Nieuws
Bijeenkomst voor ouders en kinderen over drugsgebruik'Dat overkomt ons niet...' GOOISEKANT – De stichting Broodje Hagelslag organiseert dinsdag 28 november een bijeenkomst voor ouders en kinderen over het... Politiek wil BIZ-regeling niet aan De Vaart opdringen DE VAART – Er komt geen BIZ-regeling voor de ondernemers op bedrijventerrein De Vaart. De raadsleden raakten donderdagavond... Almeerse ondernemers verdacht in zaak-Giltay ALMERE - Diverse ondernemers in Almere zijn verhoord als verdachte in de zaak-Giltay, de voorzitter van de ondernemingsraad... Video: Daders sneller opgepakt dankzij Camera in Beeld Video Wijkagent Jeffrey Halsema legt het belang uit van Camera in Beeld. Als er een misdrijf is gepleegd... Sportvereniging voor hartpatiënten viert 25-jarig bestaan ALMERE – Bij Haddock Watersport Almere werd zaterdag 11 november in aanwezigheid van burgemeester Franc Weerwind en wethouder... Almeerders verdelen 200.000 euro van Postcode Loterij KRUIDENWIJK – Vijf deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen op postcode 1314 LJ, de Melkdistelstraat in Kruidenwijk,... Floriade Almere 2022 officieel een 'A1-wereldtuinbouwtentoonstelling' ALMERE – Vandaag, 15 november, heeft Floriade Almere 2022 in Parijs de formele erkenning van het BIE (Bureau... Nieuwe school biedt combinatie van onderwijs en jeugdhulp ALMERE - Wethouder René Peeters (D66) opende maandag 13 november School2Care Almere aan de Radioweg. Het gaat om... Flevo Campus Live zoekt studenten ALMERE - De Flevo Campus is op zoek naar honderd ambitieuze studenten en young professionals om deel te... Efteling als inspiratiebronNatuurliefhebber Gino Beers (10) uitvinder in spé EILANDENBUURT - Ziek en languit op de bank. Het zijn meestal niet de momenten waarop de beste ideeën...

Bewoner start petitie voor opknapbeurt speeltuin

Door Kirsten Thuis-Woudenberg
STRIPHELDENBUURT – De speeltuin aan het Paulus de Boskabouterhof ligt er troosteloos bij. “De speeltuin is verouderd en vies en er liggen gevaarlijke kuilen”, aldus buurtbewoner Rosalie van der Kroft. De actieve Almeerse wil dat de speeltuin opgeknapt wordt en startte een petitie.

De speeltuin aan het Paulus de Boskabouterhof is erg verouderd volgens Rosalie van der Kroft. (Foto: Studio Rotgans/Beau de Bruijn)


“Ik was op een verjaardag in Alphen aan den Rijn en ging daar even met mijn dochter naar de speeltuin”, aldus Rosalie van der Kroft. “Die speeltuin daar was uitdagend en heel netjes en ik dacht: waarom hebben wij dat in Almere niet?”
De Almeerse zocht gelijk uit hoe ze dat voor elkaar kon krijgen. “De gemeente gaf aan dat ik handtekeningen nodig had om draagvlak te krijgen. Ik ben daarom online een petitie gestart die ik deelde via de wijk-Facebookpagina en de wijkapp. Maar later hoorde ik dat ik een meerderheid aan handtekeningen nodig heb van de bewoners in de directe omgeving van de speeltuin. Daarom ga ik binnenkort ook langs de deuren. Ik wil dan gelijk wensen van buurtbewoners verzamelen en vragen of ze mee willen denken aan het plan dat we aan de gemeente willen presenteren en of ze bij willen dragen aan het schoon en netjes houden van de speeltuin.”
De huidige speeltuin is, volgens Van der Kroft, niet geschikt voor de doelgroep. “Dit is de hoofdspeeltuin in dit gebied. Het is erg gericht op jongere kindjes, terwijl er steeds meer oudere kinderen in de buurt zijn. Er liggen gevaarlijke kuilen waar je zo je been zou kunnen breken. Verder is het viezig en niet goed onderhouden. Veel stukken van het gras zijn weg en als het een beetje regent wordt het echt een modderpoel. Omdat het er verwaarloosd uitziet, gooien mensen ook sneller afval neer. Er zit geen hek om de speeltuin, dus kinderen kunnen vanuit de speeltuin nu zo de straat op rennen. De omliggende kinderdagverblijven gebruiken de speeltuin ook. Maar in de herfst en winter kan dat niet, omdat het dan een vieze bende wordt.”
De nieuwe speeltuin moet, volgens Van der Kroft, meer uitdaging en beweging bieden voor oudere kinderen. “Met een groter klimtoestel, meerdere schommels, en een grote glijbaan. Maar ook een mat of kunstgras zodat de speeltuin ook in de herfst en winter gebruikt kan worden. Het moet echt een ontmoetingsplek voor kinderen in de buurt worden.”

Artikel geplaatst op: 07 november 2017 - 10:00

Gerelateerd

Delen