Nieuws
Sociale huurwoningen in Floriadewijk blijven ALMERE – Het college moet vasthouden aan het uitgangspunt dat 30 procent van de huizen in de toekomstige... Autoluwe Floriadewijk zorgt voor twijfel ALMERE - Het plan om de toekomstige Floriadewijk autoluw te maken zorgt voor verdeeldheid bij de gemeenteraad. Het... Gemeente wil dat ProRail platen station veiliger maakt Wethouder Tjeerd Herrema wil dat ProRail maatregelen gaat nemen bij het station Almere Centrum. Donderdag raakten daar tijdens... Stormschade: Dak kantine Sporting Almere weggewaaid Op het complex van Almere City FC is het dak van het gebouw van Sporting Almere naar beneden... Video: Zuil Pioneer waait om Video: De zuil van Pioneer aan de Versterkerstraat op Gooise Kant kwam met donderend geraas naar beneden.  ... Zware storm raast over Almere ALMERE - Nederland heeft te maken met een zware westerstorm. Het KNMI heeft een weeralarm (code rood) afgegeven... Kennismaken met de activiteiten bij Parkhuys Almere FILMWIJK – Kennismaken met alle activiteiten die Parkhuys Almere te bieden heeft kan op zaterdag 3 februari. Het... Nog altijd geen spoor van vermiste Michael Klijn ALMERE – Er is al ruim vijf weken geen spoor van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Ondanks de... Dubbelweekend in sporthal Raggers PARKWIJK – Het weekend van zaterdag 20 en zondag 21 januari bij de Badminton Vereniging Almere is een... Politiebureau Haven verhuisd naar Kerkgracht HAVEN CENTRUM – Het politiebureau in Almere Haven aan het Bivak 1 heeft sinds vorige week vrijdag de...

Kleinkunstvoorstelling 'Enkeltje Holandija'

HAVEN - ‘Enkeltje Holandija’ is een voorstelling over een Hollandse polderjongen met een Bosnische moslim prins en een gezamenlijke strijd: met het verleden én met het heden. Het betreft de eerste try-out en de lokale première van theatermaker Nick Teunissen in theater Corrosia op zondag 3 en 10 december. Nick gaat met een zeer persoonlijk verhaal de planken op.
In 1993 zingt hij in Corrosia zijn allereerste liedje ooit. Over Bosnië en gevluchte klasgenootjes. Onderwijl voert hij zijn eigen kleine oorlog met theater als wapen. Homo zijn op een middelbare school is zo makkelijk niet. Vijftienhonderd kilometer verderop vecht een andere jongeman zijn strijd. Sarajevo is zijn stad en journalistiek is zíjn wapen. Oorlog is daar echte werkelijkheid. Het is niet zomaar een jongen. Het is Nick’s grote liefde, maar dat weten zij dan nog niet.
Creatief talent

De productie van de voorstelling is in handen van Stichting Platform-Hero. Stichting Platform Hero heeft als doel haar functie als makers-platform voor creatief talent verder uit te bouwen. Platform Hero zetelt in Almere: een migrantenstad waar velen hun eigen unieke verhalen en achtergronden mee naar toe hebben genomen. Sommige verhalen van migranten bevatten boodschappen die moeten worden verteld. Hun ‘toen' bevat belangrijke boodschappen voor het voortzetten van vrede in onze toekomst. Voor informatie, speellijst & kaartverkoop: www.enkeltje.com. (Foto: aangeleverd)
Artikel geplaatst op: 01 november 2017 - 12:51

Gerelateerd

Delen