Nieuws
Bedrijventerreinen worden mogelijk woonwijken Door Marcel BeijerALMERE – Wordt bedrijventerrein Randstad 20 of de kantorenstrook langs de Louis Armstrongweg straks een woonwijk... Volkskrant publiceert reportage verkiezingsdebat Zorg De Volkkrant publiceerde vandaag een reportage over het Verkiezingsdebat Zorg dat georgainseerd was door de Stichting Abri, de... Lichtjestocht Bos der Onverzettelijken herinnert aan Februaristaking BOS DER ONVERZETTELIJKEN – In 1941 vond de Februaristaking plaats, waarbij gewone mensen in verzet kwamen. Tijdens een... 100 jaar Zuiderzeewet ALMERE – Op 14 juni 2018 is het precies 100 jaar geleden dat één van de meest ingrijpende... Wereldrestaurant Atlantis geopend met grote Voedselbanken-actie OLYMPIAKWARTIER – Het nieuwe Wereldrestaurant Atlantis Almere heeft vrijdag 16 februari na twee maanden proefdraaien officieel haar deuren... Nieuwe bibliotheek genomineerd voor Participatiepenning STAD CENTRUM – Wethouder Froukje de Jonge heeft namens het Almeerse college van B&W de felicitaties overgebracht aan... AllGo gaat proefrijden met elektrische bussen ALMERE – Vanaf 20 februari gaan de eerste 100 procent elektrische bussen van allGo in Almere proefrijden. Reizigers... Kanjer Wens Dag Boudewijn ALMERE – De Stichting Kanjer Wens bezorgde Boudewijn de dag van zijn leven. Op school werd hij volkomen... Video: Verkiezingsdebat Zorg Video: Filmverslag van het verkiezingsdebat over het thema zorg in de bomvolle burgerzaal. Een verslag van Dominique Voss,... PVV: Omroep Almere (AOS) niet onpartijdig   Door Robert Mienstra ALMERE - Lijsttrekker Toon van Dijk van de PVV werkt niet mee aan een door...

Collectief Stedenwijk-Zuid Groen beheert Spanningsveld

STEDENWIJK - Het Collectief Stedenwijk-Zuid Groen is een initiatief gestart met het helpen beheren van het Spanningsveldbos. Omdat veel van het oorspronkelijke groen al is verdwenen als gevolg van gemeentelijke plannen, wil het collectief extra aandacht geven aan dat bos om de waarde ervan onder de aandacht te brengen.

Het Collectief Stedenwijk-Zuid Groen werkt samen met de gemeente aan de ontwikkeling van het bos bij Stedenwijk (Foto: aangeleverd)


Op de natuurwerkdag is een groep van ongeveer vijftien mensen begonnen met de aanleg van 150 meter wandelpad van houtsnippers. Deze werkgroep van het collectief met bewoners, paardeweidehouders en volkstuinders wil gezamenlijk het bos weer vriendelijker, schoner en toegankelijker maken. Voor wandelaars en de buurt moet dit unieke stukje natuur behouden blijven.

Aanplant
Het collectief is enige tijd geleden met de gemeente om de tafel gaan zitten om haar wensen met betrekking tot het bos te bespreken. Met snelle onderhoudsopdrachten van de gemeente aan de aannemer zijn paden geëgaliseerd, slechte bomen gekapt en worden nieuwe bomen en struiken aangeplant. 

Op verschillende plekken zijn bankjes neergezet door de gemeente en kunnen we gaan genieten van onder andere ijsvogels, buizerds, kikkers en padden. Het zwerfvuil krijgt extra aandacht en het is de wens om gezamenlijk natuurvriendelijke houtwallen aan te gaan leggen langs de randen van het bos. Het collectief wil samen met de gemeente een beheerplan en onderhoudsplan gaan opstellen om het bos voor de toekomst te kunnen behouden. Meehelpen met het bosonderhoud: collectiefstedenwijkzuidgroen@gmail.com

Artikel geplaatst op: 08 november 2017 - 15:00

Gerelateerd

Delen