Nieuws
Bijeenkomst voor ouders en kinderen over drugsgebruik'Dat overkomt ons niet...' GOOISEKANT – De stichting Broodje Hagelslag organiseert dinsdag 28 november een bijeenkomst voor ouders en kinderen over het... Politiek wil BIZ-regeling niet aan De Vaart opdringen DE VAART – Er komt geen BIZ-regeling voor de ondernemers op bedrijventerrein De Vaart. De raadsleden raakten donderdagavond... Almeerse ondernemers verdacht in zaak-Giltay ALMERE - Diverse ondernemers in Almere zijn verhoord als verdachte in de zaak-Giltay, de voorzitter van de ondernemingsraad... Video: Daders sneller opgepakt dankzij Camera in Beeld Video Wijkagent Jeffrey Halsema legt het belang uit van Camera in Beeld. Als er een misdrijf is gepleegd... Sportvereniging voor hartpatiënten viert 25-jarig bestaan ALMERE – Bij Haddock Watersport Almere werd zaterdag 11 november in aanwezigheid van burgemeester Franc Weerwind en wethouder... Almeerders verdelen 200.000 euro van Postcode Loterij KRUIDENWIJK – Vijf deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen op postcode 1314 LJ, de Melkdistelstraat in Kruidenwijk,... Floriade Almere 2022 officieel een 'A1-wereldtuinbouwtentoonstelling' ALMERE – Vandaag, 15 november, heeft Floriade Almere 2022 in Parijs de formele erkenning van het BIE (Bureau... Nieuwe school biedt combinatie van onderwijs en jeugdhulp ALMERE - Wethouder René Peeters (D66) opende maandag 13 november School2Care Almere aan de Radioweg. Het gaat om... Flevo Campus Live zoekt studenten ALMERE - De Flevo Campus is op zoek naar honderd ambitieuze studenten en young professionals om deel te... Efteling als inspiratiebronNatuurliefhebber Gino Beers (10) uitvinder in spé EILANDENBUURT - Ziek en languit op de bank. Het zijn meestal niet de momenten waarop de beste ideeën...

BV Almere klaar voor eindstrijd

PARKWIJK – Indrukwekkende uitslagen en een eerste plek in de reguliere competitie. Het zijn niet eens de opvallendste gebeurtenissen bij Avi-Air Almere. De badmintonners van trainer Erik Staats, die zich op overtuigende wijze hebben geplaatst voor de kampioenspoule, maakten onlangs wat merkwaardigs mee.
BV Almere gaat als een speer richting play-offs. (Archieffoto: Studio Rotgans/Beau de Bruijn)

Tegenstander Victoria reisde vierenhalfuur naar Almere en liet zich in 65 minuten vernederen met 8-0, maar dat was niet eens het gekste. Victoria (stijf onderaan, red.) begon al met een 2-0 achterstand, omdat het niet voldoende dames in de selectie had. Daarom konden de dames dubbel en een enkel niet gespeeld worden. “Zoiets had ik nog nooit meegemaakt. Het was Eredivisie-onwaardig. Daarnaast was het niveauverschil veel te groot. Daar heeft niemand wat aan”, blikt Staats terug, die zich met zijn ploeg voor aanvang van het laatste competitieduel tegen Duijnwijck (van het weekend gespeeld, red.) al verzekerde van de eerste plaats in de reguliere competitie.
"Aan het begin van het seizoen was het even zoeken naar de sterkste combinaties, maar toen we die eenmaal hadden, liep het uitstekend. In de komende tijd is het een kwestie van finetunen”, aldus Staats.
In de kampioenspoule wordt de riante voorsprong van Avi-Air Almere teruggebracht tot één punt. De ploeg van Staats begint met vijf punten; de nummer twee tot en met vier telkens met een punt minder. De winnaar plaatst zich rechtstreeks voor de eindstrijd en de nummer twee en drie spelen nog een play-offduel.
Het ultieme doel is het veroveren van de landstitel. Twee jaar geleden was Almere dicht bij, maar werd in de finale verloren. Staats: “Verliezen maakt topsport ook mooi, maar het zou geweldig zijn als het eens lukt. Hopelijk dit seizoen en anders komt het binnen een afziebare tijd”, besluit Staats in de wetenschap dat veel spelers van de concurrentie terugkeren na blessureleed.
Artikel geplaatst op: 07 november 2017 - 10:44

Gerelateerd

Delen