Nieuws
Gemeente en De Vijfhoek investeren in hoogwaardige verwerking van Almeerse reststromenAlmeers afval wordt groen beton ALMERE – De gemeente Almere en Recyclingmaatschappij De Vijfhoek zijn het eens geworden over de uitvoering van het... Items failliete WoonDôme online geveild BUITEN CENTRUM – Meer dan 1.500 items van het failliete bedrijf Practica Wonen (WoonDôme) in DoeMere worden online... Actievoerders Oostvaardersplassen bekeurd OOSTVAARDERSPLASSEN – Onder het toeziend oog van een groep actievoerders hebben boswachters zaterdag 17 maart een verzwakt edelhert... 40.000 euro opgehaald met SamenLoop voor Hoop POORT – De zevende editie van de KWF SamenLoop voor Hoop Almere vond afgelopen weekend plaats in het... Vereniging Buitenstad opgeheven ALMERE – De leden van de Vereniging Buitenstad hebben tijdens de Algemene Ledenvergadering besloten de vereniging op te... Theaterfestival 2 Turven Hoog voortaan in paasweekend ALMERE – Na een succesvol festival in het najaar van 2017, is 2 Turven Hoog nu al terug... De Wijkhoek in het nieuw gestoken STEDENWIJK – Nieuwe tafels, nieuwe stoelen en een nieuw likje verf voor wijkcentrum De Wijkhoek aan het Assenplein... 20 Almeerse partijen aan de slag tegen overgewicht en obesitas STAD CENTRUM – Twintig partijen hebben toegezegd actief aan de slag te gaan met het aanpakken van (dreigend)... Workshops voor Almeerse cultuurmakers STAD CENTRUM – Hoe zet ik mijn creatieve plannen om in een werkbaar concept? Hoe krijg ik mijn... Parkhuys heeft weer plek in de lotgenotengroep op woensdag FILMWIJK – In Parkhuys Almere wordt ondersteuning gegeven aan mensen die kanker hebben of hebben gehad. De lotgenotengroep...

Vuurwerk bij eerste gemeenteraads-verkiezingsdebat

ALMERE – Het eerste verkiezingsdebat voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 leverde in de nieuwe zaal van de nieuwe bibliotheek een volle zaal op. Met name de onderwerpen haatzaaiers in Almere, het softdrugsbeleid en de Floriade zorgen voor het nodige vuurwerk.

Foto: Jose van Saagsvelt, Almere voor Iedereen.

Het debat werd georganiseerd door Almere DEZE WEEK en de nieuwe bibliotheek in Stad. Er deden twee nieuwe partijen mee, de Groen Liberale Partij (GLP) en Respect.

Bij het debat tussen Toon van Dijk (PVV) en Marcel Benard (CU) sprongen de vonken er af. De PVV wil niets weten van de Islam in Almere en in Nederland. De CU vond dat mensen die hier al zijn, geholpen moeten worden en geïntegreerd. Op twitter #debat036 werd hier fors en fel op gereageerd.

Frits Huis, lijsttrekker van Leefbaar Almere verdedigde het bomen- en groenbeleid in Almere. Hij kreeg daarbij wel het verwijt dat hij teveel als wethouder opereerde. “Ik kan het ook niet helpen dat ik door mijn functie als wethouder veel van dit onderwerp weet”, antwoordde Huis. Verder meldde Huis dat hij niet als wethouder terugkeert, maar als raadslid wil terugkeren.
Hilde van Garderen (VVD) kreeg onbedoeld de lach uit de zaal toen ze in een debat over veiligheid wilde ‘inbreken’. De zaal en haar collega-politici namen het haar niet kwalijk.
Verder kwamen de onderwerpen wietbeleid, subsidies, sociale woningbouw, veiligheid en de Floriade aan de orde.

Het blijft niet bij dit ene debat. Almere DEZE WEEK heeft al een jongerendebat in februari 2018 in de steigers staan en het finale lijsttrekkersdebat op zaterdag 17 maart 2018 De gemeenteraadsverkiezingen zijn woensdag 21 maar 2018

Maandag 13 novemeber publiceert Almere DEZE WEEK op  haar site en facebook waar de livestream van het debat is terug te zien. In de krant van 15 november komt een uitgebreid verslag met duiding van het debat.

(Foto's: Jose van Saagsvelt, Almere voor Iedereen)

Artikel geplaatst op: 12 november 2017 - 14:03

Gerelateerd

Delen