Bewoner start petitie voor opknapbeurt speeltuin

Door Kirsten Thuis-Woudenberg
STRIPHELDENBUURT – De speeltuin aan het Paulus de Boskabouterhof ligt er troosteloos bij. “De speeltuin is verouderd en vies en er liggen gevaarlijke kuilen”, aldus buurtbewoner Rosalie van der Kroft. De actieve Almeerse wil dat de speeltuin opgeknapt wordt en startte een petitie.

De speeltuin aan het Paulus de Boskabouterhof is erg verouderd volgens Rosalie van der Kroft. (Foto: Studio Rotgans/Beau de Bruijn)


“Ik was op een verjaardag in Alphen aan den Rijn en ging daar even met mijn dochter naar de speeltuin”, aldus Rosalie van der Kroft. “Die speeltuin daar was uitdagend en heel netjes en ik dacht: waarom hebben wij dat in Almere niet?”
De Almeerse zocht gelijk uit hoe ze dat voor elkaar kon krijgen. “De gemeente gaf aan dat ik handtekeningen nodig had om draagvlak te krijgen. Ik ben daarom online een petitie gestart die ik deelde via de wijk-Facebookpagina en de wijkapp. Maar later hoorde ik dat ik een meerderheid aan handtekeningen nodig heb van de bewoners in de directe omgeving van de speeltuin. Daarom ga ik binnenkort ook langs de deuren. Ik wil dan gelijk wensen van buurtbewoners verzamelen en vragen of ze mee willen denken aan het plan dat we aan de gemeente willen presenteren en of ze bij willen dragen aan het schoon en netjes houden van de speeltuin.”
De huidige speeltuin is, volgens Van der Kroft, niet geschikt voor de doelgroep. “Dit is de hoofdspeeltuin in dit gebied. Het is erg gericht op jongere kindjes, terwijl er steeds meer oudere kinderen in de buurt zijn. Er liggen gevaarlijke kuilen waar je zo je been zou kunnen breken. Verder is het viezig en niet goed onderhouden. Veel stukken van het gras zijn weg en als het een beetje regent wordt het echt een modderpoel. Omdat het er verwaarloosd uitziet, gooien mensen ook sneller afval neer. Er zit geen hek om de speeltuin, dus kinderen kunnen vanuit de speeltuin nu zo de straat op rennen. De omliggende kinderdagverblijven gebruiken de speeltuin ook. Maar in de herfst en winter kan dat niet, omdat het dan een vieze bende wordt.”
De nieuwe speeltuin moet, volgens Van der Kroft, meer uitdaging en beweging bieden voor oudere kinderen. “Met een groter klimtoestel, meerdere schommels, en een grote glijbaan. Maar ook een mat of kunstgras zodat de speeltuin ook in de herfst en winter gebruikt kan worden. Het moet echt een ontmoetingsplek voor kinderen in de buurt worden.”

Artikel geplaatst op: 07 november 2017 - 10:00

Gerelateerd

Delen