Nieuws
Bedrijventerreinen worden mogelijk woonwijken Door Marcel BeijerALMERE – Wordt bedrijventerrein Randstad 20 of de kantorenstrook langs de Louis Armstrongweg straks een woonwijk... Volkskrant publiceert reportage verkiezingsdebat Zorg De Volkkrant publiceerde vandaag een reportage over het Verkiezingsdebat Zorg dat georgainseerd was door de Stichting Abri, de... Lichtjestocht Bos der Onverzettelijken herinnert aan Februaristaking BOS DER ONVERZETTELIJKEN – In 1941 vond de Februaristaking plaats, waarbij gewone mensen in verzet kwamen. Tijdens een... 100 jaar Zuiderzeewet ALMERE – Op 14 juni 2018 is het precies 100 jaar geleden dat één van de meest ingrijpende... Wereldrestaurant Atlantis geopend met grote Voedselbanken-actie OLYMPIAKWARTIER – Het nieuwe Wereldrestaurant Atlantis Almere heeft vrijdag 16 februari na twee maanden proefdraaien officieel haar deuren... Nieuwe bibliotheek genomineerd voor Participatiepenning STAD CENTRUM – Wethouder Froukje de Jonge heeft namens het Almeerse college van B&W de felicitaties overgebracht aan... AllGo gaat proefrijden met elektrische bussen ALMERE – Vanaf 20 februari gaan de eerste 100 procent elektrische bussen van allGo in Almere proefrijden. Reizigers... Kanjer Wens Dag Boudewijn ALMERE – De Stichting Kanjer Wens bezorgde Boudewijn de dag van zijn leven. Op school werd hij volkomen... Video: Verkiezingsdebat Zorg Video: Filmverslag van het verkiezingsdebat over het thema zorg in de bomvolle burgerzaal. Een verslag van Dominique Voss,... PVV: Omroep Almere (AOS) niet onpartijdig   Door Robert Mienstra ALMERE - Lijsttrekker Toon van Dijk van de PVV werkt niet mee aan een door...

Nieuwe voetbalclub in Poort niet nodig

Door Robert Mienstra
ALMERE – Er hoeft geen nieuwe voetbalclub in Poort te komen. Dat vindt wethouder René Peeters (D66). De wethouder reageerde hiermee op vragen van het CDA en de SP die nieuwe schoolsportvelden in Poort voor een voetbalclub wilden openstellen.


“Mensen die willen voetballen kunnen makkelijk bij Forza Almere terecht”, zei de wethouder. “Voor veel inwoners van Poort ligt die club op loop- of fietsafstand. En Forza kan nog zat nieuwe leden gebruiken. Maar dat geldt ook voor andere voetbalverenigingen”, zegt de wethouder. Voor wie het niet weet, Forza ligt aan de Sas van Gentlaan 10 bij het oude sportcomplex Bok de Korver in Stedenwijk.
Raadslid Annette Raijer (PVV) vroeg zich af of er geen wachtlijsten zijn bij andere verenigingen. Maar de wethouder meldde dat er zat voetbalclubs zijn die nog leden kunnen gebruiken.
Almere telt op dit moment zes voetbalclubs: AS’80 in Stad, Waterwijk in de gelijknamige wijk, Sporting Almere op sportpark Fanny Blankers-Koen, Buitenboys in Buiten, FC Almere in Haven en Forza, dat naast het Trinitas Gymnasium ter hoogte van de Havendreef ligt. En natuurlijk de profclub Almere City FC, maar daar is geen vrije aanmelding van voetballenden leden.

Artikel geplaatst op: 12 november 2017 - 10:39

Gerelateerd

Delen