Een zee aan rood-witte afzetbakens

STAD CENTRUM – Vooral veel rood-wit komt de automobilist op de Spoordreef tegemoet. Sinds maandag 6 november is de gemeente daar, bij de kruising met de Korte Promenade en de Koopmanstraat, bezig met het vervangen van de verkeerslichten.

Almere Stad krijgt nieuwe verkeerslichten. Daarom zijn er de komende weken veel van dit soort afzetbakens te zien. Fietsers moeten tijdelijk even omrijden. (Foto: Almere DEZE WEEK)


De kruising Spoordreef/Korte Promenade is het eerste punt waar de gemeente de verkeerslichten vervangt voor energiezuinigere lampen. Daarna volgen er nog vijf kruisingen die onder handen genomen worden. Met de nieuwe verkeersregelkasten kan flexibeler ingespeeld worden op toekomstige ontwikkelingen zoals communicatie met intelligente voertuigen. Bovendien zijn de ledlampen langs en boven de weg vijftien jaar oud; ze hebben het einde van hun levensduur bereikt. De nieuwe ledlampen zijn van de nieuwste generatie en verbruiken (ongedimd) 11W, en gedimd tijdens de avond en nachtelijke uren nog maar 4W. Dat is een energiereductie van meer dan 50 procent.

Tot en met 1 december


De werkzaamheden aan de Spoordreef/Koopmanstraat duren nog tot en met 15 november. Daarna is de Spoordreef/Schoutstraat aan de beurt (16 en 17 november), Spoordreef/Waddenweg (21, 22 en 23 november), Waddendreef/Wisselweg (21, 22 en 23 november), Schrijverstraat/Landdrostdreef (27 november tot en met 1 december) en ook die data de Landdrostdreef/Cinemadreef.

Artikel geplaatst op: 08 november 2017 - 14:54

Gerelateerd

Delen