Nieuws
Bedrijventerreinen worden mogelijk woonwijken Door Marcel BeijerALMERE – Wordt bedrijventerrein Randstad 20 of de kantorenstrook langs de Louis Armstrongweg straks een woonwijk... Volkskrant publiceert reportage verkiezingsdebat Zorg De Volkkrant publiceerde vandaag een reportage over het Verkiezingsdebat Zorg dat georgainseerd was door de Stichting Abri, de... Lichtjestocht Bos der Onverzettelijken herinnert aan Februaristaking BOS DER ONVERZETTELIJKEN – In 1941 vond de Februaristaking plaats, waarbij gewone mensen in verzet kwamen. Tijdens een... 100 jaar Zuiderzeewet ALMERE – Op 14 juni 2018 is het precies 100 jaar geleden dat één van de meest ingrijpende... Wereldrestaurant Atlantis geopend met grote Voedselbanken-actie OLYMPIAKWARTIER – Het nieuwe Wereldrestaurant Atlantis Almere heeft vrijdag 16 februari na twee maanden proefdraaien officieel haar deuren... Nieuwe bibliotheek genomineerd voor Participatiepenning STAD CENTRUM – Wethouder Froukje de Jonge heeft namens het Almeerse college van B&W de felicitaties overgebracht aan... AllGo gaat proefrijden met elektrische bussen ALMERE – Vanaf 20 februari gaan de eerste 100 procent elektrische bussen van allGo in Almere proefrijden. Reizigers... Kanjer Wens Dag Boudewijn ALMERE – De Stichting Kanjer Wens bezorgde Boudewijn de dag van zijn leven. Op school werd hij volkomen... Video: Verkiezingsdebat Zorg Video: Filmverslag van het verkiezingsdebat over het thema zorg in de bomvolle burgerzaal. Een verslag van Dominique Voss,... PVV: Omroep Almere (AOS) niet onpartijdig   Door Robert Mienstra ALMERE - Lijsttrekker Toon van Dijk van de PVV werkt niet mee aan een door...

Schaatsbaan Schipperplein bijna open

STAD CENTRUM – De schaatsbaan op het Schipperplein (naast de MediaMarkt en museum PIT) gaat woensdag 22 november weer open. De eerste dag start met clinics. Via Sportief Almere kunnen beginnende schaatsers lessen volgen op een speelse manier: plezier in het schaatsen staat voorop. Aanmelden voor de schaatslessen op het Schipperplein kan via www.sportiefalmere.nl.

Het baantje aan het Schipperplein is vanaf woensdag weer open voor iedereen. (Archieffoto: aangeleverd)

Verder is ASV Almere druk bezig met het geven van schaatstrainingen aan de jeugd en volwassenen op de Jaap Edenbaan in Amsterdam en bij Leisure World in Dronten.

 

Jeugdschaatsen

De lessen voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar zijn op zaterdagochtend van 9.30 tot 10.30 uur op de Jaap Edenbaan in Amsterdam. De lessen worden afgewisseld met leuke activiteiten zoals een mini-Elfstedentocht. Plezier in het schaatsen staat daarbij voorop. Uiteraard wordt er aandacht besteed aan schaatstechniek. Bij de jongste kinderen gebeurt dit vooral in een speelse vorm.

De kosten voor het jeugdschaatsen bedragen 67 euro voor het hele winterseizoen. Dit is inclusief training en toegang tot de Jaap Edenbaan. Het lidmaatschap van ASV kost 27,50 euro.

 

Recreatieschaatsen

Daarnaast zijn er verschillende lesuren voor recreanten, zowel voor volwassenen als jongeren in zowel Amsterdam als in Dronten. Tijdens deze lessen, onder leiding van gediplomeerde trainers, leren deelnemers alle facetten van het langebaanschaatsen.

 

ASV

De Almeerse schaatsvereniging is een leuke, actieve vereniging. Er worden verschillende sportieve evenementen georganiseerd zoals een mini-Elfstedentocht voor jeugdschaatsers, het trainingskamp voor wedstrijdschaatsers en jaarlijks gaat een grote groep recreanten een paar dagen naar de Weissensee in Oostenrijk om daar een flink aantal kilometers te schaatsen. Bij voldoende vorst kan er geschaatst worden op de landijsbaan in sportpark Fanny Blankers-Koen. Uiteraard zorgt ASV dan voor koek en zopie.

Meer informatie over ASV is te vinden op www.asv-almere.nl.

Artikel geplaatst op: 08 november 2017 - 10:18

Gerelateerd

Delen