Nieuws
Sociale huurwoningen in Floriadewijk blijven ALMERE – Het college moet vasthouden aan het uitgangspunt dat 30 procent van de huizen in de toekomstige... Autoluwe Floriadewijk zorgt voor twijfel ALMERE - Het plan om de toekomstige Floriadewijk autoluw te maken zorgt voor verdeeldheid bij de gemeenteraad. Het... Gemeente wil dat ProRail platen station veiliger maakt Wethouder Tjeerd Herrema wil dat ProRail maatregelen gaat nemen bij het station Almere Centrum. Donderdag raakten daar tijdens... Stormschade: Dak kantine Sporting Almere weggewaaid Op het complex van Almere City FC is het dak van het gebouw van Sporting Almere naar beneden... Video: Zuil Pioneer waait om Video: De zuil van Pioneer aan de Versterkerstraat op Gooise Kant kwam met donderend geraas naar beneden.  ... Zware storm raast over Almere ALMERE - Nederland heeft te maken met een zware westerstorm. Het KNMI heeft een weeralarm (code rood) afgegeven... Kennismaken met de activiteiten bij Parkhuys Almere FILMWIJK – Kennismaken met alle activiteiten die Parkhuys Almere te bieden heeft kan op zaterdag 3 februari. Het... Nog altijd geen spoor van vermiste Michael Klijn ALMERE – Er is al ruim vijf weken geen spoor van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Ondanks de... Dubbelweekend in sporthal Raggers PARKWIJK – Het weekend van zaterdag 20 en zondag 21 januari bij de Badminton Vereniging Almere is een... Politiebureau Haven verhuisd naar Kerkgracht HAVEN CENTRUM – Het politiebureau in Almere Haven aan het Bivak 1 heeft sinds vorige week vrijdag de...

BV Almere klaar voor eindstrijd

PARKWIJK – Indrukwekkende uitslagen en een eerste plek in de reguliere competitie. Het zijn niet eens de opvallendste gebeurtenissen bij Avi-Air Almere. De badmintonners van trainer Erik Staats, die zich op overtuigende wijze hebben geplaatst voor de kampioenspoule, maakten onlangs wat merkwaardigs mee.
BV Almere gaat als een speer richting play-offs. (Archieffoto: Studio Rotgans/Beau de Bruijn)

Tegenstander Victoria reisde vierenhalfuur naar Almere en liet zich in 65 minuten vernederen met 8-0, maar dat was niet eens het gekste. Victoria (stijf onderaan, red.) begon al met een 2-0 achterstand, omdat het niet voldoende dames in de selectie had. Daarom konden de dames dubbel en een enkel niet gespeeld worden. “Zoiets had ik nog nooit meegemaakt. Het was Eredivisie-onwaardig. Daarnaast was het niveauverschil veel te groot. Daar heeft niemand wat aan”, blikt Staats terug, die zich met zijn ploeg voor aanvang van het laatste competitieduel tegen Duijnwijck (van het weekend gespeeld, red.) al verzekerde van de eerste plaats in de reguliere competitie.
"Aan het begin van het seizoen was het even zoeken naar de sterkste combinaties, maar toen we die eenmaal hadden, liep het uitstekend. In de komende tijd is het een kwestie van finetunen”, aldus Staats.
In de kampioenspoule wordt de riante voorsprong van Avi-Air Almere teruggebracht tot één punt. De ploeg van Staats begint met vijf punten; de nummer twee tot en met vier telkens met een punt minder. De winnaar plaatst zich rechtstreeks voor de eindstrijd en de nummer twee en drie spelen nog een play-offduel.
Het ultieme doel is het veroveren van de landstitel. Twee jaar geleden was Almere dicht bij, maar werd in de finale verloren. Staats: “Verliezen maakt topsport ook mooi, maar het zou geweldig zijn als het eens lukt. Hopelijk dit seizoen en anders komt het binnen een afziebare tijd”, besluit Staats in de wetenschap dat veel spelers van de concurrentie terugkeren na blessureleed.
Artikel geplaatst op: 07 november 2017 - 10:44

Gerelateerd

Delen