Nieuws
Bijeenkomst voor ouders en kinderen over drugsgebruik'Dat overkomt ons niet...' GOOISEKANT – De stichting Broodje Hagelslag organiseert dinsdag 28 november een bijeenkomst voor ouders en kinderen over het... Politiek wil BIZ-regeling niet aan De Vaart opdringen DE VAART – Er komt geen BIZ-regeling voor de ondernemers op bedrijventerrein De Vaart. De raadsleden raakten donderdagavond... Almeerse ondernemers verdacht in zaak-Giltay ALMERE - Diverse ondernemers in Almere zijn verhoord als verdachte in de zaak-Giltay, de voorzitter van de ondernemingsraad... Video: Daders sneller opgepakt dankzij Camera in Beeld Video Wijkagent Jeffrey Halsema legt het belang uit van Camera in Beeld. Als er een misdrijf is gepleegd... Sportvereniging voor hartpatiënten viert 25-jarig bestaan ALMERE – Bij Haddock Watersport Almere werd zaterdag 11 november in aanwezigheid van burgemeester Franc Weerwind en wethouder... Almeerders verdelen 200.000 euro van Postcode Loterij KRUIDENWIJK – Vijf deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen op postcode 1314 LJ, de Melkdistelstraat in Kruidenwijk,... Floriade Almere 2022 officieel een 'A1-wereldtuinbouwtentoonstelling' ALMERE – Vandaag, 15 november, heeft Floriade Almere 2022 in Parijs de formele erkenning van het BIE (Bureau... Nieuwe school biedt combinatie van onderwijs en jeugdhulp ALMERE - Wethouder René Peeters (D66) opende maandag 13 november School2Care Almere aan de Radioweg. Het gaat om... Flevo Campus Live zoekt studenten ALMERE - De Flevo Campus is op zoek naar honderd ambitieuze studenten en young professionals om deel te... Efteling als inspiratiebronNatuurliefhebber Gino Beers (10) uitvinder in spé EILANDENBUURT - Ziek en languit op de bank. Het zijn meestal niet de momenten waarop de beste ideeën...

Kleinkunstvoorstelling 'Enkeltje Holandija'

HAVEN - ‘Enkeltje Holandija’ is een voorstelling over een Hollandse polderjongen met een Bosnische moslim prins en een gezamenlijke strijd: met het verleden én met het heden. Het betreft de eerste try-out en de lokale première van theatermaker Nick Teunissen in theater Corrosia op zondag 3 en 10 december. Nick gaat met een zeer persoonlijk verhaal de planken op.
In 1993 zingt hij in Corrosia zijn allereerste liedje ooit. Over Bosnië en gevluchte klasgenootjes. Onderwijl voert hij zijn eigen kleine oorlog met theater als wapen. Homo zijn op een middelbare school is zo makkelijk niet. Vijftienhonderd kilometer verderop vecht een andere jongeman zijn strijd. Sarajevo is zijn stad en journalistiek is zíjn wapen. Oorlog is daar echte werkelijkheid. Het is niet zomaar een jongen. Het is Nick’s grote liefde, maar dat weten zij dan nog niet.
Creatief talent

De productie van de voorstelling is in handen van Stichting Platform-Hero. Stichting Platform Hero heeft als doel haar functie als makers-platform voor creatief talent verder uit te bouwen. Platform Hero zetelt in Almere: een migrantenstad waar velen hun eigen unieke verhalen en achtergronden mee naar toe hebben genomen. Sommige verhalen van migranten bevatten boodschappen die moeten worden verteld. Hun ‘toen' bevat belangrijke boodschappen voor het voortzetten van vrede in onze toekomst. Voor informatie, speellijst & kaartverkoop: www.enkeltje.com. (Foto: aangeleverd)
Artikel geplaatst op: 01 november 2017 - 12:51

Gerelateerd

Delen