Nieuws
Bedrijventerreinen worden mogelijk woonwijken Door Marcel BeijerALMERE – Wordt bedrijventerrein Randstad 20 of de kantorenstrook langs de Louis Armstrongweg straks een woonwijk... Volkskrant publiceert reportage verkiezingsdebat Zorg De Volkkrant publiceerde vandaag een reportage over het Verkiezingsdebat Zorg dat georgainseerd was door de Stichting Abri, de... Lichtjestocht Bos der Onverzettelijken herinnert aan Februaristaking BOS DER ONVERZETTELIJKEN – In 1941 vond de Februaristaking plaats, waarbij gewone mensen in verzet kwamen. Tijdens een... 100 jaar Zuiderzeewet ALMERE – Op 14 juni 2018 is het precies 100 jaar geleden dat één van de meest ingrijpende... Wereldrestaurant Atlantis geopend met grote Voedselbanken-actie OLYMPIAKWARTIER – Het nieuwe Wereldrestaurant Atlantis Almere heeft vrijdag 16 februari na twee maanden proefdraaien officieel haar deuren... Nieuwe bibliotheek genomineerd voor Participatiepenning STAD CENTRUM – Wethouder Froukje de Jonge heeft namens het Almeerse college van B&W de felicitaties overgebracht aan... AllGo gaat proefrijden met elektrische bussen ALMERE – Vanaf 20 februari gaan de eerste 100 procent elektrische bussen van allGo in Almere proefrijden. Reizigers... Kanjer Wens Dag Boudewijn ALMERE – De Stichting Kanjer Wens bezorgde Boudewijn de dag van zijn leven. Op school werd hij volkomen... Video: Verkiezingsdebat Zorg Video: Filmverslag van het verkiezingsdebat over het thema zorg in de bomvolle burgerzaal. Een verslag van Dominique Voss,... PVV: Omroep Almere (AOS) niet onpartijdig   Door Robert Mienstra ALMERE - Lijsttrekker Toon van Dijk van de PVV werkt niet mee aan een door...

Een zee aan rood-witte afzetbakens

STAD CENTRUM – Vooral veel rood-wit komt de automobilist op de Spoordreef tegemoet. Sinds maandag 6 november is de gemeente daar, bij de kruising met de Korte Promenade en de Koopmanstraat, bezig met het vervangen van de verkeerslichten.

Almere Stad krijgt nieuwe verkeerslichten. Daarom zijn er de komende weken veel van dit soort afzetbakens te zien. Fietsers moeten tijdelijk even omrijden. (Foto: Almere DEZE WEEK)


De kruising Spoordreef/Korte Promenade is het eerste punt waar de gemeente de verkeerslichten vervangt voor energiezuinigere lampen. Daarna volgen er nog vijf kruisingen die onder handen genomen worden. Met de nieuwe verkeersregelkasten kan flexibeler ingespeeld worden op toekomstige ontwikkelingen zoals communicatie met intelligente voertuigen. Bovendien zijn de ledlampen langs en boven de weg vijftien jaar oud; ze hebben het einde van hun levensduur bereikt. De nieuwe ledlampen zijn van de nieuwste generatie en verbruiken (ongedimd) 11W, en gedimd tijdens de avond en nachtelijke uren nog maar 4W. Dat is een energiereductie van meer dan 50 procent.

Tot en met 1 december


De werkzaamheden aan de Spoordreef/Koopmanstraat duren nog tot en met 15 november. Daarna is de Spoordreef/Schoutstraat aan de beurt (16 en 17 november), Spoordreef/Waddenweg (21, 22 en 23 november), Waddendreef/Wisselweg (21, 22 en 23 november), Schrijverstraat/Landdrostdreef (27 november tot en met 1 december) en ook die data de Landdrostdreef/Cinemadreef.

Artikel geplaatst op: 08 november 2017 - 14:54

Gerelateerd

Delen