Nieuws
Deel fietspad Kolthoornpad onder A6 afgesloten ALMERE - Voor de verbreding van de A6 is het noodzakelijk om bestaande fietsroutes aan te passen. Dit... Inloopspreekuur A6 in bouwkeer Rijkswaterstaat ALMERE – Inwoners die vragen hebben over de verbreding van de A6 kunnen elke eerste donderdag van 16.00... Almere Centrum wint titel Beste Binnenstad 2017-2019 De titel Beste Binnenstad 2017 – 2019 is donderdagavond tijdens een feestelijke bijeenkomst in Rotterdam toegekend aan Almere... Leger des Heils collecteert ALMERE - Vrijwilligers van het Leger des Heils gaan tot en met 2 december langs de deuren met... Expositie detailtekenaar Tim ter Wal HAVEN CENTRUM - De Almeerder Tim ter Wal is een detailtekenaar. Zijn werk is te bewonderen in kerkcentrum... Leerlingen organiseren OVC Cross BOUWMEESTERBUURT - De jaarlijkse OVC Cross is dit jaar op dinsdag 28 november bij SC Buitenboys in Almere.... Video: Bram Koedam en Marit Kamstra winnen schrijversprijs Video: De Almeerders Bram Koedam en Marit Kamstra wonnen in Lelystad de IVIO – Andries Greiner schrijversprijs. Uit handen van... Tineke Schouten beschermvrouwe Heart Beat STAD CENTRUM – Cabaretière en comédienne Tineke Schouten is woensdag 22 november officieel benoemd tot beschermvrouwe van de... Rob van de Kamp (D66) stopt tijdelijk als raadslid ALMERE - D66-raadslid Rob van de Kamp legt tijdelijk zijn functie als raadslid neer wegens gezondheidsredenen. Erik Kunst... Trekpaard haalt hout uit bos HOUT – Tijdens de Houtoogstdag op Stadslandgoed de Kemphaan, zondag 26 november, kunnen bezoekers zien hoe een prachtig...

Nieuwe voetbalclub in Poort niet nodig

Door Robert Mienstra
ALMERE – Er hoeft geen nieuwe voetbalclub in Poort te komen. Dat vindt wethouder René Peeters (D66). De wethouder reageerde hiermee op vragen van het CDA en de SP die nieuwe schoolsportvelden in Poort voor een voetbalclub wilden openstellen.


“Mensen die willen voetballen kunnen makkelijk bij Forza Almere terecht”, zei de wethouder. “Voor veel inwoners van Poort ligt die club op loop- of fietsafstand. En Forza kan nog zat nieuwe leden gebruiken. Maar dat geldt ook voor andere voetbalverenigingen”, zegt de wethouder. Voor wie het niet weet, Forza ligt aan de Sas van Gentlaan 10 bij het oude sportcomplex Bok de Korver in Stedenwijk.
Raadslid Annette Raijer (PVV) vroeg zich af of er geen wachtlijsten zijn bij andere verenigingen. Maar de wethouder meldde dat er zat voetbalclubs zijn die nog leden kunnen gebruiken.
Almere telt op dit moment zes voetbalclubs: AS’80 in Stad, Waterwijk in de gelijknamige wijk, Sporting Almere op sportpark Fanny Blankers-Koen, Buitenboys in Buiten, FC Almere in Haven en Forza, dat naast het Trinitas Gymnasium ter hoogte van de Havendreef ligt. En natuurlijk de profclub Almere City FC, maar daar is geen vrije aanmelding van voetballenden leden.

Artikel geplaatst op: 12 november 2017 - 10:39

Gerelateerd

Delen