al 30 jaar line danceles aan ouderen. Meer video's op: www.adwtv.nl    Almeerse fitnessinstructeur Sander Hoek in tv-programma ALMERE – De Almeerse Sander Hoek is naast gitarist bij de meezingband Rock-A-Oke ook fitnessinstructeur. Op die manier... Afsluitingen fietspaden zijn Almeerders doorn in het oog Door Kirsten Thuis-WoudenbergALMERE – De vele afgesloten fietspaden zijn het CDA een doorn in het oog. De partij... Reuzenwaterlelie Almere Jungle opnieuw in bloei HOUT – In augustus 2016 bloeide de reuzenwaterlelie van Almere Jungle al, toen nadat hij pas een maand... Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond...

Vuurwerk bij eerste gemeenteraads-verkiezingsdebat

ALMERE – Het eerste verkiezingsdebat voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 leverde in de nieuwe zaal van de nieuwe bibliotheek een volle zaal op. Met name de onderwerpen haatzaaiers in Almere, het softdrugsbeleid en de Floriade zorgen voor het nodige vuurwerk.

Foto: Jose van Saagsvelt, Almere voor Iedereen.

Het debat werd georganiseerd door Almere DEZE WEEK en de nieuwe bibliotheek in Stad. Er deden twee nieuwe partijen mee, de Groen Liberale Partij (GLP) en Respect.

Bij het debat tussen Toon van Dijk (PVV) en Marcel Benard (CU) sprongen de vonken er af. De PVV wil niets weten van de Islam in Almere en in Nederland. De CU vond dat mensen die hier al zijn, geholpen moeten worden en geïntegreerd. Op twitter #debat036 werd hier fors en fel op gereageerd.

Frits Huis, lijsttrekker van Leefbaar Almere verdedigde het bomen- en groenbeleid in Almere. Hij kreeg daarbij wel het verwijt dat hij teveel als wethouder opereerde. “Ik kan het ook niet helpen dat ik door mijn functie als wethouder veel van dit onderwerp weet”, antwoordde Huis. Verder meldde Huis dat hij niet als wethouder terugkeert, maar als raadslid wil terugkeren.
Hilde van Garderen (VVD) kreeg onbedoeld de lach uit de zaal toen ze in een debat over veiligheid wilde ‘inbreken’. De zaal en haar collega-politici namen het haar niet kwalijk.
Verder kwamen de onderwerpen wietbeleid, subsidies, sociale woningbouw, veiligheid en de Floriade aan de orde.

Het blijft niet bij dit ene debat. Almere DEZE WEEK heeft al een jongerendebat in februari 2018 in de steigers staan en het finale lijsttrekkersdebat op zaterdag 17 maart 2018 De gemeenteraadsverkiezingen zijn woensdag 21 maar 2018

Maandag 13 novemeber publiceert Almere DEZE WEEK op  haar site en facebook waar de livestream van het debat is terug te zien. In de krant van 15 november komt een uitgebreid verslag met duiding van het debat.

(Foto's: Jose van Saagsvelt, Almere voor Iedereen)

Artikel geplaatst op: 12 november 2017 - 14:03

Gerelateerd

Delen