Schaatsbaan Schipperplein bijna open

STAD CENTRUM – De schaatsbaan op het Schipperplein (naast de MediaMarkt en museum PIT) gaat woensdag 22 november weer open. De eerste dag start met clinics. Via Sportief Almere kunnen beginnende schaatsers lessen volgen op een speelse manier: plezier in het schaatsen staat voorop. Aanmelden voor de schaatslessen op het Schipperplein kan via www.sportiefalmere.nl.

Het baantje aan het Schipperplein is vanaf woensdag weer open voor iedereen. (Archieffoto: aangeleverd)

Verder is ASV Almere druk bezig met het geven van schaatstrainingen aan de jeugd en volwassenen op de Jaap Edenbaan in Amsterdam en bij Leisure World in Dronten.

 

Jeugdschaatsen

De lessen voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar zijn op zaterdagochtend van 9.30 tot 10.30 uur op de Jaap Edenbaan in Amsterdam. De lessen worden afgewisseld met leuke activiteiten zoals een mini-Elfstedentocht. Plezier in het schaatsen staat daarbij voorop. Uiteraard wordt er aandacht besteed aan schaatstechniek. Bij de jongste kinderen gebeurt dit vooral in een speelse vorm.

De kosten voor het jeugdschaatsen bedragen 67 euro voor het hele winterseizoen. Dit is inclusief training en toegang tot de Jaap Edenbaan. Het lidmaatschap van ASV kost 27,50 euro.

 

Recreatieschaatsen

Daarnaast zijn er verschillende lesuren voor recreanten, zowel voor volwassenen als jongeren in zowel Amsterdam als in Dronten. Tijdens deze lessen, onder leiding van gediplomeerde trainers, leren deelnemers alle facetten van het langebaanschaatsen.

 

ASV

De Almeerse schaatsvereniging is een leuke, actieve vereniging. Er worden verschillende sportieve evenementen georganiseerd zoals een mini-Elfstedentocht voor jeugdschaatsers, het trainingskamp voor wedstrijdschaatsers en jaarlijks gaat een grote groep recreanten een paar dagen naar de Weissensee in Oostenrijk om daar een flink aantal kilometers te schaatsen. Bij voldoende vorst kan er geschaatst worden op de landijsbaan in sportpark Fanny Blankers-Koen. Uiteraard zorgt ASV dan voor koek en zopie.

Meer informatie over ASV is te vinden op www.asv-almere.nl.

Artikel geplaatst op: 08 november 2017 - 10:18

Gerelateerd

Delen