Nieuws
Bedrijventerreinen worden mogelijk woonwijken Door Marcel BeijerALMERE – Wordt bedrijventerrein Randstad 20 of de kantorenstrook langs de Louis Armstrongweg straks een woonwijk... Volkskrant publiceert reportage verkiezingsdebat Zorg De Volkkrant publiceerde vandaag een reportage over het Verkiezingsdebat Zorg dat georgainseerd was door de Stichting Abri, de... Lichtjestocht Bos der Onverzettelijken herinnert aan Februaristaking BOS DER ONVERZETTELIJKEN – In 1941 vond de Februaristaking plaats, waarbij gewone mensen in verzet kwamen. Tijdens een... 100 jaar Zuiderzeewet ALMERE – Op 14 juni 2018 is het precies 100 jaar geleden dat één van de meest ingrijpende... Wereldrestaurant Atlantis geopend met grote Voedselbanken-actie OLYMPIAKWARTIER – Het nieuwe Wereldrestaurant Atlantis Almere heeft vrijdag 16 februari na twee maanden proefdraaien officieel haar deuren... Nieuwe bibliotheek genomineerd voor Participatiepenning STAD CENTRUM – Wethouder Froukje de Jonge heeft namens het Almeerse college van B&W de felicitaties overgebracht aan... AllGo gaat proefrijden met elektrische bussen ALMERE – Vanaf 20 februari gaan de eerste 100 procent elektrische bussen van allGo in Almere proefrijden. Reizigers... Kanjer Wens Dag Boudewijn ALMERE – De Stichting Kanjer Wens bezorgde Boudewijn de dag van zijn leven. Op school werd hij volkomen... Video: Verkiezingsdebat Zorg Video: Filmverslag van het verkiezingsdebat over het thema zorg in de bomvolle burgerzaal. Een verslag van Dominique Voss,... PVV: Omroep Almere (AOS) niet onpartijdig   Door Robert Mienstra ALMERE - Lijsttrekker Toon van Dijk van de PVV werkt niet mee aan een door...

Gemeente Almere erkend als 'mantelzorgvriendelijke organisatie'

ALMERE – De landelijke stichting Werk & Mantelzorg heeft de gemeente Almere de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’ toegekend. Als grote werkgever vindt de gemeente het belangrijk om aandacht te hebben voor de combinatie van werk en mantelzorg.
Wethouder Froukje de Jonge nam maandag 6 november het erkenningsembleem voor mantelzorgvriendelijke organisatie van de Stichting Werk & Mantelzorg in ontvangst. (Foto: aangeleverd)

Zo’n één op de acht werknemers zorgt naast hun baan langdurig voor een naaste met een beperking of chronische ziekte. Overbelasting kan dan op de loer liggen. De landelijke erkenning is een blijk van waardering en een bevestiging van de inzet voor een goede balans tussen werk en privé.
De gemeente mag de erkenning in de vorm van een embleem zichtbaar op het stadhuis voeren. Daarmee laat de organisatie zien dat het thema werk en mantelzorg bespreekbaar is. Medewerkers krijgen bijvoorbeeld informatie over wettelijke verlofregelingen en over mogelijkheden om het werk (tijdelijk) flexibel in te delen. Verantwoordelijk wethouder Froukje de Jonge: “De erkenning laat zien dat we als werkgever op de goede weg zijn. Het betekent echter niet dat we nu achterover kunnen leunen. Het bewaken van de balans tussen werk en zorgtaken blijft onze aandacht vragen. Zeker omdat het aantal mantelzorgers landelijk – en dus ook binnen de gemeente – de komende jaren waarschijnlijk blijft toenemen. Ik hoop dat ons voorbeeld veel andere werkgevers in de stad inspireert. Want dit vraagstuk speelt overal waar mensen werken; in bedrijven en instellingen van alle formaten.”
Advies en ondersteuning voor mantelzorgers

De Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale (VMCA) vervult in Almere de rol van expertisecentrum waar het gaat om informatie, advies en ondersteuning aan mantelzorgers. De VMCA is vertegenwoordigd in de Almeerse wijkteams. Meer informatie: vmca.nl of bel 036-5341404.
Artikel geplaatst op: 07 november 2017 - 12:31

Gerelateerd

Delen