Gemeente Almere erkend als 'mantelzorgvriendelijke organisatie'

ALMERE – De landelijke stichting Werk & Mantelzorg heeft de gemeente Almere de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’ toegekend. Als grote werkgever vindt de gemeente het belangrijk om aandacht te hebben voor de combinatie van werk en mantelzorg.
Wethouder Froukje de Jonge nam maandag 6 november het erkenningsembleem voor mantelzorgvriendelijke organisatie van de Stichting Werk & Mantelzorg in ontvangst. (Foto: aangeleverd)

Zo’n één op de acht werknemers zorgt naast hun baan langdurig voor een naaste met een beperking of chronische ziekte. Overbelasting kan dan op de loer liggen. De landelijke erkenning is een blijk van waardering en een bevestiging van de inzet voor een goede balans tussen werk en privé.
De gemeente mag de erkenning in de vorm van een embleem zichtbaar op het stadhuis voeren. Daarmee laat de organisatie zien dat het thema werk en mantelzorg bespreekbaar is. Medewerkers krijgen bijvoorbeeld informatie over wettelijke verlofregelingen en over mogelijkheden om het werk (tijdelijk) flexibel in te delen. Verantwoordelijk wethouder Froukje de Jonge: “De erkenning laat zien dat we als werkgever op de goede weg zijn. Het betekent echter niet dat we nu achterover kunnen leunen. Het bewaken van de balans tussen werk en zorgtaken blijft onze aandacht vragen. Zeker omdat het aantal mantelzorgers landelijk – en dus ook binnen de gemeente – de komende jaren waarschijnlijk blijft toenemen. Ik hoop dat ons voorbeeld veel andere werkgevers in de stad inspireert. Want dit vraagstuk speelt overal waar mensen werken; in bedrijven en instellingen van alle formaten.”
Advies en ondersteuning voor mantelzorgers

De Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale (VMCA) vervult in Almere de rol van expertisecentrum waar het gaat om informatie, advies en ondersteuning aan mantelzorgers. De VMCA is vertegenwoordigd in de Almeerse wijkteams. Meer informatie: vmca.nl of bel 036-5341404.
Artikel geplaatst op: 07 november 2017 - 12:31

Gerelateerd

Delen