Nieuws
Deel fietspad Kolthoornpad onder A6 afgesloten ALMERE - Voor de verbreding van de A6 is het noodzakelijk om bestaande fietsroutes aan te passen. Dit... Inloopspreekuur A6 in bouwkeer Rijkswaterstaat ALMERE – Inwoners die vragen hebben over de verbreding van de A6 kunnen elke eerste donderdag van 16.00... Almere Centrum wint titel Beste Binnenstad 2017-2019 De titel Beste Binnenstad 2017 – 2019 is donderdagavond tijdens een feestelijke bijeenkomst in Rotterdam toegekend aan Almere... Leger des Heils collecteert ALMERE - Vrijwilligers van het Leger des Heils gaan tot en met 2 december langs de deuren met... Expositie detailtekenaar Tim ter Wal HAVEN CENTRUM - De Almeerder Tim ter Wal is een detailtekenaar. Zijn werk is te bewonderen in kerkcentrum... Leerlingen organiseren OVC Cross BOUWMEESTERBUURT - De jaarlijkse OVC Cross is dit jaar op dinsdag 28 november bij SC Buitenboys in Almere.... Video: Bram Koedam en Marit Kamstra winnen schrijversprijs Video: De Almeerders Bram Koedam en Marit Kamstra wonnen in Lelystad de IVIO – Andries Greiner schrijversprijs. Uit handen van... Tineke Schouten beschermvrouwe Heart Beat STAD CENTRUM – Cabaretière en comédienne Tineke Schouten is woensdag 22 november officieel benoemd tot beschermvrouwe van de... Rob van de Kamp (D66) stopt tijdelijk als raadslid ALMERE - D66-raadslid Rob van de Kamp legt tijdelijk zijn functie als raadslid neer wegens gezondheidsredenen. Erik Kunst... Trekpaard haalt hout uit bos HOUT – Tijdens de Houtoogstdag op Stadslandgoed de Kemphaan, zondag 26 november, kunnen bezoekers zien hoe een prachtig...

Vereniging De Schilderij geeft gratis cursus

STEDENWIJK – Vereniging De Schilderij is, zoals de naam doet vermoeden, een schilderclub. Het is de oudste vereniging van kunstschilders in Almere. Oprichter Henk Vermeij: “We willen het wat serieuzer gaan aanpakken. Daarom geven we nieuwe of geïnteresseerde leden een gratis schildercursus.”
Vereniging De Schilderij zoekt leden. V.l.n.r. Rob, Paul, Rina, Olivier, Truus en Henk. (Foto: aangeleverd)

“Elke woensdagavond vanaf 19.30 uur komen we bij elkaar in buurthuis De Inloop aan het ’s-Hertogenboschplein in Stedenwijk”, vertelt Vermij. “Nu nog met zes mensen, maar straks hopelijk met wat meer leden zodat we de club levendig houden. Iedereen werkt op zijn of haar eigen niveau: van beginner tot ervaren schilders en iedereen met eigen stijl, materiaal en aanpak. Dat leidt tot mooie resultaten.”
Volgens Vermij heeft de schilderclub veel meerwaarde aan amateurschilders. “Tekenen en schilderen kun je natuurlijk ook prima thuis uitoefenen, maar dan mis je een klankbord van medeschilders. Zij geven je misschien net dat zetje dat je nodig hebt om door te gaan. En in clubverband werken voegt iets toe, gezamenlijk werken aan dezelfde interesse werkt motiverend. Ook verruimt het je blik.”
Gratis schildercursus

Voor iedereen die al schildert of in schilderen geïnteresseerd is, gaan leden van De Schilderij gratis een schildercursus geven. “Met deze actie willen we nieuwe mensen een beeld geven van de club en tevens wat ideeën en werkwijzen aanreiken.” Serieus én gezellig, zo omschrijft Vermij de club. “We leren van elkaar en tonen elkaars werk waarbij we ook kritisch zijn, maar altijd in positieve en opbouwende zin. Daar leer je van.”
Meer informatie bij Henk Vermij, 06-44888551 of Paul Doedens, 06-41674930. Of mail naar info@de-schilderij.nl
Artikel geplaatst op: 08 november 2017 - 10:18

Gerelateerd

Delen