Nieuws
Deel fietspad Kolthoornpad onder A6 afgesloten ALMERE - Voor de verbreding van de A6 is het noodzakelijk om bestaande fietsroutes aan te passen. Dit... Inloopspreekuur A6 in bouwkeer Rijkswaterstaat ALMERE – Inwoners die vragen hebben over de verbreding van de A6 kunnen elke eerste donderdag van 16.00... Almere Centrum wint titel Beste Binnenstad 2017-2019 De titel Beste Binnenstad 2017 – 2019 is donderdagavond tijdens een feestelijke bijeenkomst in Rotterdam toegekend aan Almere... Leger des Heils collecteert ALMERE - Vrijwilligers van het Leger des Heils gaan tot en met 2 december langs de deuren met... Expositie detailtekenaar Tim ter Wal HAVEN CENTRUM - De Almeerder Tim ter Wal is een detailtekenaar. Zijn werk is te bewonderen in kerkcentrum... Leerlingen organiseren OVC Cross BOUWMEESTERBUURT - De jaarlijkse OVC Cross is dit jaar op dinsdag 28 november bij SC Buitenboys in Almere.... Video: Bram Koedam en Marit Kamstra winnen schrijversprijs Video: De Almeerders Bram Koedam en Marit Kamstra wonnen in Lelystad de IVIO – Andries Greiner schrijversprijs. Uit handen van... Tineke Schouten beschermvrouwe Heart Beat STAD CENTRUM – Cabaretière en comédienne Tineke Schouten is woensdag 22 november officieel benoemd tot beschermvrouwe van de... Rob van de Kamp (D66) stopt tijdelijk als raadslid ALMERE - D66-raadslid Rob van de Kamp legt tijdelijk zijn functie als raadslid neer wegens gezondheidsredenen. Erik Kunst... Trekpaard haalt hout uit bos HOUT – Tijdens de Houtoogstdag op Stadslandgoed de Kemphaan, zondag 26 november, kunnen bezoekers zien hoe een prachtig...

Gemeente Almere erkend als 'mantelzorgvriendelijke organisatie'

ALMERE – De landelijke stichting Werk & Mantelzorg heeft de gemeente Almere de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’ toegekend. Als grote werkgever vindt de gemeente het belangrijk om aandacht te hebben voor de combinatie van werk en mantelzorg.
Wethouder Froukje de Jonge nam maandag 6 november het erkenningsembleem voor mantelzorgvriendelijke organisatie van de Stichting Werk & Mantelzorg in ontvangst. (Foto: aangeleverd)

Zo’n één op de acht werknemers zorgt naast hun baan langdurig voor een naaste met een beperking of chronische ziekte. Overbelasting kan dan op de loer liggen. De landelijke erkenning is een blijk van waardering en een bevestiging van de inzet voor een goede balans tussen werk en privé.
De gemeente mag de erkenning in de vorm van een embleem zichtbaar op het stadhuis voeren. Daarmee laat de organisatie zien dat het thema werk en mantelzorg bespreekbaar is. Medewerkers krijgen bijvoorbeeld informatie over wettelijke verlofregelingen en over mogelijkheden om het werk (tijdelijk) flexibel in te delen. Verantwoordelijk wethouder Froukje de Jonge: “De erkenning laat zien dat we als werkgever op de goede weg zijn. Het betekent echter niet dat we nu achterover kunnen leunen. Het bewaken van de balans tussen werk en zorgtaken blijft onze aandacht vragen. Zeker omdat het aantal mantelzorgers landelijk – en dus ook binnen de gemeente – de komende jaren waarschijnlijk blijft toenemen. Ik hoop dat ons voorbeeld veel andere werkgevers in de stad inspireert. Want dit vraagstuk speelt overal waar mensen werken; in bedrijven en instellingen van alle formaten.”
Advies en ondersteuning voor mantelzorgers

De Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale (VMCA) vervult in Almere de rol van expertisecentrum waar het gaat om informatie, advies en ondersteuning aan mantelzorgers. De VMCA is vertegenwoordigd in de Almeerse wijkteams. Meer informatie: vmca.nl of bel 036-5341404.
Artikel geplaatst op: 07 november 2017 - 12:31

Gerelateerd

Delen